Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 26>
Korisnik
Poruka
lidac1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lidac1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2010 u 15:28
Pozdrav!
Da li netko zna gdje se u Zg može nabaviti krumpirov grm? Tražila sam ga prošle godine u par navrata u većim centrima (osm Kalije) pa ga nije bilo. Cry
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 09:35

Prošle godine ih je bilo na sajmu cvijeća na Bundeku tam sam ja kupila.

Na vrh
lidac1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lidac1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2010 u 12:35
Hvala CvetlinWink Kakva su tvoja iskustva s njim?
Na vrh
cvetlin View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 714
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cvetlin Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Ožujak 2010 u 07:22
Cijelo prošlo ljeto cvao,zimu je preživio u negrijanoj prostoriji sad čekam toplo vrijeme da ga stavim van. I dost brzo rase.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Travanj 2010 u 16:55
Ja sam konačno danas uspjela kupiti krumpirka na našem sajmusmile162
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2010 u 16:38
bok društvoSmile  ja sam nova na forumu, i željela bih sa vama razmijeniti iskustva o krumpirku. ja ih imam 2, i to je zaista predivna i nezahtijevna biljka. pošto živim na jugu posađeni su mi u vrt. vrlo lako se zakorijene. ja to radim bez vrećica i boca. poslije godinu dana oblikujem ih na stabalce i poklanjam dragim ljudima. uvujek krajem ljeta ih dobro ošišam, tako da oni vrlo brzo opet budu prekrasni i puni cvijeta.
Na vrh
karinka View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 57
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje karinka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2010 u 08:13
Prvo dobrodošla Antonija. Pretpostavljam da si daleko na jugu jer ja sam na sjevernom dijelu i meni je ove godine nažalost nakon 6 g što je bio vani smrznuo. Ali ove godine je bilo puno štete od hladnoće bar u mom vrtu.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 17:13
Karinka, hvala na dobrodošlici! Da ja sam na krajnjem jugu, ali me čudi da ti se krumpirko smrznuo. Poslije 6 godina on je već odrvenio pa da se može smrznuti, ali sve je moguće. Prošle zime i kod nas je bilo snijega i leda ali su mi ostali živi. možemo se dogovoriti pa ti pošaljem ili posađeni ili pelcer ako nemožeš doći do njega.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2010 u 17:21
zaboravila sam dodati da krumpirko cvijeta isključivo na novim izbojima, što više šišanja više cvijeća i listića.
Na vrh
strijelac76 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje strijelac76 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 20:05
Ajoj a ja sam ovaj cvijet čupao jer sam mislio da je korov !?
Po slicicama Vasim sam ga prepoznao
Na vrh
lidac1 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lidac1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2010 u 23:00

Mene ovaj grm već godinama oduševljava, ali sam tek nedavno postala vlasnica jednog i to bijelog solanuma. Predivan je i brzo raste tako da krošnja već pomalo gubi oblik, ali ne znam kada bih ga mogla orezati. Čini mi se da bi kraj ljeta bilo prekasno.

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 20:59
lidac1 slobodno ga možeš sada orezati i oblikovati kako želiš, time ćeš dobiti gušću krošnju i više cvijetića.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 21:14
imam ga ja od prošle godine kada sam kupila i plavi i bijeli na flora artu i lijepo su cvala oba cijelo ljeto..preživjeli zimu u podrumu i sad se oporavljaju...plavi cvate već, ali nisam znala da cvate samo na novim izbojima...ošišala sam mu samo suhe grančice Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2010 u 21:21

Ja sam gledala lani kako su ga seni i Cvita ošišale. Pratila sam njih i ove godine je bujan i gust. Ja mu odkidam vrhove koliko god mogu više!

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2010 u 07:53

KONTESAA, još ti ga nije kasno ošišati, i sada će ti cvasti alće mu grane biti dugačke i gole. cvasti će samo na vrhovima.

Pozdrav!!!!!
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2010 u 23:08
I ja sam na jugu ali je moj krumpirko, iako velik, ipak ove godine propao.
A lani je preživio 3 dana snijega.
Mislim da ga je ove godine ubila velika vlaga.Mjesecima je padalo.
Ne odustajem od njega.Opet ću ga ukorijeniti.
Hvala ti , Antonija, na ovim informacijama o rezanju.Dragocjene su.
Stalno sam se pitala zašto moj krumpirko nije gust.Sad mi je jasno.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 08:26
Zahvaljujući savjetima i slikama sa foruma ja sam uspjela uzgojiti ovakvog krumpirka. Nije savršen, ali - učim se!

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:02
hoya možda (tebi) nije savršen, ali nije ni daleko od toga
prekrasan je smile94

koliko ga već imaš? i kad si ga počela oblikovati?
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 09:09
natalija, lani sam kupila u četvrtom mjesecu. Oba su imala po tri grane od dvadesetak cm, skidala sam im donje listove i motala još zelene grane do željene visine. Onda sam im otkinula vrh i počela sam svakoj grančici koja je prešla 10 cm kidati vrhove. Tako je polako nastajala lopta sa gustim mladicama.
Ovdje se vidi kako sam motala. Sad je ljepši ovaj sa sve tri grane zajedno zamotane. Vidi kako su izgledali u sedmom mjesecu:
Ovo proljeće sam stare grane skratila na željenu dužinu i sad, kad god prođem kraj njih štipnem nekoliko vrhova.
I nešto što ne treba zaboraviti: Što ga više pinciraš on ima više cvijetova. Znači - bez straha skidati vrhove!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 13:29
i moj je lanjski, ali je totalno neuredan
morati ću ga pokušati frizirati, da bar dogodine bude ljepši

hoya hvala ti smile78
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.