Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj mali gradski vrt - 2
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj mali gradski vrt - 2

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 78>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
niko5 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 46
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niko5 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Rujan 2010 u 09:14
Pozdrav Tija,novi sam na forumu, i jedan od vrtova koji mi je zapeo za oko i po mom ukusu je i Vaš vrt.Lijep sklad i oblik vrta je predivan.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 19:09
A zato si ti meni spominjala noćne sličice - noćna ptićice!
Možda je tebi neobičan ovaj reflektor, meni je to, rekli bi, "čist normalno!
Ti se nadaš dobrom novom rasporedu trajnica - ja uopće ne sumnjam u tvoje rezultate!

I još samo: Krasna pjesma!
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 18:48
Tija, ja čekam da mi susjeda udijeli koju sjemenku belamcande, ako ih bude.

Nisam do sada znala kako se zove, sad kad znam malo sam guglala pa sam i pronašla kako izgledaju sjemenke

Sad me zanima da li si ti svoju sijala ili ?
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 15:53
Voki najljepša ti hvala na ovako iscrpnom odgovoru......što je 1-2 mjeseca, čekala sam ja neke stvari i duže, imam strpljenja sa biljkama
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 14:57
Belamcanda chinensis (Ixia chinensis) - rasprostranjena je u primorskim oblastima Japana, severoistočne Rusije, Koreje, Kine, Vijetnama, Indije. Zaštićena je biljna vrsta i preti joj izumiranje. Visina biljaka je 80-150 cm, sa 5-8 listova na donjem delu stabla. Dužina listova je do 50 cm, a širina 3-4 cm. Metličasta razgranata cvast nosi do 20 krupnih cvetova, 5-7 cm u promeru žuto-narandžaste do crvenkaste boje sa crno purpurnim mrljama na laticama. Cveta u maju i junu, a svaki cvet traje samo nekoliko časova. Plod je čaura oko 3 cm duga sa okruglastim crnim semenkama.
Gaji se najčešće varijetet flava sa krupnim žutim cvetovima i var. Purpurea sa žuto-crvenkastim cvetovima. U Kini i Japanu koristi se kao lekovita biljka.
Ako se seme posadi krajem zime u saksije mlade biljke mogu cvetati iste godine. Ako se gaji kao saksijska biljka u jesen kada uvenu listovi treba im obezbediti zimski period mirovanja na hladnijem i suvom mestu, a krajem zime se zalivanjem aktivira novi rast lukovice. Način uzgajanja kao kod hibridne iksije. Potrebno svetlo: Direktno sunce.
Razmnožava se lukovicama i semenom. Seme dugo niče, potrebno je 1-2 meseca da se pojave ponici. Uneo
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 14:23
Hvala Smail......ajde vi s iskustvom pomagajte
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 14:12
Kada je sjeme zrelo samo otpadne, u stvari to su male lukovice. ali mislim da im treba dugo da niknu, možda čak i do tri godine, razmnožava se i pomoću gomolja kao ljiljan, probaj negdje malo proguglati a možda ti se javi netko tko ima iskustva sa razmnožavanje.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 12:58
Trebam savjet iliti pametan odgovor.......imam biljčicu Belamcanda chinensis

i ostavila sam nakon cvatnje da se osjemeni e pa pošto je imam tek od ove godine ja neznam kad je ta čahurica spremna za otvoriti a htjela bih si sačuvati sjemenkice i pokušati je uzgojiti tako??????? Postoji neki vanjski "znak" da je spremna za otvoriti je???
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 23:16
poznaješ li kakvu super ženu sa suzom u oku .....
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 16:28
ma ko te je slagao da nisi...
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 16:08
...tableta popijena, Cetinski u CD plejeru.....valjda će biti dovoljno da mi prestane glavobolja.....

Gogo primjedbu o slatkoj vrtlarici ću zanemariti, zapravo prijeći preko toga Wink

Što pak se duhova u mom dvorištu tiće bilo ih je ali onih u stilu "joj kaj bi sad bilo da ti se deda digne iz groba, poludio bi jer si sve njegove ruže izvadila van" pa do "siroti deda krušku ste mu posjekli" s takvim duhovima sam se borila u početku sređivanja dvorišta.

Dok ti je moj dragi s "objektivom" u ruci toliko je na njega skoncentriran da bi mene komotno neki duh i mogao "pojesti"

Ti nemoj slučajno nešto na salašu raditi noću da te neki duh ne obuzme (jel se to tako veli?) barem dok ti ne nađem nekog ko će te štititi od Turaka.

HVALA HVALA HVALA, mrak me ne može spriječiti ali ponekad ipak klonem duhom, nisam superžena.
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 11:55
Baš romantičan prizor naše slatke vrtlarice, noću u vrtu!
Promatram jeste li uslikali kakvog začuđenog duha u pozadini, al nema ga Tongue.

Kod mene na vikendici bi samo rijetki htjeli radit noću, pošto postoji legenda da se u tim poljima oko mene noću ukazuju duhovi turskih vojnika Tongue. Predio blizu mene se iz nekog razloga stoljećima zove "Tursko groblje", iako nigdje ni Turaka, ni groblja.

Al dobro, kod tebe je dragi iza objektiva.... ne bi sigurno pustio da tebe duh pojede dok on zbriše na sigurno, hehe....

U svakom slučaju, BRAVO, BRAVO, BRAVO za vrijednu vrtlaricu koju ni mrak ne može spriječiti da ostvari sve svoje zamisli. smile55

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 08:25
Gle Perla da riješimo nedoumicu nisam ja bila nezadovoljna žičanom ogradom i stupovima, oni su moji da nisam htjela takve ne bi ih ni kupila. Kad sam govorila o problematičnoj gredici zapravo bila sam nezadovoljna svime osim "šumicom" Hostinjakom, a ostatak s njim sam se borila jer......u toj gredici je bila još jedna dedina ruža stara valjda više od 30 godina kraj koje nemožeš ništa saditi jer ti onda neće cvasti, dakle tu je bila "rupa" . Onda sam imala Cytisus koji je isto zahtijevao svoj prostor dakle opet "rupa", a to sve skupa je prostor 30 cm * 4m previše "rupa" za moj ukus. A i bilo je ono dođem ti ja Baka Bei i krene razgovor "meni treba nešto za polusjenovitu gredicu" i onda ja to lijepo uzmem i nakalemim u gredicu i desilo se to da sam bila nezadovoljna.........ali kao što sam riješila prošle godine problem s velikom gredicom ova je bila mačji kašalj. Dragi je upalio svjetlo i uzeo fotkać ovaj put na moj nagovor u ruke ali tu je kraj njegovom sudjelovanju.......sad sam zbilja promislila što želim prije nego sam izvadila i prvu biljku van. I onda je išlo lako jer u 17h sam počela a u 20,30 sam već pila kavu s prijateljem na terasi.
Tak da to nisu bili baš kasnonoćni radovi (imam ja pametnijeg posla u noći za raditi, kuhati za sutra, spremati......).

Smaili zbilja se "nakupilo" puno vrsti toga ali ja sam mala beba prema nekim krasnim ljudima s ovog foruma.

Fani ti bi meni mogla nabaviti onaj šljem sa svijećom.

Ančice , Gospice i Cimi hvala!

Jučer sam na radiju čula prekrasnu pjesmu pa da je podijelim s vama

ZAJEDNO

Zajedno u dobru i u zlu
Kunem se
Jer samo ti u meni vidiš
Ono najbolje

Priznajem, na ljubav imun sam
Bio ja
Sve dok ti na srce nisi
Potpis stavila

Topao krevet i najljepša žena, što može
Sreća još biti
Tiho u sebi ja zamolim Boga nek' ljubav
Ovu od svega štiti
Noći i dane bez broja sam drugima dao
I svojima zvao
U njima tražio tebe i sad kad te imam
Što može biti
Bolje od toga
Sad kad te ljubim
Ja ljubim anđela svoga

Od usana nek' dijeli nas tek kiša
Poljubaca

K'o prvi put ja ljubim tebe, ljubim tebe
Svoga anđela

http://www.youtube.com/watch?v=TGcunKYVNc0

Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Rujan 2010 u 07:31
smile96 Od proljeća je jasno da je pitanje trenutka i inspiracije, kada će tvoje nezadovoljstvo žičanom ogradom i metalnim stupovima koji nagrđuju pozacinu tvojoj gredici, pokrenuti rekonstrukciju i presađivanje. No, da ćeš to raditi po mraku!?
          Sreća je tvoja da imaš dobrog logističara, koji te prati u stopu i rješava možebitne probleme na koje naletiš, npr. zatekla te noć!LOL
          Tija 5, dragi 5+!
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 22:57
Mrak!!!
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 22:44
Tješi me kad vidim da nisam jedina koja noću prčkam po vrtu. Već su mi susjedi rekli da sam ko vještica.
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 22:31
e baš si vrijedna tija znala sam to i prije ali ovo po noći da radiš neznam ili su samo slike tamne, ali ti nas uvijek iznenadiš pa se nećudim ni sada a što se tiće šljema i rasvjete nudim se bar kod nas se može nabaviti pa jesmoli rudarski kraj ili nismoClapClapClapClap
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 22:06
Draga moja kada vidim kod tebe naslov moj mali gradski vrt ostanem sva u čudu gdje ti stane sve to cvijeće, toliko vrsta, i stalno nešto novo. Super si ti nama i sve tvoje cvijeće.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 21:35
Odlično Tija ni mrak te ne može spriječiti u zemljanim radovima
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2010 u 21:19
Ovak "posao" je danas završen, dodane su trave (ukrasne) sređeno je podnožje salixa i sve mi se strašno sviđa ali......."spopala" me neka sjeta i baš sam bila tužna. Ta gredica mi je bila trn u oku i sad dok je gotova (znam Baka Bea nikad nije Gotovo) umjesto da skaćem od sreće ja sam sjedila na onoj svojoj jednoj jedinoj stepenici i u tom trenu trebala sam nekog uz sebe. Ali nekog ko mi neće govoriti "Bravo Tija" i tapšati me po leđima nego nekog ko će zbilja napraviti kritiku svega učinjenog, i dok bi to napravio onda me slobodno zagrli.

Kamilice draga hvala ali ubuduće bez naklona dubokih.

Vilmač moj zbilja nema odmora ali odmarala sam cijelo ljeto (blagoslovljeno Trajničarstvo i ona koja mi je pokazala njegove ljepote a i prednosti)

Bergenio hvala na svemu!

tražim nove izazove da promijenim raspoloženje ........ ili sam možda samo tužna radi promjene vremena kao što je Vakula rekao na HTV-u?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5455565758 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.