Kroton - Codiaeum variegatum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Korisnik | |
trxa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...ovo je moj kroton, star oko 15 godina...neznam što više da radim sa njim...ogroman je, tanko deblo koje sam poduprla, vežem grane jer je lišće na krajevima tankih grana ....žao mi ga je jer mislim da mu je "teško"....
...dajte mi savjete kako da mu pomognem...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
Gledajući po forumu, nisam uspjela naći nešto o biljci "Croton", ima puno vrsti, a navodno je moja "croton mammy"
Da li je itko upoznat s ovom biljkom? Savjeti i uzgoj biljke bi jako dobro došli. premjestila sam ti post gdje spada a krotoni su ti svi vecinom slicni za odrzavanje pa si malo procitaj ovu temu |
|
"Velika srca vole, dok mala traže da budu voljena"
|
|
![]() |
|
beba ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
draga shasha sve sam pratila nije bila ni puno vlazna ali ni suha...u medjuvremenu od mog poslednjeg javljanja moj krotoncic se potpuno osusio...ipak tebi hvala sto si uz nas...pozdrav
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Beba,jel možda ima premalo vode,koliko često ga zaljevaš,ili možda od previše vode,ako je zemlja stalno mokra.
Ne znam šta bi mu drugo moglo biti.Obično djeluje tako kad je zemlja presuha ili konstantno mokra.
|
|
![]() |
|
beba ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2010 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 35 |
pozdrav svima...imam jedan problem...liske od krotona su se nesto objesile i pod prstime djeluju uvehlo...sta moze biti problem i kako rijesiti
|
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
očito Sarić, očito
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
jel to ono, pametniji popušta?
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Kreten raste kao lud (puj, puj, puj
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
esperanza0905 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 43 |
koji bi bili idealni uvjeti da potjera cvijet?
![]() moj je u uredu, gura listove.prvo budu zeleni,a onda samo pocrvene, nema lijepih zutih... ima puno prirodnog svjetla,al ne direktnog. zalijevam ga jednom tjedno... |
|
![]() |
|
Toplije mu u mojoj kući ne može biti,jedino da ga stavim na kamin
![]() |
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Ja sam svoj kroton premjestila na toplo i pored prozora gdje ima puno svjetla, ne zaljevam ga često a bome i ne orošavam listove i počeo je tjerati nove listiće..možda mu ivna fali malo svjetla ili ti je u hladnijem prostoru??Moj dok je bio u hladnijem odbacivao je listove..
|
|
![]() |
|
goga-zg ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
i meni se to isto događalo sa krotonom.selila ga posvuda po kući,prskala,brisala listove, u kratko baš sam skakala oko njega.međutim ništa nije pomoglo novi listići su i dalje padali ,a oni stariji su polako propadali. meni osobno ta biljka jako osjetljiva sve joj smeta i brzo propada. više ju nikad neću kupiti mada mi je prekrasna.
|
|
![]() |
|
I dalje mi se moj kretenčić
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ha, slucajnosti
![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Ima u ovome logike, mimar! I sama sam listajući što su drugi napisali došla do tog zaključka,ne znam što bi mu drugo bilo.I držim fige da tvoj kretenčić(ja im od milja svima mjenjam imena ili tepam
![]() ![]() |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Ivna, ipak je imao promenu tempertature (nemoguce je u cvecari i kuci pogoditi iste uslove). Svejedno, ostavi ga na svetlom, redovno orosavaj, pazi da ne bude zemlja suva. Ja sam svoj umalo ubila svojom gluposcu, zaboravila da ga zalijem i on odbacio skoro svo lisce, ali znam da ce krenuti. Ostane mu drvenast deo ali krenu nove grane, ne brini.
|
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
da ali nevoli ni promjenu temperature tj nagli pad ili porast a nevoli na propuhu isto biti
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
Hmm..jesam ga lijepo zeznula, a negdje sam pročitala da voli kad u ljeti bude vani i da mu onda listovi dobiju boju..očito nije tako.
![]() |
|
![]() |
|
E pa curke moje drage,vidim da ste ovdje odgovorile Stefki koja ga je iznosila van,ali ja to nisam radila pa mi se to događa(post iznad njenog)
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 5> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |