Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anaida  - vrt, cvijeće, kamen, dom...
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom...

Odgovori Odgovori Stranica  <1 118119120121122 245>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 15:08
Moj vrt je "premlad" za te usporedbe prije i poslije, ali mislim da je to možda najljepši način da pokažemo koliko se trudimo i kako nam naše biljčice vraćaju Thumbs%20Up
Time is something you can never get back..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mimi 45 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 111
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi 45 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 15:15
Anaida,napravih malo pauzu od čišćenja kuće pa svratih malo u tvoje vrtove,,,prekrasno imaš svega...priznajem nisam uspjela proći svih stotinjak stranica ali onako na preskokce...i ono što sam vidjela zaista prekrasno. Vidim da imaš japanski javor pa da te pitam dali ti se ikad dogodilo da mu se u ljetu posuši lišće...onako sve se ufrkalo...meni se to desilo pa ne znam što mi je činiti i dali će se oporaviti
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 19:11
Navratila sam samo da pozdravim svoju "susjedu"....... smile113
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 20:14
Misty, ja zaista volim to prije/poslije..posebno u vrtu. Mnoštvo lijepih promjena može se vidjeti, sjetiti se prošlosti i biti zadovoljan sadašnjošću.

Mimi dobro mi došla, baš ti se radujem!! Javor zna biti malo čudan ljeti, nisam još shvatila zašto, da li zbog vrućine ili suše ili tko zna.. Lišće mu sada nije crveno nego nekako smeđe-narandžasto i da, zna se malo kao sfrkati. Ali na proljeće se sve to nekako oporavi i izgleda super, tako će i tvoj. Jedino ako ti jako loše izgleda lišće, kao spaljeno, sasvim smeđe pa čak i bijelo na rubovima i ako samo otpada, tada je najbolje da te grane odstraniš, tako sam ja učinila jedne godine i oporavio se sasvim.

Korijenko moja - skokni na sok do susjede, čekam te ja!!!

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2010 u 22:06
ovaj puzavac od Triše si lijepo sačuvalaClap tko zna bi li prezimio vani
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 06:04

Ne znam zašto, ali nekako sam u tvom vrtu najprije pratila promjene prije / poslije. Valjda zato što si u samom početku pripremila mjesta, otoke i dala se naslutiti ljepota, ali, ovakva ljepota i ovakve promjene i tako brzo ... Bravo Anaidice!

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 07:29
Mari - ja ga zimi obavezno unesem u podrum i tamo prezimi, a u proljeće se "šepuri " vani i baš mu tak paše!

Hoya - hvala ti,  moja draga Hoya, na uvijek lijepim riječima i podršci!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 08:20
Slikala sam vam ja, pritom uživala i radovala se svakom cvjetiću i tu radost s vama dijelim -

Iz sjene danas krećemo. Ispod šljive sretno žive hoste, astilbe, hortenzija, ukrasni slak (koji ima puno lišća a malo cvijeta, dakle naravoučenje glasi "ne ga više u sjenu smjestiti jer mu na suncu više odgovara po pitanju cvatnje"), pa malo tikvica, pa ukrasni grah (koji se ponaša kao i slak te mu na suncu bolje odgovara), noćne frajle, kadifice, bršljan na deblu šljive.. Šljiva je ove godine bogato rodila, mljac!

Evo odmah i potkrijepljujem tezu - ukrasni slak, ljubičasti, na suncu - puno više cvate.  

A i ukrasni grah također. Ovaj uspješno obavlja zadatak koji sam mu namijenila - sakriti nedovršeni stup na mojoj terasi.

Kad smo već kod terase.. Evo kamenjara koji mi je cijele cvatuće godine che-che puj puj lepeki!! zaljubljena sam u njega i biljkice u njemu!

A tu je i novi kamenjar, lavandica je meni krasna i bez cvjetova, tako grmolika i kompaktna, daje formu cijelom kamenjaru. A prate ju kameleon, alysum..

U svakom redu ima nekog svojeglavog, nekog tko nam izmami osmijeh svojom naivnom i nevinom tvrdoglavošću. U mojem kamenjaru to je ova ljubičastica lavandica koja je tek sada procvala. Smile

Forumska slika triju dama u mojem kamenjaru. Poziraju nam Otok-gazanija (jedan je cvijet nježno roza,ostali svi žuti. Jedan je grmić u pitanju) i kadulja. Smrčko-sirotica, Lantana-oregano.

Četinjački otok. Moram ga ove jeseni ograditi rubnicima, a razmišljam da ga spojim i sa nedovršenim otokom lijevo . Blizu su mi, a i zaista mi je teško kositi oko tih otoka, poluotoka i sličnih mojih umotvorina pa je bolje da ih bude manje većih nego više manjih LOL

s ovim, dakle, bih ga spojila (Horti, tritioma je veeeelika, tvoj darak)

Sredina sad, bar s ove strane dobro izgleda. Kadifice su zakon u svojoj cvatnji i pogodnostima - zasadiš sjemenku i imaš cijeli srpanj, kolovoz, rujan pa možda i listopad cviijet na cvijetu!! I lišće batata je OK i popunjava veliku površinu. Ona druga strana ovog otoka, koju ne vidite na slici - niks gut Confused! Morat će u jesenju i proljetnu rekonstrukciju!

Poluotok s bijelim ljetnim jorgovanom je pun svega.. I u tom kaosu mi je lepeko.

Još kad se i ove ljubičaste iskrice rascvjetaju.. baš bu lepeki taj poluotok.

A evo i mićeg ljubičastog jorgovana, pokraj dalija u nedovršenom otoku. Kupljen prije mjesec dana u Rijeci, za 20kn u prilično lošem stanju. A već sada je ljepotan!!

Još jedan od mojih otoka. Šareni, šareni.. Na ovoj se slioci , na žalost, ne vidi ali ovaj kamen u njemu izgleda poput žutog kristala..

Anemonice su nježne ljepotice..

Biljke su mi sasvim sakrile moj crvenolisni javor (koji sad i nije teko crven i lijep kao u proljeće) u ovom otoku.

Evo i mog bambuče!

Špalir korpiva na ogradi

Pogled.. Ljepotan ljubičasto-crveni cotinus je opet bubani, tak je bilo i lani. Bijele flekice mu kreću od dna i šire se prema granama  gore(pepelnica ili plamenjača, ne znam) i otpast će mu lišće i prije jeseni..

Leptirov grm se čeka... Kad procvate bit će ljepotan vrta. Zdrav je i lijepo izgleda za sada (naime, lani mi je i njega napala plamenjača.)

I malo zelenog zdravlja-mirisa iz mog novog kamenjara

Za danas to je to. Svima želim lijepu nedjelju, fini gverc i medenjake ako idete na prošćenje i dođite mi opet u posjetu!!
P.Bosmans
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 08:39
Ne cudim se sto si zaljubljena u kamenjar,i ja sam...a u onom kutku u sjeni pokusaj sljedece godine posaditi koprivu,vjerujem da ce preljepo izgledati,a mozes i paprat tu smjestiti
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 09:25
Moja Anaida, kad vidim tvoje prostranstvo i tvoje "otočiće", sve moje čini mi se nekako mizerno. Prekrasno bilje, kamenjar, kakav bi svatko samo počelio, zeleno, šareno, ma što reći i ja se zaljubljujem u tvoje vrt.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 09:36
Draga moja i ja sam zaljubljena u tvoj kamenjar, poseban je to uvijek naglašavam mada ni ostalo ne zaostaje smile64samo imam jednu primjedbu ništa moje ne cvijeta u tvome vrtu smile43
jel bi se moglo naći nešto što nemaš???
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 09:47
smile213 sigurna sam da ovako veselo skačeš dok gledaš na tu ljepotu koju si stvorila.

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 09:51
Dobro, opet moram reći: Nema riječi!
Ali zato imam pitanje. Ti si me namamila na batat. Imam ga u vazi i nije ni pola tako lijep kao tvoj. Imam i onoga sa svjetlozelenim lišćem i njega sam vidjela u Novom Vinodolskm, isto raste u zemlji (po meni su u tom gradu najljepše uređeni parkovi u ovom kraju).
Što da radim s njim kad zahladi i kad ga budem morala sačuvati za drugo proljeće?
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 09:54

Gioo - hvala ti na savjetu, baš ću iduće godine koprivice tu smjestiti, uz astilbe i ostale trajnice kojima hlad odgovara.

Triša - a jesi vidjela na prethodnoj stranici tvog puzavca koji  kod mene uživa?? I svakako ti moram reći da kod tebe sve divno izgleda jer je toliko cvijeća, šarenila i zelenila na malom prostoru da sve zrači ljubavlju prema biljkama!

Bromi moja mila - da si tu sad bih te izljubila zbog ovako krasne, nenametljive a toliko tople poruke!! Hvala ti, javljam se odmah na pp.

Otok draga- skačem što od veselja radi ljeote a što od sreće jer ste mi i sve vi pomogle to stvoriti. Što savjetima, darovima, što lijepim riječima, a što porukama i podtrecima koje od vas svih uvijek primam!!!

Hoyček - Ovako - odrežeš reznicu nekih desetak cm, dakle vrh batata, i staviš u vodu i jako brzo pušta korijenje. ( a već sam neke razmnožila i tako da sam ga samo upiknula u zemlju, no tada to malo duže traje). Moram ti samo napomenuti da mi to sa zelenim ukrasnim lišćem batata nije uspjelo, ne znam zašto. Zatim ga posadiš u teglu, u dosta zemlje i dosta ga treba zalijevati i do proljeća tako. Morao bi biti u hodniku, ne pretoplo niti prehladno..  Ja svake jeseni uzmem puno tih reznica jer mi ih uvijek nekoliko zimi ode, pa da ih imam. Ako ti je jako slab - onda ću ti ga ožiliti ja, pa kad pusti korijenje pošaljem ti. Djevojke, ako još neka želi to lišće batata, molim vas javite mi se samo!!

Sve redom moje drage djevojke i dečki - hvala!!
P.Bosmans
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 10:17
Veselim se kad tu lipotu djeliš sa nama  i ja guštam u svakom tvom djelu vrta i svakom cvitu kojeg nam pokažešsmile93smile55
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 10:22
Dobro, Anaida, ja ću pokušati sama ožiliti. Sad baš imam granu koju mi je onaj vječni vjetar u mom dvorištu polomio. Ako ne uspije ću ti javiti. A zato idem to isto pokušati napraviti sa zelenim pa, naravno, ako uspije - računaj na mene!
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 10:33
Uistinu su ti svi kamenjari prelijepi, naravno zahvaljujući biljčicama koje su u njima i još više tvojoj kreativnosti! Stalno njuškam ovuda da vidim čime bih ja mogla obogatiti svoj, još uvijek skromni, kamenjar, konačno sam našla nešto što imam, kadifice! Posijala sam ih prekjučer iako je možda malo kasno Disapprove
Time is something you can never get back..
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 15:28
Meni nema ništa ljepše od jutarnje šetnje po vrtu, dok se sunce tek "zahuktava", otkrijem novo procvali cvijet , svaku biljku pogledam ili malo dodirnem, pomazim Wink nekad još onako rosnu...... znam da i ti baš tako uživaš u svom vrtu Hug.
Sviđa mi se kombinacija lavande i kameleona, i kod mene je on ispod lavande Big%20smile.
Ukrasni grah mi je isto krenuo sa cvatnjom, isto ko i tvoj ali sad me buni naziv jer mi je na paketiću sjemenja od Dude pisalo lab-lab
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 15:55
Anaida -majstorice lijepih parkova sve je odlično i na svom mjestu ,uredno i lijepo posloženo smile186
Bromelija - ti si dobrica  ovog foruma smile222

Objema lijep pozdrav smile78
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 16:00
Anaida ovo se kod nas zove lijepi dečko

"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 118119120121122 245>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.