Anaida - vrt, cvijeće, kamen, dom... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 118119120121122 245> |
Korisnik | |
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moj vrt je "premlad" za te usporedbe prije i poslije, ali mislim da je to možda najljepši način da pokažemo koliko se trudimo i kako nam naše biljčice vraćaju
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mimi 45 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 111 |
Anaida,napravih malo pauzu od čišćenja kuće pa svratih malo u tvoje vrtove,,,prekrasno
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Navratila sam samo da pozdravim svoju "susjedu".......
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Misty, ja zaista volim to prije/poslije..posebno u vrtu. Mnoštvo lijepih promjena može se vidjeti, sjetiti se prošlosti i biti zadovoljan sadašnjošću.
Mimi dobro mi došla, baš ti se radujem!! Javor zna biti malo čudan ljeti, nisam još shvatila zašto, da li zbog vrućine ili suše ili tko zna.. Lišće mu sada nije crveno nego nekako smeđe-narandžasto i da, zna se malo kao sfrkati. Ali na proljeće se sve to nekako oporavi i izgleda super, tako će i tvoj. Jedino ako ti jako loše izgleda lišće, kao spaljeno, sasvim smeđe pa čak i bijelo na rubovima i ako samo otpada, tada je najbolje da te grane odstraniš, tako sam ja učinila jedne godine i oporavio se sasvim.
Korijenko moja - skokni na sok do susjede, čekam te ja!!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ovaj puzavac od Triše si lijepo sačuvala
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ne znam zašto, ali nekako sam u tvom vrtu najprije pratila promjene prije / poslije. Valjda zato što si u samom početku pripremila mjesta, otoke i dala se naslutiti ljepota, ali, ovakva ljepota i ovakve promjene i tako brzo ... Bravo Anaidice! |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Mari - ja ga zimi obavezno unesem u podrum i tamo prezimi, a u proljeće se "šepuri " vani i baš mu tak paše!
Hoya - hvala ti, moja draga Hoya, na uvijek lijepim riječima i podršci!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Slikala sam vam ja, pritom uživala i radovala se svakom cvjetiću i tu radost s vama dijelim -
Iz sjene danas krećemo. Ispod šljive sretno žive hoste, astilbe, hortenzija, ukrasni slak (koji ima puno lišća a malo cvijeta, dakle naravoučenje glasi "ne ga više u sjenu smjestiti jer mu na suncu više odgovara po pitanju cvatnje"), pa malo tikvica, pa ukrasni grah (koji se ponaša kao i slak te mu na suncu bolje odgovara), noćne frajle, kadifice, bršljan na deblu šljive.. Šljiva je ove godine bogato rodila, mljac!
![]() Evo odmah i potkrijepljujem tezu - ukrasni slak, ljubičasti, na suncu - puno više cvate.
![]() A i ukrasni grah također. Ovaj uspješno obavlja zadatak koji sam mu namijenila - sakriti nedovršeni stup na mojoj terasi.
![]() Kad smo već kod terase.. Evo kamenjara koji mi je cijele cvatuće godine che-che puj puj lepeki!! zaljubljena sam u njega i biljkice u njemu!
![]() A tu je i novi kamenjar, lavandica je meni krasna i bez cvjetova, tako grmolika i kompaktna, daje formu cijelom kamenjaru. A prate ju kameleon, alysum..
![]() U svakom redu ima nekog svojeglavog, nekog tko nam izmami osmijeh svojom naivnom i nevinom tvrdoglavošću. U mojem kamenjaru to je ova ljubičastica lavandica koja je tek sada procvala.
![]() ![]() Forumska slika triju dama u mojem kamenjaru. Poziraju nam Otok-gazanija (jedan je cvijet nježno roza,ostali svi žuti. Jedan je grmić u pitanju) i kadulja. Smrčko-sirotica, Lantana-oregano.
![]() Četinjački otok. Moram ga ove jeseni ograditi rubnicima, a razmišljam da ga spojim i sa nedovršenim otokom lijevo . Blizu su mi, a i zaista mi je teško kositi oko tih otoka, poluotoka i sličnih mojih umotvorina pa je bolje da ih bude manje većih nego više manjih
![]() ![]() s ovim, dakle, bih ga spojila (Horti, tritioma je veeeelika, tvoj darak)
![]() Sredina sad, bar s ove strane dobro izgleda. Kadifice su zakon u svojoj cvatnji i pogodnostima - zasadiš sjemenku i imaš cijeli srpanj, kolovoz, rujan pa možda i listopad cviijet na cvijetu!! I lišće batata je OK i popunjava veliku površinu. Ona druga strana ovog otoka, koju ne vidite na slici - niks gut
![]() ![]() Poluotok s bijelim ljetnim jorgovanom je pun svega.. I u tom kaosu mi je lepeko.
![]() Još kad se i ove ljubičaste iskrice rascvjetaju.. baš bu lepeki taj poluotok.
![]() A evo i mićeg ljubičastog jorgovana, pokraj dalija u nedovršenom otoku. Kupljen prije mjesec dana u Rijeci, za 20kn u prilično lošem stanju. A već sada je ljepotan!!
![]() Još jedan od mojih otoka. Šareni, šareni.. Na ovoj se slioci , na žalost, ne vidi ali ovaj kamen u njemu izgleda poput žutog kristala..
![]() Anemonice su nježne ljepotice..
![]() Biljke su mi sasvim sakrile moj crvenolisni javor (koji sad i nije teko crven i lijep kao u proljeće) u ovom otoku.
![]() Evo i mog bambuče!
![]() Špalir korpiva na ogradi
![]() Pogled.. Ljepotan ljubičasto-crveni cotinus je opet bubani, tak je bilo i lani. Bijele flekice mu kreću od dna i šire se prema granama gore(pepelnica ili plamenjača, ne znam) i otpast će mu lišće i prije jeseni..
![]() Leptirov grm se čeka... Kad procvate bit će ljepotan vrta. Zdrav je i lijepo izgleda za sada (naime, lani mi je i njega napala plamenjača.)
![]() I malo zelenog zdravlja-mirisa iz mog novog kamenjara
![]() ![]() ![]() Za danas to je to. Svima želim lijepu nedjelju, fini gverc i medenjake ako idete na prošćenje i dođite mi opet u posjetu!!
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Ne cudim se sto si zaljubljena u kamenjar,i ja sam...a u onom kutku u sjeni pokusaj sljedece godine posaditi koprivu,vjerujem da ce preljepo izgledati,a mozes i paprat tu smjestiti
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja Anaida, kad vidim tvoje prostranstvo i tvoje "otočiće", sve moje čini mi se nekako mizerno. Prekrasno bilje, kamenjar, kakav bi svatko samo počelio, zeleno, šareno, ma što reći i ja se zaljubljujem u tvoje vrt.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
Draga moja i ja sam zaljubljena u tvoj kamenjar, poseban je to uvijek naglašavam mada ni ostalo ne zaostaje
![]() ![]() jel bi se moglo naći nešto što nemaš??? |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Dobro, opet moram reći: Nema riječi!
Ali zato imam pitanje. Ti si me namamila na batat. Imam ga u vazi i nije ni pola tako lijep kao tvoj. Imam i onoga sa svjetlozelenim lišćem i njega sam vidjela u Novom Vinodolskm, isto raste u zemlji (po meni su u tom gradu najljepše uređeni parkovi u ovom kraju).
Što da radim s njim kad zahladi i kad ga budem morala sačuvati za drugo proljeće?
|
|
![]() |
|
Gioo - hvala ti na savjetu, baš ću iduće godine koprivice tu smjestiti, uz astilbe i ostale trajnice kojima hlad odgovara.
Triša - a jesi vidjela na prethodnoj stranici tvog puzavca koji kod mene uživa?? I svakako ti moram reći da kod tebe sve divno izgleda jer je toliko cvijeća, šarenila i zelenila na malom prostoru da sve zrači ljubavlju prema biljkama!
Bromi moja mila - da si tu sad bih te izljubila zbog ovako krasne, nenametljive a toliko tople poruke!! Hvala ti, javljam se odmah na pp.
Otok draga- skačem što od veselja radi ljeote a što od sreće jer ste mi i sve vi pomogle to stvoriti. Što savjetima, darovima, što lijepim riječima, a što porukama i podtrecima koje od vas svih uvijek primam!!!
Hoyček - Ovako - odrežeš reznicu nekih desetak cm, dakle vrh batata, i staviš u vodu i jako brzo pušta korijenje. ( a već sam neke razmnožila i tako da sam ga samo upiknula u zemlju, no tada to malo duže traje). Moram ti samo napomenuti da mi to sa zelenim ukrasnim lišćem batata nije uspjelo, ne znam zašto. Zatim ga posadiš u teglu, u dosta zemlje i dosta ga treba zalijevati i do proljeća tako. Morao bi biti u hodniku, ne pretoplo niti prehladno.. Ja svake jeseni uzmem puno tih reznica jer mi ih uvijek nekoliko zimi ode, pa da ih imam. Ako ti je jako slab - onda ću ti ga ožiliti ja, pa kad pusti korijenje pošaljem ti. Djevojke, ako još neka želi to lišće batata, molim vas javite mi se samo!!
Sve redom moje drage djevojke i dečki - hvala!!
|
|
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Veselim se kad tu lipotu djeliš sa nama i ja guštam u svakom tvom djelu vrta i svakom cvitu kojeg nam pokažeš
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Dobro, Anaida, ja ću pokušati sama ožiliti. Sad baš imam granu koju mi je onaj vječni vjetar u mom dvorištu polomio. Ako ne uspije ću ti javiti. A zato idem to isto pokušati napraviti sa zelenim pa, naravno, ako uspije - računaj na mene!
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Uistinu su ti svi kamenjari prelijepi, naravno zahvaljujući biljčicama koje su u njima i još više tvojoj kreativnosti! Stalno njuškam ovuda da vidim čime bih ja mogla obogatiti svoj, još uvijek skromni, kamenjar, konačno sam našla nešto što imam, kadifice! Posijala sam ih prekjučer iako je možda malo kasno
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Meni nema ništa ljepše od jutarnje šetnje po vrtu, dok se sunce tek "zahuktava", otkrijem novo procvali cvijet , svaku biljku pogledam ili malo dodirnem, pomazim
![]() ![]() Sviđa mi se kombinacija lavande i kameleona, i kod mene je on ispod lavande
![]() Ukrasni grah mi je isto krenuo sa cvatnjom, isto ko i tvoj ali sad me buni naziv jer mi je na paketiću sjemenja od Dude pisalo lab-lab
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Anaida -majstorice lijepih parkova sve je odlično i na svom mjestu ,uredno i lijepo posloženo
![]() Bromelija - ti si dobrica ovog foruma
![]() Objema lijep pozdrav
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Anaida ovo se kod nas zove lijepi dečko
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 118119120121122 245> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |