Vrt, dvorište, povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vani je opet hladno,pa se grijem razgledavajući vaše lijepe vrtove
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
divno ti je u vrtu
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
ja ovaj sada vrt ne prepoznajem, zaista je divan radosnice!
izdvajam perunike, zaista su wow
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
jako lijepo,kako me veseli livada puna poljskog cvijeća,ma
zbilja živiš u prekrasnom okruženju ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Jako lijepo, vidi se da voliš biljke.
|
|
![]() |
|
zvrk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Bas nam je pun forum irisa!!!
Tvoji sve jedan ljepsi od drugoga. |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
radosnice, stvarno imaš posebne perunike
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Rapsodija u plavom, pa jednostavno počelim ostati u tvom dvorištu i vidjeti što će plavo slijedeće procvasti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Prelijepo ti to popunjavaš.
I meni se sviđa najviše slika s lupinusima u prvom planu ali i radi "borova" (ne znam baš koje su vrste) u pozadini. Predivno!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Sve je kod tebe lijepo. I ja bi izdvojila onu sliku sa crnogoricom i lupinusima.
Oni su zaista prekrasni, a ja sam morala od njih odustati, ne mogu kod mene rasti, najveći je uspio doseći desetak centimetara. |
|
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Drago mi je da ste obišle moj vrt. Otok lupinus jeste poseban, a to znaju i bumbari koji ga stalno oblijeću, šteta što ga ne možeš uzgojiti. No ti imaš toliko toga prekrasnoga zato se ja često idem diviti u tvoj vrt. Posjećujem mnoge ove forumske vrtove i možda je i draž u tome da nešto više uspijeva na nekom dijelu, a nešto drugo na drugom.
Mislim da sve drukčije izgleda na slikama, ovisno s kojeg kuta slikaš, ponekad čak i bolje nego li u stvarnosti. Još puno promijena trebam učiniti, no za sada pratim koja se biljka kako ponaša, kako uopće izgleda, kolika naraste.....Naravno da bih htjela postići nešto drukčije nego li imam sada i nekako poslagati biljke da si pašu, ali bez obzira na to svaki cvijet ponaoosob doista je poseban makar si i ne paše u nekoj kombinaciji. Danas sam se rano probudila i izašla van, bilo je fascinantno. Kako smo na dosta izdvojenoj lokaciji i nije prometno, baš sam guštala glasanje ptica i kukaca...ma što sve današnja tehnika pokvari. A danas sam opet i dodatno uzbuđena jer mi je Tija od Bake Bee donijela neke biljčice.... i čekam da vidim što!! Najradije bih odmah odjurila do nje. No prije nego posliknem nove gđice, evo nešto od prošlogodišnjih i malo vrta prije i za vrijeme izlaska sunca. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Radosnice, ranojutarnje slikice tvog vrta su prekrasne! I da znaš da je baš lijepo i ovako kombinirano. I meni se čini da bih sad sve drugačije zasadila, ali ima se vremena... I volje, što je najbitnije!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
divne jutarnje slike
![]() |
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
predivne jutarnje sličice!
![]() A što je ovo na centralnom dijelu zadnje sličice?
|
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
radosnica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 183 |
Sva sam presretna što ću udomiti novu ekipu
![]() ![]() Evo obećanih slikica koje su pristigle iz Zg, i lijepo molim identifikaciju. Neke su mi poznate. Npr. astrantia (koju sam prošle godine donijela ali se negdje zagubila) poligonum afine imam (je li to neka druga boja koju možda nemam?) coronaria alba imam (moja je roza boje), i lavande imam ali ove mi izgledaju nekako drukčije (ili se možda varam ![]() Prepoznajem još plavu travu, te hoste i heuchere... ali kako se zovu ??? Slika 1. i 2. Carex morrowii "ice Dance", weigella crvena ![]() ![]() Slika 3. i 4. Penstemon, Heuchera Chocolate Rufles ![]() ![]() Slika 5. i 6. Heuchera, Tovara virginiana "Red Dragon" ![]() ![]() Slika 7. i 8. Astrantia major "Primadona", Heuchera ![]() ![]() Slika 9. i 10. Geum rivale "Lemon Drops", Hieracium maculatum ![]() ![]() Slika 11. i 12. Lychnis coronaria "Alba", Lavandula angustifolia "Elegance Sky" ![]() ![]() Slika 13. i 14. Lavandula angustifolia "Elegance Sky", Festuca glauca ![]() ![]() Slika 15. i 16. Geranium robertianum, Polygonatum affine ![]() ![]() Slika 17. i 18. Hosta"Halcyon", hosta Tokudama (velika plava) ![]() ![]() Slika 19. Carex buchananii "Bronze" ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
vrt ti je super,a pokloni još bolji
![]() |
|
![]() |
|
noviteti
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Ja nisam ništ posebnog napravila, samo smo ti ih prevezli do Čk-a.
Čuj, komentirale smo s Baka Beom kak si ti taj svoj vrtek čist dobro zbegecala s obzirom da je prošle godine tu bila "dosadna" trava po bregu.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Prekrasni noviteti, ali i hostinjak od prije mi je predivan, no kad se ovo tek razraste, vrt i dvorište biti će u novom ruhu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Veseli me da sam na neki način, bar mrvicu, savjetima i biljkama utjecala na izgled cvjetne gredice, no naravno, za čudesne promjene velikog krasnog povrtnjaka i sveg ostalog u kratko vrijeme, zasluga pripada vijednoj Radosnici. Hvala Tiji na transportu novih biljaka. Usput napomena, mali kaktus, ne radi se o poklonima, budući da je radosnica poslala novac. Triša, bit će i tvoje hoste takve, samo ih treba posaditi u sjenu i objediniti u 'hostinjaku'. Ljepše djeluju u skupinama nego pojedinačno.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6789> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |