Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lidac1 slobodno ga možeš sada orezati i oblikovati kako želiš, time ćeš dobiti gušću krošnju i više cvijetića.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Mene ovaj grm već godinama oduševljava, ali sam tek nedavno postala vlasnica jednog i to bijelog solanuma. Predivan je i brzo raste tako da krošnja već pomalo gubi oblik, ali ne znam kada bih ga mogla orezati. Čini mi se da bi kraj ljeta bilo prekasno. |
|
![]() |
|
strijelac76 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
Ajoj a ja sam ovaj cvijet čupao jer sam mislio da je korov !?
Po slicicama Vasim sam ga prepoznao |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
zaboravila sam dodati da krumpirko cvijeta isključivo na novim izbojima, što više šišanja više cvijeća i listića.
|
|
![]() |
|
Karinka, hvala na dobrodošlici! Da ja sam na krajnjem jugu, ali me čudi da ti se krumpirko smrznuo. Poslije 6 godina on je već odrvenio pa da se može smrznuti, ali sve je moguće. Prošle zime i kod nas je bilo snijega i leda ali su mi ostali živi. možemo se dogovoriti pa ti pošaljem ili posađeni ili pelcer ako nemožeš doći do njega.
|
|
![]() |
|
karinka ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 57 |
Prvo dobrodošla Antonija. Pretpostavljam da si daleko na jugu jer ja sam na sjevernom dijelu i meni je ove godine nažalost nakon 6 g što je bio vani smrznuo. Ali ove godine je bilo puno štete od hladnoće bar u mom vrtu.
|
|
![]() |
|
bok društvo
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam konačno danas uspjela kupiti krumpirka na našem sajmu
![]() |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Cijelo prošlo ljeto cvao,zimu je preživio u negrijanoj prostoriji sad čekam toplo vrijeme da ga stavim van. I dost brzo rase.
|
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Hvala Cvetlin
![]() |
|
![]() |
|
cvetlin ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 714 |
Prošle godine ih je bilo na sajmu cvijeća na Bundeku tam sam ja kupila. |
|
![]() |
|
Pozdrav!
Da li netko zna gdje se u Zg može nabaviti krumpirov grm? Tražila sam ga prošle godine u par navrata u većim centrima (osm Kalije) pa ga nije bilo.
![]() |
|
![]() |
|
jasminaaa ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 534 |
Koliko ja znam,trebalo bi to sada da se uradi,prije nego zapadne u zimski san.Ja sam svog krumpirka juče unijela,jer najavljuju jako zahlađenje,i dobro ga ošišala.A reznice stavila na zakorijenjivanje.
|
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Cure, kad orezujete krumpirka?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Mihaela u Dalmaciji bez roblema prezimljava vani posađen u zemlju, međutim na kontinentu preko zime mora svakako unutra u ne previše grijanu prostoriju.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...u Orebiću sam vidila krumpirka velikog k'o stablo šipka...takva ljepota....sa jednog manjeg uzela grančicu i onda je izgubila do kuće, eh nemam sreće.....
|
|
![]() |
|
MIHAELLA ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 14 Srpanj 2009 Status: Offline Bodovi: 15 |
Bok svima
I ja imam krumpirka plavog, vaši su svi prekrasni a bijeli je poseban.Koje temoerature može podnjeti negdje sam čitala da ne može podnjeti led ??? |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
katruža- mislila sam da je bez teglice, pa me zanimalo kak tu funkcionira, hvala ti na objašnjenju u svakom slučaju. Koliko sam god čitala po netu o njemu on ne može podnijeti prezimljavanje na kontinentu vani - obavezno ga treba unijeti, zato sam se bila toliko iznenadila. Svejedno hvala na odgovoru
![]() ![]() ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Mamaa, zakopan do pola, sa teglom, da se ne prevrće.
Preko zime ih unosim. Lani sam jednog ostavila vani, za probu, ali je smrznuo, kao i solanum jasminoides. Ovisi koliko je hladno , s.jasminoides mi je jedne godine izdržao zimu. |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
katruža- da li se to meni samo ćini ili ga ti imaš posađenog u zemlju direktno?
Do sad sam ga uvijek viđala samo u teglama, pa može li malo tvog iskustva- kako se ponaša u zemlji? ![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |