Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 26> |
Korisnik | |
jasnakraus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lili42 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 71 |
hvala na odgovoru, sigurno je to jer sam mislila da ga ne treba previše zalijevati, eto odmah sam ga zalila.
|
|
It’s a kind of magic, one dream one soul, one prize!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
lili42, ja sam baš gore htjela napisati da traže umjereno vlažnu zemlju, ali redovito zeljevanje. Meni su lani otpadali listovi kad bi mi se desilo da se zemlja jače osuši. Onda im ni nakon zaljevanja nije bilo spasa. Oporavili su se, ali se listovi nisu podigli već su velikim dijelom popadali. Ali, krumpirko se jadničak uvijek za par dana dobro oporavio!
|
|
![]() |
|
lili42 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 71 |
Vidim da tu ima iskusnih sa krumpirkom, molim za pomoć , mom padaju listovi šta da radim.
|
|
It’s a kind of magic, one dream one soul, one prize!
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
natalija, ma ne brini, ako si pokušala, a nije željeni oblik, barem sa krumpirkom brzo ispraviš grešku. Ali, vjerujem da si dobro napravila. Kad sam ja ove zime porezala moje mislila sam - katastrofa, a vidiš, malo po malo i bliže se kugli.
|
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Hvala Natalija. Kupila sam ga u 3 mjesecu kada još nije imao ni jedan listić na sebi i to za 29 kn. Mislila sam da je drvce gotovo, ali sam ga ipak kupila jer sam ga dugo priželjkivala (doduše plavi, ali i ovaj je lijep). Kod njih mi je super što brzo rastu, tako da ću pokušati ožiliti grančice i oblikovati ih poslije u takvo drvce. Nadam se da će mi uspijeti
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hoya orezala sam i pokušala oblikovati svog krumpirka
kažem pokušala jer je stvarno bio čupast sa svih strana, ali negativno čupast - svaka grančica je vodila svoju politiku za sad je preživio, iako sam ga morala malo "grublje" motati (stabljike) nije baš reprezentativan, ali nije ni prije bio pa nema štete lidac bijeli je predivan ![]() jesi ga sama oblikovala ili je takav kupljen? ja sam ove godine dobila par grančica nečeg jako sličnog - po cvijetu nisam sigurna da se radi o istoj biljci jer ovo što sam ja dobila (navodno) raste kao penjačica grančice su na ožiljavanju, a ako se prime mogla bi pokušati iskombinirati grančicu bijelog i grančicu plavog - koja bi to milina bila |
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
![]() |
|
Hvala Antonija. Čitajući vaše savjete večeras krećem u orezivanje. Odrezane grančice ću upiknuti u zemlju pa ako se koja primi biti će za podijeliti (ako netko želi bijeli solanum).
|
|
![]() |
|
Šteta! Ja sam imala sreće da su mi u obje vaze rasla dva iz istog korjena.
|
|
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Hoya krumpirko ti je predivan!
I ja sam pokušala svoje tako zamotati, ali su mi se posušili. Valjda sam im oštetila korijenje kod sadnje jednog uz drugi.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
Ja bi i sada frizirala. Mislim da ti nije kasno. Kad on tako brzo popuni šupljine!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
i moj je lanjski, ali je totalno neuredan
morati ću ga pokušati frizirati, da bar dogodine bude ljepši hoya hvala ti ![]() |
|
![]() |
|
natalija, lani sam kupila u četvrtom mjesecu. Oba su imala po tri grane od dvadesetak cm, skidala sam im donje listove i motala još zelene grane do željene visine. Onda sam im otkinula vrh i počela sam svakoj grančici koja je prešla 10 cm kidati vrhove. Tako je polako nastajala lopta sa gustim mladicama.
Ovdje se vidi kako sam motala. Sad je ljepši ovaj sa sve tri grane zajedno zamotane. Vidi kako su izgledali u sedmom mjesecu:
Ovo proljeće sam stare grane skratila na željenu dužinu i sad, kad god prođem kraj njih štipnem nekoliko vrhova.
I nešto što ne treba zaboraviti: Što ga više pinciraš on ima više cvijetova. Znači - bez straha skidati vrhove!
|
|
![]() |
|
hoya možda (tebi) nije savršen, ali nije ni daleko od toga
prekrasan je ![]() koliko ga već imaš? i kad si ga počela oblikovati? |
|
![]() |
|
Zahvaljujući savjetima i slikama sa foruma ja sam uspjela uzgojiti ovakvog krumpirka. Nije savršen, ali - učim se!
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
I ja sam na jugu ali je moj krumpirko, iako velik, ipak ove godine propao.
A lani je preživio 3 dana snijega. Mislim da ga je ove godine ubila velika vlaga.Mjesecima je padalo. Ne odustajem od njega.Opet ću ga ukorijeniti. Hvala ti , Antonija, na ovim informacijama o rezanju.Dragocjene su. Stalno sam se pitala zašto moj krumpirko nije gust.Sad mi je jasno. |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
KONTESAA, još ti ga nije kasno ošišati, i sada će ti cvasti alće mu grane biti dugačke i gole. cvasti će samo na vrhovima. Pozdrav!!!!!
|
|
![]() |
|
Ja sam gledala lani kako su ga seni i Cvita ošišale. Pratila sam njih i ove godine je bujan i gust. Ja mu odkidam vrhove koliko god mogu više! |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
imam ga ja od prošle godine kada sam kupila i plavi i bijeli na flora artu i lijepo su cvala oba cijelo ljeto..preživjeli zimu u podrumu i sad se oporavljaju...plavi cvate već, ali nisam znala da cvate samo na novim izbojima...ošišala sam mu samo suhe grančice
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |