Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - moj vrt u slikama-jannette77
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

moj vrt u slikama-jannette77

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678>
Korisnik
Poruka
jannette77 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 18:27
Evo stavit ću ipak slikice sa drugog kom.
Smrčko molila bi za savjet,na jednom paradajzu mi se savijaju listovi i ima nešto zuto na njima,dali znate šta bi to moglo biti

evo slike toga

ovak se savijaju

a ovo je to žuto

nadam se da nije ništa strašno!!!

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:04

tu sam slikala paradajze kojima sam maknula zaperke

na ovoj se vidi da je zaperak debel ali ste mi rekli da ih ne diram ako imaju cvjetiće,pa onda nisam

Smrčko nadam se da čete skužiti kaj hoću reć(napisat) i dali sam skužila te zaperkeEmbarrassed

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:11
a ovo je moja malecka paprićica

babura

a ovo su cvjetići od babure

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:14
ovo je malecka zelena paorika

a na ovoj ima puno malih "bobica"koje trebaju otvorit cvjetiće ako se ne varam

Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:14
samo hrabro naprijed i spremat ćemo zimnicu...
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:14

Kao dijete sa asfalta ti se vidim dobro snalaziš...imaš već lijepoga cvijeća, a baš mi je simpa kako sadiš malo cvijeće, malo povrće Big%20smile. Klematisi smile227prekrasni su i dobro napreduju, jer ako se ne varam to su oni što si ih spasila iz nekog dvorišta gdje se rušila kuća... jesu to oni iz zemlje debeli k`o trs?

Dok otvoriš štand sa paprikom samo javi, jer moj povrtnjak je ove godine "pustinja Gobi" . Ako sam nešto pobrkala oprosti, ali je si ti tu negdje iz moslavačkog kraja? Ako jesi, pogledaj na okupljanjima, imamo kavicu u Ivanić-Gradu u ponedjeljak, pa oko si blizu mogla bi doći da te upoznamo...
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:17
E sad znam da sam dosadna ali moram pitati,na ovoj se slici vidi da su listovi paprike na nekim dijelovima žuti,dali je to nešto mući ili je to normalno

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 19:30
Bokić djevojćice!!!

Sarice nema frke ja sam za,zapravo zbog kiseljenja sam je toliko i posadila jer sam je prošle godine kiselila i super mi je ispalaEmbarrassed

Kat.rea nisi niš pobrkala dobro si ti to zapamtila.Da,da to su ti klematisi,razdvojila sam stari trs u dva i oba dva cvateju,juuuuupi,a na moje iznenađenje izašao je još jedan malecki između ova dva,tak da ti moram priznati da sam jako happy!!
otvorim li štand nema beda javljam,nažalost nisam iz moslavačkog kraja,teta moja ja sam ti iz Zagrema,naselje Prečko!A za kavu nikad se ne zna možda me put nanese nekad u vaše krajeve ili mene i moje lupi žuta minuta pa ko zna.Tak sam i ja vidjela bijelu micu macu kod štefkaje.pitala je dali je poklanja,ona kaže da i mi drugi dan iz Zg. u Kutinu po macuEmbarrassed
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 21:30

OK, dijete drago, onda poziv i dalje vrijedi, Zg ekipa se sprema doći, pa se poveži sa njima... a ha zbog Stefi sam i mislila da si "tu negdje", jer je ona negdje napisala da ste se upoznale...

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 23:53
E ovako vezano za pomidore.
- Zaperak na prvoj slici gdje pokazuješ otkinuto mjesto si izvrsno napravilaClap
-Drugi zaperak pošto je debeo i ako ima cvjetove nemoj dirati. Ali nadgledaj stalno da se ne formiraju novi, a na mjesto otkinutih zaperaka će ti izbijati stalno novi, te to prati i kidaj. I naravno zeži čistim škarama ili kidaj, da se ne bi rez zarazio bolestima.

-Normalno je da poneki list žuti, u pravilu ako su to donji listići treba ih ionako odstranjivati. Odstrane se svi donji listovi samo se ostavi eventualno jedan ispod prve grane cvatnje da hrani tu granu, a i nemora se ostaviti. Evo vidiš.

Pomidore treba što dublje saditi ili se može nadodati zemlja okolo korjena da razvije snažno korjenje. I naravno malčiranje , ali da trava ne bude tik uz biljku. Malo odmaknuti, tako sespriječi pljesan i bolesti.

Žućenje lista može biti i nedostatak nekih hranjiva. Ja sam obilato zaljevala juhama od biljaka, malčirala travom, dodavale neko eko gnoivo, prije sadnje sam obogatila zemlju kokošijim i konjskim briketima.

Inače pomidor je zahtjevan za hranjivima i voli blago kiselo tlo.

Moje iskustvo je najbolje kad sam ga stavila u improvizirani staklenik ( od najlonaWink) koji je otvoren samo na jednu stranu. Podivljao je u najlonu i raste kao lud. Najlon u opće nemoram dizati i paše mu ta silna toplina, ali moj je ipak u gorju na 750 met nad visine di su noći hladneSmile

Protiv bolesti sam špricala mješavinom 1/10 mlijeka, 9/10 vode, dodala sam šaku šećera i nešto sode bikarbone. To su ti tri tajna sastojka za zaštitu pomidora.

Za pomidor ti je vrlo važno da ne dolazi u kontakt sa vodom , niti kišom. Pažljivo zaljevati korjen, jer voda mu smeta i izaziva bolesti ako dođe na list. Zato sam ga i stavila u najlonWink, zbog kiše i vjetra.

- Za papričice sam čula da je najbolje da se uzgaja u sjeni biljaka, da ne voli sunce. Ili pak pustiti da začupave u travu i da ih štiti od jakog sunca. Takođe možda i paprikama nedostaje kakvo đubrivo

-Moramo sve probati, iz iskustva se najbolje učiWink
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 09:59
Kod Smrcko ima uvijek lipih savjeta,nadam se da če se tvoje povrće  oporaviti i da češ maksimalno uživati u ukusnim plodovimaThumbs%20UpDomaće paprike imaju poseban ukus,a o mirisu da ne pričam mmmm.....a paradajz je slasansmile198
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 11:13
Kat.rea još jednom hvala na pozivu,budem vidjela kakve su mi obaveze pa se javim ovaj vikend.

Smrčko puno hvvala na ovako opširnom savjetu,ja nisam sve donje listove odstranila jer me bilo strah,sad budem Embarrassed,a što se tice paprike da izgleda da joj baš i ne paše direktno sunce,jer sam prijetila da ona koja je zasađena ispod kruške ima ljepše listove no dobro sad cu znati za ubuduce.

Miro slažem se sa tobom za"tetu"smrcko,zena je mrak,a za povrce jedva cekam da naraste da vidim šta sam ja to sprtljala imala sam i jagode ali su skroz podbacile ne znam zašto buuuuStern%20Smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 14:13
smilie_girl_099.gif
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 18:20
Baš ste mi slatka,če če sa ovim kikicamaWink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2010 u 22:37
Jannett nema persiranjasmile223, starija si me cijelih 7 mjeseci.
Već sam išla na ogledalo da vidim tu "tetu smrcko"
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 08:25
kakva je situacija nakon ove obilne kiše?
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jannette77 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2010 u 15:58
Smrcko obecavam necu vise,casna pionirska hi.hiWink

Saro pa nije lose,najvise je paprikama pasala kisa,svi listovi su im u zraku kaj da se sepure,jedino me sekira kruska koja mi je blizu zadnjeg reda paprika,danas sam skuzila da mi trga mlade cvjetice i plodove(paprike),grrrr,morat cu je pokriti i zdrmati krušku da sve popada!!
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 18:53
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2010 u 18:57
Jannette77,ovu biljčicu znam pod imenom pustinjska ruža,višegodišnja je,širi se po tlu,voli sunce.Za oblačnog vremena zatvori cvijet.Inače slikice su ti lijepe.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Srpanj 2010 u 08:47
još jedna kiša za tvoj lijepi cvjetnjak i povrtnjak!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.