Krumpirov grm - Solanum Lycianthes rantonnetii |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Korisnik | |
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja bi i sada frizirala. Mislim da ti nije kasno. Kad on tako brzo popuni šupljine!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
primorka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 769 |
Hoya krumpirko ti je predivan!
I ja sam pokušala svoje tako zamotati, ali su mi se posušili. Valjda sam im oštetila korijenje kod sadnje jednog uz drugi.
|
|
Tko ima "zašto" zbog kojeg živi, može se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Šteta! Ja sam imala sreće da su mi u obje vaze rasla dva iz istog korjena.
|
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
Hvala Antonija. Čitajući vaše savjete večeras krećem u orezivanje. Odrezane grančice ću upiknuti u zemlju pa ako se koja primi biti će za podijeliti (ako netko želi bijeli solanum).
|
|
![]() |
|
lidac1 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2008 Status: Offline Bodovi: 26 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hoya orezala sam i pokušala oblikovati svog krumpirka
kažem pokušala jer je stvarno bio čupast sa svih strana, ali negativno čupast - svaka grančica je vodila svoju politiku za sad je preživio, iako sam ga morala malo "grublje" motati (stabljike) nije baš reprezentativan, ali nije ni prije bio pa nema štete lidac bijeli je predivan ![]() jesi ga sama oblikovala ili je takav kupljen? ja sam ove godine dobila par grančica nečeg jako sličnog - po cvijetu nisam sigurna da se radi o istoj biljci jer ovo što sam ja dobila (navodno) raste kao penjačica grančice su na ožiljavanju, a ako se prime mogla bi pokušati iskombinirati grančicu bijelog i grančicu plavog - koja bi to milina bila |
|
![]() |
|
Hvala Natalija. Kupila sam ga u 3 mjesecu kada još nije imao ni jedan listić na sebi i to za 29 kn. Mislila sam da je drvce gotovo, ali sam ga ipak kupila jer sam ga dugo priželjkivala (doduše plavi, ali i ovaj je lijep). Kod njih mi je super što brzo rastu, tako da ću pokušati ožiliti grančice i oblikovati ih poslije u takvo drvce. Nadam se da će mi uspijeti
![]() |
|
![]() |
|
natalija, ma ne brini, ako si pokušala, a nije željeni oblik, barem sa krumpirkom brzo ispraviš grešku. Ali, vjerujem da si dobro napravila. Kad sam ja ove zime porezala moje mislila sam - katastrofa, a vidiš, malo po malo i bliže se kugli.
|
|
![]() |
|
lili42 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 71 |
Vidim da tu ima iskusnih sa krumpirkom, molim za pomoć , mom padaju listovi šta da radim.
|
|
It’s a kind of magic, one dream one soul, one prize!
|
|
![]() |
|
lili42, ja sam baš gore htjela napisati da traže umjereno vlažnu zemlju, ali redovito zeljevanje. Meni su lani otpadali listovi kad bi mi se desilo da se zemlja jače osuši. Onda im ni nakon zaljevanja nije bilo spasa. Oporavili su se, ali se listovi nisu podigli već su velikim dijelom popadali. Ali, krumpirko se jadničak uvijek za par dana dobro oporavio!
|
|
![]() |
|
lili42 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 71 |
hvala na odgovoru, sigurno je to jer sam mislila da ga ne treba previše zalijevati, eto odmah sam ga zalila.
|
|
It’s a kind of magic, one dream one soul, one prize!
|
|
![]() |
|
jasnakraus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
|
|
![]() |
|
jasnakraus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
Prvo pozdravček svima. Ja sam nova na ovim prostorima ijako sam odavno ;) na ovom svijetu
![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
lidac1 ja žarko želim bijeli solanum, ja imam za poklon plavog, možemo se dogovoriti preko pp
![]() |
|
![]() |
|
Nema problema. Javite se na PP.
Pozdrav
|
|
![]() |
|
renn ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 435 |
Bok, poštovani "krumpirići. Molim za savjet, naime moj krumpirko samo ide u vis, al na njemu ni jednog cvijeta???
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
renn otkini mu vrh pa će se granati.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
dok ja ponovo nađem temu....
![]() na kraju nisam šišala svog krumpirka i cvate on poprilično, ali bez ikakve forme.... ako sam dobro pohvatala...šišanje prije zimskog sna i na proljeće i bit će lijep? ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Pozdrav svima!!!
Jako volim cvijeće, imam dosta, ne dosta nego jako puno cvijeća, ali najveća ljubav mi je plavo cvijeće, tako da od prve do zadnje stranice ove teme, ja sam zacopana do daske!!!!!! Oči mi poispadale od prekrasnih krumpirka, molila bih, ako tko ima koju grančicu od friziranja viška, jako bi me usrečile, da li ima tko bliže Čakovca? |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
ZA Freeland44:
Nisam iz okolice Čakovca, pa čak ni iz hrvatske, ali rado ću ti poslati zakorjenjenog plavog krompirka samo mi pošalji adresu.Nije mnogo osjetljiv, preživjet će transport. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |