Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj mali gradski vrt - 2
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj mali gradski vrt - 2

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 78>
Korisnik
Poruka
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 14:41

Nakon što ste vidjeli gazdaricu u čak dvije reprize iste fotografije, vrijeme je da konačno malo gledate i prave cvjetiće. U onu spominjanu rekonstrukciju još nisam krenula ali hoću ovaj tjedan.

moje ljepotice

A pogledajte kako mini rajčice Bake Bee rastu po zraku

O promjenama u vrtu bit ćete pravodobno informirani

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 15:12
zeleno, bujno, bogato....smile141
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 16:39
Ja vjerujem da se uvijek može bolje...........i treba tomu težiti ali isto moram reći da se meni i ovo jako, jako sviđa! Imaš prekrasnih biljaka koje imaju tako dobru boju lišća i još k tome dobro ukomponirane......
Ove dvije su mi naj, naj; 

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 19:20

Lijepe slike lijepog cvijećaTongue

Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 20:13
Slažem se bergi, hostinjak - šumica je posebna! Zanimljivo je kako raznobojno lišće, različitih tekstura i veličina unese ritam u određeni prostor vrta.
Nježne mirisne cvjetiće ciklama uz ruže možda nebismo ni uočili. Ovako među hostama dolaze do punog izražaja. Tvoj mali hostinjak - šumica pod javorom je krasan!Big%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 21:01
smile96Draga moje ima jedna predivna narančasta ruža koja je zasjenila sve osim heuchera, hosta, houtinije, ajuge itd.......
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 22:32
Tija,sjedni,5!Odlična si učenica odlične učiteljice!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 23:27
Rain hvala na petici ali imam toliko toga još za naučiti (primjerice u pola noći kad me netko probudi znati latinski naziv neke biljke Wink) da mislim da ovo još nije čista petica.

Triša Oriental curiosa je predivna a boja joj je gotovo nestvarna mene je očarala, ko da je pomiješana boja meni najdražih ruža, crvene i žute.

Perlić ciklamice su donešene sa Trakoščanskog jezera u osmom mjesecu i od onda cvatu i baš kao što kažeš u Hostinjaku se istiću prekrasno.

Bergenia učim komponirati pa se nadam da ću jednog dana i uspijeti iskomponirati sinfoniju kakvu bih htjela imati. Houttuynia cordata 'Chameleon' je jedna biljka koja je nezahtjevna a vrlo efektna.

frida hvala na posjeti i lijepim riječima.

Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Rujan 2010 u 23:45
Prekrasan ti je cvijetnjak Tija
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 08:48
Hvala Ančice.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 08:54
I ja zavirila u nove slikice! Zeleni se i šareni ovih jesenjih dana u tvojem malom gradskom vrtu.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 08:59
smile227Pa doista ti je vrt prekrasan. Bergenija je ponovila slike koje su i mene ( uz sve ostalo) oduševile kombinacijom boja.....ClapClapClap
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 10:07
Ja se nadam da će se čim duže i šareniti i zeleniti jer onda mi je lakše prebroditi zimu. Ovak dođeš u vrt i nije baš sve mrtvo, uživaš u Bergenijama, Helleborusima, i mojim Heucherama, .... A i mora se zeleniti da barem nešto pokažem mom dragom gostu za mjesec dana, da ne ispadne da se nema baš ništa za vidjeti.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 11:01
Originalno poslano od člana rain rain napisao:

Tija,sjedni,5!Odlična si učenica odlične učiteljice!

Je i učiteljica me ništa ne "ocjenjuje" a voljela bih jednu oštru opisnu ocjenu dobiti od nje.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 11:51
Kakvu ti kolekciju imaš i na koji si način ukomponirala biljke jedne s drugima.... ne mogu napravit ništa negosmile211!
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 12:25
Joooj nema klečanja i dubokih naklona preda mnom........ali hvala na posjeti i pohvali ljubice
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 12:32
Prekrasno Tija.
Još kad neke od ovih trajnica ne bi nestajale po zimi (kameleon, hoste)....., ali neka, veselje je veće kad se u proljeće ponovno pojave
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 16:53
A čuj ne mogu sve trajnice biti zimzelene...a da se u proljeće veselim nanovo svakom malom "izlasku" biljčice veselim se.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 18:51
za umjetničke fotke.

Često čujem pitanje 'jel ima kakvo cvijeće što cvate cijelu godinu', dođe mi da odgovorim 'ima, umjetno'. 80-tih godina prošlog stoljeća ljudi su poželjeli saditi što više biljaka što ne nestaju zimi, ne traže njegu, orazivanje, pa su mnogi moderni vrtovi osvanuli načičkani četinjačama, od patuljastih na kamenjarima, do visokih i živica od 3 m. Broj se enormno povećavao uzgojem svih mogućih kultivara. U početku je čak bilo zanimljivo vidjeti različite boje crnogorica (žute, plave, zelene, čak i smeđe) i oblike stupaste, kuglaste, pendulaste, kristate, da bi se pokazalo s vremenom da je to statičan postav, kao kazališna kulisa, ništa se ne mijenja, izostaje onaj čarobni osjećaj mijene kroz godišnjih doba, čarolija boja, nestajanja i poput feniksa, ponovnog rađanja biljaka... zaključak... donesite ga sami.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2010 u 23:10
Baka Bea zaključak je donešen i usuglašen i savršeno je jasan.

A sad nešto prosto neviđeno na ovom forumu. Noćne fotke cvjetića ste već vidjeli na forumu, ako ne upućujem vas na temu mog dragog Vokia ima ih prekrasnih. A jeste li vidjeli kako se noću pod reflektorom uređuje vrt? Dakle danas me netko iznervirao toliko da sam imala višak energije pa sam krenula u toliko spominjanu rekonstrukciju i ..... zatekao me mrak pa je dragi uključio reflektor i to je ovako izgledalo

dakle što je izvađeno van posađeno je u novom rasporedu unutra u gredicu sa dopunama iz vlastitih resursa, sutra još treba pozavršiti mali dio toga i Čekati......i nadati se.......da je problematična gredica manje problematična.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.