Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 96979899100 131> |
Korisnik | ||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
I je nešto poseban
![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
|
Ja prije nisam ni znala da ih ima toliko vrsta i boja, ovaj sam slikala ispred hotela, baš mi se učinio nekako poseban
![]() |
||
život je more
|
||
![]() |
||
stefkaja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3563 |
|
Jooj draga napokon tvoje slikice...odmah mi je srce stalo od ljepote onog narančastog hibija..
|
||
![]() |
||
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Hvala Mari i Sonja! ![]() |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
|
Fuksija, ![]() ![]() |
||
http://picasaweb.google.hr/sonja1911
|
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
fuksija
![]() |
||
![]() |
||
Rumko ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 08 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 52 |
|
Hvala što si mi ponovila da utvrdim gradivo :D Zbunilo me što na stranicama piše i o podnošenju hladnoće i slično pa sam pomislila da su i to syracius ![]() Znači ne mogu imati zimi vanjski rascvjetani hibiskus? Uh, a ja se nadala crvenilu za božić, ha ništa, krećem u potragu i za unutarnjim ![]() |
||
![]() |
||
fuksija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Srpanj 2008 Lokacija: Norway Status: Offline Bodovi: 750 |
|
Hvala ti Pcelice!
Evo me opet sam tu s vama. Bit ce jos mnogo lijepih slikica. ![]() |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
Fuksija, prekrasni su ti hibiskusi, već sam se pitala što je, što te nema sa ovakvom ljepotom
![]() |
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() Hvala Zeljka i Anci. ![]() |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
|
U životu nisam vidjela takve prekrasne hibiskuse kao što sam ih vidjela u ovoj temi
![]() |
||
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
||
![]() |
||
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
|
Prekrasno!!! Žuti i narandžasti obara s nogu!!!
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evo konacno mene iz dubokog zimskog sna. ![]() |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
|
![]() Nina, tvoji hibiscusi su prekrasni.Jako mi se svidja ovaj crveni, formiran kao drvce. Ovo je moj hibi, koji sam dobila krizanjem zutog i roza. Dala sam mu ime "Mia". |
||
pozdrav iz Norveske
|
||
![]() |
||
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
|
Za većinu tropskih hibija, najbolje je istočno sunce. U stvari, može i od zapada, ali u najtoplijem dijelu dana, dobro bi bilo da se ne prže. Slično kao što preporučuju kupačima :-) |
||
|
||
![]() |
||
|
Izgleda da trenutno nema Nine, pa da se ja umiješam. Svi nabrojeni hibiskusi u gore citiranom postu su tzv. tropski hibiskusi (Hibiscus rosa-sinensis) koji su, na našoj geografskoj širini sobno-vanjske biljke. Znači, zimi sačuvati od hladnoće, a u proljeće,ljeto i jesen s njima vani. Od vanjskih hibiskusa, o kojima je Nina pričala da se lako zakorjenjuju, su sirijski (Hibiscus syriacus) koji kod nas raste vani bez problema i u kontinentalnoj klimi. Od njih nije problem napraviti stabalce. Vanjski su i Hibiscus coccineus (Nina trenutno ima crvenog, "Texas star") i Hibiscus moscheutos (trenutno raspoloživ je bijeli sa crvenim okom), i ja isam ti ih toplo preporučila. H. coccineus ima manji cvijet a H. moscheutos orgomni, poput plitkog tanjura. Kod ova 2 posljednja je karakteristično da im zimi nadzemni dio odumre (kao kod božura) a u kasno proljeće opet potjeraju. Zbog samog načina rasta, oni su isključivo grmovi. Podnose temperature i do -25 C. Nina ti nadopuni :-) |
||
|
||
![]() |
||
FlowerLover ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 112 |
|
Planiram ga sada iznesti na južnu stranu, valjda mu ne bude prejako sunce od jutra do 5 poslijepodne. Sada ga planiram i presaditi, a drži se dobro... baca male listiće, a jedino su mu dva lista požutila pa sam ih otkinula... Od pupova još ništa, možda bude kad ga preselim van... javim se s novostima kroz koji dan ![]() puno hvala na informacijama i brizi ![]() |
||
![]() |
||
Rumko ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 08 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 52 |
|
Nina, sad sam bila na tvojim stranicama i ove nabrojane ne vidim na popisu sadnica, ali sam našla Erin Rachel, Persimmon i Climax koji mi se jaaako sviđaju, a po napisanom su i izdržljivi. Jedino ne znam jel jesu vanjski ili nisu? Mislim, trebam ja i kućne hibije tak da me zanimaju u svakom slučaju :D
S koliko hibija da počnem? Jel previše za početak 1 vanjski i 2 sobna ili pravim dramu od zapravo jednostavne biljke? |
||
![]() |
||
|
Hvala na preporukama! Znači mogu i u ovo ljetno razdoblje zasaditi hibi? Mislila sam da moram čekati jesen/proljeće?
Ako se hibi razraste kao omanje drvo, to mi zapravo rješava problem kako se zakloniti od pogleda s ulice tako da je to što mu treba dosta prostora zapravo pozitivno :D Moscheutos mi se sviđa, jedino što bih ja življu boju, ali vidim da si ti expert za hibije pa ak je taj za mene, ha kaj sad, voljet ću ga :D Kolekcija ti je stvarno zadivljujuća i znači sad mi samo preostaje pripremit mu mjesto? Jel treba neka posebna priprema? Da ga prvo piknem u teglu? Kupila bih malo jači hibi, ne znam jel može onda direkt u zemlju? Znam da su pitanja smiješna, al do sad sam uspješno svake godine imala jedino začinsko bilje, a ono i nije neka mudrost :D |
||
![]() |
||
|
Toplo preporučujem H. coccineus i H. moscheutos |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 96979899100 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |