Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj mali gradski vrt - 2
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj mali gradski vrt - 2

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 78>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2010 u 10:24
ha... krenulo je, nemaš ti mira, svrbe te prstići LOL.
Bergeniju ne kupuješ, uzimaš je od mene Wink, ostavi samo mesto za nju a i za polygonatum.
Mislim da bi ti tu lepo došla jedna mini rododendron-azaleja ili skimija da da leji boju (uslov je kiselo zemljište), dicentra, mini hemerocalis, astantia ili epimedium grandiflorum koji ima srcoliko lišće, ako želiš zelenilo.
Arum italicum je zgodan za zimu jer tada izbacuje lišće, ali nisam sigurna da bi Miki bio toliko disciplinovan da ne proba njegove bobice, koje su otrovne pa možda ubacis koju lukovicu ljiljana jer je zgodan za pozadinu ili knipofiju koja će cvetati i u blagom hladu.
Za zimzeleno cvatuće je idealan vres.
Slatka je to nevolja Wink
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2010 u 09:31

......

Svirajte mi "Jesen stize dunjo moja", jesen rana,
nek zazvone tambure u transu.
Znam da nije pesma ova za veselje i svatovac,
al' ja moram cuti tu romansu!

Svirajte mi "Jesen stize dunjo moja", al' polako,
da mi ne bi koja rec promakla.
Sklon'te case i bokale, razbio bih svet od sale,
da je samo slucajno od stakla, dunjo moja...
...

već dva dana mi Balašević ne da "mira" , jesen zbilja stiže

Hvala na idejama, i da zaboravila sam upisati Bergenije i njih također mislim uklopiti. Hoste tu ne bi miješala zato jer ih imam u Hostinjaku koji je pola centimetra dalje. Waterlily vidiš Decore se nisam ni sjetila, pogledat ću tamo.
Habulice su mi vrlo zanimljive Anaida, ali da li znaš gdje ih tu mogu nabaviti?

Još jednom hvala..........ali samo nastavite i dalje upisivati biljčice

Na vrh
mimi 45 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 111
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi 45 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2010 u 07:36
Tija, moj je prijedlog tustike ili žednjaci...vidi moj jedan primjer na toj temi..pozzzTongueWink
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Rujan 2010 u 06:16
Habulice! Lijepe i posebne, baš za sjenovite prostore...
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 20:59
Tija, imaš na Decorinoj stranici prijedloge za sjenovite gredice!
Ja ni ne sumnjam da će to na kraju super ispasti!Thumbs%20Up
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 15:02
dve trajnicesmile55
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 14:50
Možda probaš s bergenijom,a i obična zelena hosta voli hladovinu,jjedino je zimi nemaThumbs%20Down
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 10:17
Osjećam se ko da me prešao traktor........ali bit će bolje.

Uglavnom krećem u "rekonstrukciju" gredice uz ogradu tzv. "problematične" gredice. Dakle velika većina biljaka će biti vani ali naravno vraća se u gredicu u novom rasporedu. Imam molbu na vas "slučajne " čitače, dajte mi ideju koje biljke da stavim u tu polusjenovitu gredicu kao dopunu postojećim biljkama. Imam Astilbe, Ligulariu, Kukurjeke, Anemone, Tricyrtise, Aquilegie i Phloxe puzajuće. Bilo bi dobro da predlažete trajnice više od 30 cm, a još bolje ako postoji nešto zimzeleno cvatuće. Pomozite dami u nevolji.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2010 u 12:00

dobio si blagoslov za "Ljubicu" od nadležnog tijela Wink.....zbilja smo prštale od sreće barem ja jesam sve do željezničke u Vžu.

Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2010 u 11:02
Taman kad sam se nadivio ovim portretima ruža, kad ono na kraju, usred vrta, cvjetaju i pršte od sreće dvije prekrasne ljubičice! Tongue
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2010 u 09:08
Draga moja a bilo je za stolom i onih kojima teče i Hercegovska i Crnogorska krv, jedino nije bilo Makedonaca. I zbilja najbolja fora je ta da se nitko nije pretvarao da je nešto što nije (apsolutno svi pa čak i .....Wink), svi su bili prirodni i pričali svojim jezikom.
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2010 u 08:54
Dušo, baš me briga za tvoj imidž!  LOL
Da, vrt je mali  Smile ,ali su u njemu troje sa najvećim srcem pa bih rekla, ni manjeg vrta ni veće širine!
Ubrzo sam shvatila da njen vrt ima veliku prednost nad mojim, naročito kada su radovi u pitanju, pa sam tempirala njihov dolazak u vreme kada ih ima najviše Wink, tek da shvate da im je vrt taman.
Mi smo vam naravno, puno lepše Wink ali uzmite u obzir da je ovo posle dva dana brbljanja i dve noći polusna LOL.
Interesantno je to da su na Tijinom rodjendanu za stolom sedeli ljudi iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, da su svi pričali uglas, razumeli se i sjajno zabavljali .
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2010 u 08:26
Prva reakcija Mimar pri ulasku u vrt je bila "Pa stvarno je mali" . Mimi hjele smo sjesti negdje između svega, ali nismo imale gdje osim na stazicu.

lilie ja zbilja ponekad začuđeno izgledam kad mi nešto novo procvjeta, čudim se da i to imam.
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 22:08
smile99   smile64
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
mimi 45 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 111
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi 45 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 21:47
...ruže su prekrasne a vas dvije "ruže" lijepo ste se uklopile u to cvijeće
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 21:35

Ružice su se baš pripremile za goste svaka je procvala barem jednim cvijetom na moje veliko veselje.

A mi djevojke ...... fotka ne pokazuje vjerodostojno kakve smo u stvari......zapravo smo puno ljepše.Wink
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 13:48

Već sam vas pozdravila, ali nakon ove predive sličice samo ću vam poslati smile78

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 13:43
Krasne slikice ruža, anemone su mi posebno nježne pa ih i kod tebe izdvajam a , naravno, vas dvije dame ste ukras stranice!!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 11:13
Meni je dosta da vidim samo sliku lijepe ruže i ja sam gotovaTongue
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 11:07
Dvije lipe žene,puno lipih ružasmile55
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.