Moj mali gradski vrt - 2 |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5455565758 78> |
Korisnik | |
niko5 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 15 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 46 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav Tija,novi sam na forumu, i jedan od vrtova koji mi je zapeo za oko i po mom ukusu je i Vaš vrt.Lijep sklad i oblik vrta je predivan.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
A zato si ti meni spominjala noćne sličice - noćna ptićice!
Možda je tebi neobičan ovaj reflektor, meni je to, rekli bi, "čist normalno!
Ti se nadaš dobrom novom rasporedu trajnica - ja uopće ne sumnjam u tvoje rezultate!
I još samo: Krasna pjesma!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Tija, ja čekam da mi susjeda udijeli koju sjemenku belamcande, ako ih bude.
Nisam do sada znala kako se zove, sad kad znam malo sam guglala pa sam i pronašla kako izgledaju sjemenke ![]() Sad me zanima da li si ti svoju sijala ili ? |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Voki najljepša ti hvala na ovako iscrpnom odgovoru......što je 1-2 mjeseca, čekala sam ja neke stvari i duže, imam strpljenja sa biljkama
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Belamcanda chinensis (Ixia chinensis) - rasprostranjena je u primorskim oblastima Japana, severoistočne Rusije, Koreje, Kine, Vijetnama, Indije. Zaštićena je biljna vrsta i preti joj izumiranje. Visina biljaka je 80-150 cm, sa 5-8 listova na donjem delu stabla. Dužina listova je do 50 cm, a širina 3-4 cm. Metličasta razgranata cvast nosi do 20 krupnih cvetova, 5-7 cm u promeru žuto-narandžaste do crvenkaste boje sa crno purpurnim mrljama na laticama. Cveta u maju i junu, a svaki cvet traje samo nekoliko časova. Plod je čaura oko 3 cm duga sa okruglastim crnim semenkama.
Gaji se najčešće varijetet flava sa krupnim žutim cvetovima i var. Purpurea sa žuto-crvenkastim cvetovima. U Kini i Japanu koristi se kao lekovita biljka. Ako se seme posadi krajem zime u saksije mlade biljke mogu cvetati iste godine. Ako se gaji kao saksijska biljka u jesen kada uvenu listovi treba im obezbediti zimski period mirovanja na hladnijem i suvom mestu, a krajem zime se zalivanjem aktivira novi rast lukovice. Način uzgajanja kao kod hibridne iksije. Potrebno svetlo: Direktno sunce. Razmnožava se lukovicama i semenom. Seme dugo niče, potrebno je 1-2 meseca da se pojave ponici. Uneo |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Hvala Smail......ajde vi s iskustvom pomagajte
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Kada je sjeme zrelo samo otpadne, u stvari to su male lukovice. ali mislim da im treba dugo da niknu, možda čak i do tri godine, razmnožava se i pomoću gomolja kao ljiljan, probaj negdje malo proguglati a možda ti se javi netko tko ima iskustva sa razmnožavanje.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Trebam savjet iliti pametan odgovor.......imam biljčicu Belamcanda chinensis
![]() i ostavila sam nakon cvatnje da se osjemeni e pa pošto je imam tek od ove godine ja neznam kad je ta čahurica spremna za otvoriti a htjela bih si sačuvati sjemenkice i pokušati je uzgojiti tako??????? Postoji neki vanjski "znak" da je spremna za otvoriti je???
|
|
![]() |
|
poznaješ li kakvu super ženu sa suzom u oku .....
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
ma ko te je slagao da nisi...
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
...tableta popijena, Cetinski u CD plejeru.....valjda će biti dovoljno da mi prestane glavobolja.....
Gogo primjedbu o slatkoj vrtlarici ću zanemariti, zapravo prijeći preko toga
![]() Što pak se duhova u mom dvorištu tiće bilo ih je ali onih u stilu "joj kaj bi sad bilo da ti se deda digne iz groba, poludio bi jer si sve njegove ruže izvadila van" pa do "siroti deda krušku ste mu posjekli" s takvim duhovima sam se borila u početku sređivanja dvorišta.
Dok ti je moj dragi s "objektivom" u ruci toliko je na njega skoncentriran da bi mene komotno neki duh i mogao "pojesti"
Ti nemoj slučajno nešto na salašu raditi noću da te neki duh ne obuzme (jel se to tako veli?) barem dok ti ne nađem nekog ko će te štititi od Turaka.
HVALA HVALA HVALA, mrak me ne može spriječiti ali ponekad ipak klonem duhom, nisam superžena.
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Baš romantičan prizor naše slatke vrtlarice, noću u vrtu!
Promatram jeste li uslikali kakvog začuđenog duha u pozadini, al nema ga
![]() Kod mene na vikendici bi samo rijetki htjeli radit noću, pošto postoji legenda da se u tim poljima oko mene noću ukazuju duhovi turskih vojnika
![]() Al dobro, kod tebe je dragi iza objektiva.... ne bi sigurno pustio da tebe duh pojede dok on zbriše na sigurno, hehe....
U svakom slučaju, BRAVO, BRAVO, BRAVO za vrijednu vrtlaricu koju ni mrak ne može spriječiti da ostvari sve svoje zamisli.
![]() |
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Gle Perla da riješimo nedoumicu nisam ja bila nezadovoljna žičanom ogradom i stupovima, oni su moji da nisam htjela takve ne bi ih ni kupila. Kad sam govorila o problematičnoj gredici zapravo bila sam nezadovoljna svime osim "šumicom" Hostinjakom, a ostatak s njim sam se borila jer......u toj gredici je bila još jedna dedina ruža stara valjda više od 30 godina kraj koje nemožeš ništa saditi jer ti onda neće cvasti, dakle tu je bila "rupa" . Onda sam imala Cytisus koji je isto zahtijevao svoj prostor dakle opet "rupa", a to sve skupa je prostor 30 cm * 4m previše "rupa" za moj ukus. A i bilo je ono dođem ti ja Baka Bei i krene razgovor "meni treba nešto za polusjenovitu gredicu" i onda ja to lijepo uzmem i nakalemim u gredicu i desilo se to da sam bila nezadovoljna.........ali kao što sam riješila prošle godine problem s velikom gredicom ova je bila mačji kašalj. Dragi je upalio svjetlo i uzeo fotkać ovaj put na moj nagovor u ruke ali tu je kraj njegovom sudjelovanju.......sad sam zbilja promislila što želim prije nego sam izvadila i prvu biljku van. I onda je išlo lako jer u 17h sam počela a u 20,30 sam već pila kavu s prijateljem na terasi.
Tak da to nisu bili baš kasnonoćni radovi (imam ja pametnijeg posla u noći za raditi, kuhati za sutra, spremati......).
Smaili zbilja se "nakupilo" puno vrsti toga ali ja sam mala beba prema nekim krasnim ljudima s ovog foruma.
Fani ti bi meni mogla nabaviti onaj šljem sa svijećom.
Ančice , Gospice i Cimi hvala!
Jučer sam na radiju čula prekrasnu pjesmu pa da je podijelim s vama
ZAJEDNO
Zajedno u dobru i u zlu Kunem se Jer samo ti u meni vidiš Ono najbolje Priznajem, na ljubav imun sam Bio ja Sve dok ti na srce nisi Potpis stavila Topao krevet i najljepša žena, što može Sreća još biti Tiho u sebi ja zamolim Boga nek' ljubav Ovu od svega štiti Noći i dane bez broja sam drugima dao I svojima zvao U njima tražio tebe i sad kad te imam Što može biti Bolje od toga Sad kad te ljubim Ja ljubim anđela svoga Od usana nek' dijeli nas tek kiša Poljubaca K'o prvi put ja ljubim tebe, ljubim tebe Svoga anđela http://www.youtube.com/watch?v=TGcunKYVNc0 |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
![]() Sreća je tvoja da imaš dobrog logističara, koji te prati u stopu i rješava možebitne probleme na koje naletiš, npr. zatekla te noć! ![]() Tija 5, dragi 5+! |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Mrak!!!
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Tješi me kad vidim da nisam jedina koja noću prčkam po vrtu. Već su mi susjedi rekli da sam ko vještica.
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
e baš si vrijedna tija znala sam to i prije ali ovo po noći da radiš neznam ili su samo slike tamne, ali ti nas uvijek iznenadiš pa se nećudim ni sada a što se tiće šljema i rasvjete nudim se bar kod nas se može nabaviti pa jesmoli rudarski kraj ili nismo
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Draga moja kada vidim kod tebe naslov moj mali gradski vrt ostanem sva u čudu gdje ti stane sve to cvijeće, toliko vrsta, i stalno nešto novo. Super si ti nama i sve tvoje cvijeće.
|
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Ovak "posao" je danas završen, dodane su trave (ukrasne) sređeno je podnožje salixa i sve mi se strašno sviđa ali......."spopala" me neka sjeta i baš sam bila tužna. Ta gredica mi je bila trn u oku i sad dok je gotova (znam Baka Bea nikad nije Gotovo) umjesto da skaćem od sreće ja sam sjedila na onoj svojoj jednoj jedinoj stepenici i u tom trenu trebala sam nekog uz sebe. Ali nekog ko mi neće govoriti "Bravo Tija" i tapšati me po leđima nego nekog ko će zbilja napraviti kritiku svega učinjenog, i dok bi to napravio onda me slobodno zagrli.
Kamilice draga hvala ali ubuduće bez naklona dubokih.
Vilmač moj zbilja nema odmora ali odmarala sam cijelo ljeto (blagoslovljeno Trajničarstvo i ona koja mi je pokazala njegove ljepote a i prednosti)
Bergenio hvala na svemu!
tražim nove izazove da promijenim raspoloženje ........ ili sam možda samo tužna radi promjene vremena kao što je Vakula rekao na HTV-u?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5455565758 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |