Decoupage na staklenim tanjurima |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27 Rujan 2010 u 15:36 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SunčicaVŽ ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 24 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I da, Mare...hvala ti puno što si riješila moju dilemu...
![]() |
|
![]() |
|
SunčicaVŽ ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 24 |
Uh, o da, volja je tu...skupljam materijale na sve strane...i polako u glavi stvaram ideje...a kad se izvježbam, osim sitnica, čeka me ozbiljan posao ukrašavanja drvenih greda u dnevnom boravku...dugo smo razmišljali muž i ja što ćemo s tim, a sad imam savršeno rješenje za njih - decoupage
![]() |
|
![]() |
|
mare-nostrum ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 05 Rujan 2009 Status: Offline Bodovi: 2829 |
da to je obični crackle .......ma nema veze ,naučit ćeš sve,samo polako......najvažnije je da imaš volju......
|
|
![]() |
|
Aha, znači step 1, pa step 2 pa punjenje pukotina, pa salveta, pa boja?
Ma nema frke za ovaj tanjur...jednostavno ću ga obojati...malo pittorico i završno lakiranje...
![]() Na greškama se uči...
Zeznuo me ovaj tutorial...ali ovo je očito jednokomponentni lak ili? http://www.hobbyart-chemaco.hr/default.asp?IDCat=91&IDArt=285
|
|
![]() |
|
hrabro si počela tanjure i odmah 2k.......
moram te razočarati,jer se na tanjurima radi najprije 2k i punjenje pukotina pa tek onda motiv sa salvete i boja........na kraju završno lakiranje |
|
![]() |
|
Cure upomoć!!!
![]() Što više čitam to sam više zbunjena....za klasičnu podlogu sve mi je jasno, ali nikako da shvatim što da radim sa svojim tanjurom.
Dakle, imam dvokomponentni lak znači step1 i step 2.
Stakleni tanjur na kojeg sam već naljepila salvetu uvjerena da je redosljed sljedeći:
1.salveta
2.boja
3.step 1
4.step 2
5.patina
6.završno lakiranje
Ali čitam i čitam o cracklu pa o dvokomponentnom pa više nisam sigurna da li su ovi gore koraci ispravni...
Molim uputite me...želim da ispuca boja :-)
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
marinnera pogledaj tu :
|
|
![]() |
|
marinnera ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 55 |
cure pomažite, pokušala san stavit nekoliko slika na temu al neuspijevan...kako to napravit
|
|
![]() |
|
marinnera ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 55 |
vecer, boju na staklo uvijek nanosim spužvicom, boja mi je gusta, a mozda triba uvik stavit 2 sloja pa ce bit ok.
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Marinnera, dobro nam došla!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
dobra vecer, za pocetak sve vas lijepo pozdravljam, cure zakon ste, procitala san dosta vasih savjeta i dobro ce mi doci. pogotovo zamjenski(jeftiniji )materijali.kad uhvatim malo više vremena uploadat cu neke svoje radove....
imam jedno pitanje....kad radim decoupage na staklenom tanjuru, nakon sta zalijepim motiv i ljepilo me osusi, nanosim akrilnu boju, boja mi ostaje dosta prozirna i potrebno je vise slojeva nanijeti da bude ok, jel neko zna u cemu je problem? |
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
![]() |
|
Mikica74 ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 31 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 143 |
hvala izzy na odgovoru idem da pokusam...
|
|
![]() |
|
Izzy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 2446 |
Mikica, većina metalik boja se ne može raspucavati, dakle nemoj ih koristiti kao gornji sloj, već kao podlogu preko koje ćeš nanostiti crackle lak, a potom akrilnu boju! Kod stakla je naravno obratno - akrilna boja, lak pa metalik boja!
![]() |
|
![]() |
|
Mikica74 ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 31 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 143 |
moze li se zlatni lak koristiti preko krakel laka tj.da li ce zlatni lak u spreju ispucati i mogu li preko njega staviti neku akrilnu boju?
|
|
![]() |
|
Kaća ovo ti je super,probat ću prvom prilikom.
Ma ja sam vrećicu koeistila kao četku,ali se ne vidi na onoj vazi da je sva ispikana crnom,smeđom,crvenom i narančastom bojom.Motala sam vrećicu do pola postupka
|
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Još uvijek ne znam di griješim, ali cijelo popodne sam isprobavala i ne ispadfa mi tako. Sve je završilo na pranju.Prebojala sam jednom bojom, nakon toga složila vrežicu onako kao si rekla, odmotala je, stavila blazinice, tupkala i onda mi se poeo na mjestima skidati dio boje i to onako dosta, zatim sam prebojala sve s drugom bojom i ispalo je katastrofa,
|
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
|
kaća43 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3004 |
nista ne brini,vrecica je samo prividno izravnana kad se zamotaju blazinice,ostanu nabori koji naprave reljef..ja sam na brzinu napravila test,i boja se skida bez problema,a bojas normalno ko i svaki drugi tanjur..evo ubacit cu sliku tog mog testa,stvarno san na brzinu radila,i s bojama koje su mi prve pale pod ruku,tako da i nije nesto reprezentativno ispalo..desno je ovo cemu pricamo,zlatnom sam premazala povrsinu i onda utisnula kesicu na to..a lijevo je primjer bojanja sa tom istom kesicom,premazala sam je zlatnom i utisnula na povrsinu..na kraju sam sve poprskala srebrenim sprejom..
![]() |
|
![]() |
|
anđelka ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 03 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 2526 |
Ma sve je to meni donekle jasno. Sve do odnih blazinica. Kad ih staviš u vrećicu onda se ona izravna, zar ne? Kako onda dobiti te reljefe i kolko onda boje moraš staviti. Ne vjerujem da bi se boja baš toliko mogla skidaati, ali šta je tu je, mora se probatai pa vidjeti. Inače puno ti hvala na objašnjenju.
![]() |
|
ANĐELKA
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |