Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 26> |
Korisnik | |
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav!
Da li netko zna gdje se u Zg može nabaviti krumpirov grm? Tražila sam ga prošle godine u par navrata u većim centrima (osm Kalije) pa ga nije bilo.
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Prošle godine ih je bilo na sajmu cvijeća na Bundeku tam sam ja kupila. |
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Hvala Cvetlin
![]() |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Cijelo prošlo ljeto cvao,zimu je preživio u negrijanoj prostoriji sad čekam toplo vrijeme da ga stavim van. I dost brzo rase.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam konačno danas uspjela kupiti krumpirka na našem sajmu
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bok društvo
![]() |
|
![]() |
|
karinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
Prvo dobrodošla Antonija. Pretpostavljam da si daleko na jugu jer ja sam na sjevernom dijelu i meni je ove godine nažalost nakon 6 g što je bio vani smrznuo. Ali ove godine je bilo puno štete od hladnoće bar u mom vrtu.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Karinka, hvala na dobrodošlici! Da ja sam na krajnjem jugu, ali me čudi da ti se krumpirko smrznuo. Poslije 6 godina on je već odrvenio pa da se može smrznuti, ali sve je moguće. Prošle zime i kod nas je bilo snijega i leda ali su mi ostali živi. možemo se dogovoriti pa ti pošaljem ili posađeni ili pelcer ako nemožeš doći do njega.
|
|
![]() |
|
zaboravila sam dodati da krumpirko cvijeta isključivo na novim izbojima, što više šišanja više cvijeća i listića.
|
|
![]() |
|
strijelac76 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
Ajoj a ja sam ovaj cvijet čupao jer sam mislio da je korov !?
Po slicicama Vasim sam ga prepoznao |
|
![]() |
|
Mene ovaj grm već godinama oduševljava, ali sam tek nedavno postala vlasnica jednog i to bijelog solanuma. Predivan je i brzo raste tako da krošnja već pomalo gubi oblik, ali ne znam kada bih ga mogla orezati. Čini mi se da bi kraj ljeta bilo prekasno. |
|
![]() |
|
lidac1 slobodno ga možeš sada orezati i oblikovati kako želiš, time ćeš dobiti gušću krošnju i više cvijetića.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
imam ga ja od prošle godine kada sam kupila i plavi i bijeli na flora artu i lijepo su cvala oba cijelo ljeto..preživjeli zimu u podrumu i sad se oporavljaju...plavi cvate već, ali nisam znala da cvate samo na novim izbojima...ošišala sam mu samo suhe grančice
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja sam gledala lani kako su ga seni i Cvita ošišale. Pratila sam njih i ove godine je bujan i gust. Ja mu odkidam vrhove koliko god mogu više! |
|
![]() |
|
KONTESAA, još ti ga nije kasno ošišati, i sada će ti cvasti alće mu grane biti dugačke i gole. cvasti će samo na vrhovima. Pozdrav!!!!!
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
I ja sam na jugu ali je moj krumpirko, iako velik, ipak ove godine propao.
A lani je preživio 3 dana snijega. Mislim da ga je ove godine ubila velika vlaga.Mjesecima je padalo. Ne odustajem od njega.Opet ću ga ukorijeniti. Hvala ti , Antonija, na ovim informacijama o rezanju.Dragocjene su. Stalno sam se pitala zašto moj krumpirko nije gust.Sad mi je jasno. |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Zahvaljujući savjetima i slikama sa foruma ja sam uspjela uzgojiti ovakvog krumpirka. Nije savršen, ali - učim se!
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hoya možda (tebi) nije savršen, ali nije ni daleko od toga
prekrasan je ![]() koliko ga već imaš? i kad si ga počela oblikovati? |
|
![]() |
|
natalija, lani sam kupila u četvrtom mjesecu. Oba su imala po tri grane od dvadesetak cm, skidala sam im donje listove i motala još zelene grane do željene visine. Onda sam im otkinula vrh i počela sam svakoj grančici koja je prešla 10 cm kidati vrhove. Tako je polako nastajala lopta sa gustim mladicama.
Ovdje se vidi kako sam motala. Sad je ljepši ovaj sa sve tri grane zajedno zamotane. Vidi kako su izgledali u sedmom mjesecu:
Ovo proljeće sam stare grane skratila na željenu dužinu i sad, kad god prođem kraj njih štipnem nekoliko vrhova.
I nešto što ne treba zaboraviti: Što ga više pinciraš on ima više cvijetova. Znači - bez straha skidati vrhove!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i moj je lanjski, ali je totalno neuredan
morati ću ga pokušati frizirati, da bar dogodine bude ljepši hoya hvala ti ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |