Putovanje lijepom našom i šire |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 456 |
Korisnik | |
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prekrasno.I ja i moj dragi volimo tako putovati.Samo što mi kad sjednemo u auto tek onda odlučimo na koju stranu, pa kamo nas znatiželja odnese. Lijepa je Lijepa Naša i ima se puno toga za vidjeti, ne tako daleko i za male novce. Najljepši su zboravljeni kutki, kad skrenete sa ceste gdje rijetko tko svrača. Bravo Triša. Život je kratak i surov, moramo si ga sami učiniti ljepšim.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
TaTjana43 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1520 |
prekrasne slike draga Triša! U Petrinji sam bila
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Krenulo pisanje o putovanju.
Znači sutra sam ja na redu.
Malo retuširaj moju sliku (smanji
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Lijepo vam teče putovanje Triša , super si složila reportažu i koliko čitam i dobro vas vrijeme prati....Čekamo nastavak...Nadam se da si posjetila i Kutijevo i njegove poznate podrume, jer to je blizu Orahovice...A u Kutijevu je i naš Antun007...Ako nisi ti posjetila podrume, to sam posjetila ja kad sam bila u Našicama, pa ću napraviti jednu reportažu interesantnih slika, naravno kad stignem.....U Rijeci te jedva čekamo da se konačno skupimo na jednoj kavi.....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
jedva čekam nastavak, ovo je tako lijep putopis, i slike su kao od fotoreportera, sve je vjerno dočarano i predivno napisano!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
MM i ja obožavamo putovati, pa se nismo uopće trebali puno dogovarati, jer plan puta mm velikodušno prepušta meni, kao i sve ostale detalje.
Naravno da smo napravili malu financijsku konstrukciju i složili se da to bude sedmodnevno putovanje.
Krenuli smo iz Rijeke 22.9. odlučni u namjeri da to bude kružno putovanje i da se niti jedna dionica puta ne ponavlja.
Svratili u vikendicu po neke stvari, pa pema Dugoj resi, preko Barilovića, na Vojnić, Glinu, a prvo odredište nam je Petrinja.
Tu smo negdje oko 12, pa idemo u razgledavanje. Evo što smo vidjeli i snimili.
Crkva, koja je srušena i na istom mjestu sagrađena nova u centru je prekrasnog parka
![]() ![]() ![]() ![]() U parku je i eteorološka stanica - popularna vremenjača
![]() Meni su se jako dopale ove stoljetne lipa
![]() Pozdravili smo se s ovim gospodinom i krenuli dalje
![]() Lončarstvo i izrada keramičkih stvari u Petrinji su stoljetna tradicija.
Krećemo dalje prema Sisku, tu odlučujemo posjetiti stari grad Sisak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malo smo prošetali uz rijeku Kupu i autom prema autoputu u namjeri da odemo do p.p. Lonjsko polje, no niti na autoput, niti u Lonjsko polje nismo mogli zbog obilnih kiša, koje su padale, pa je područje bilo poplavljeno.
Također je ista situacija bila i sa "selom roda" - pa smo i to morali preskočiti.
Cjelim nas putem prati divno vrijeme. Putem ručamo (ručak, koji smo ponijeli od doma), pa idemo prema Hrvatskoj dubici i na samoj granici sa BIH dižemo se prema Novskoj.
Tamo nisam uspjela realizirati druženje sa napom Monom 1, jer je pomagala oko pečenja kolača za neku svadbu, pa smo si samo "mahnule".
Put nas vodi prema Slatini, dakle već smo u Podravini. Tu smo se malo motali tražeći smještaj, no na kraju odlučili noćiti u Višnjici. To je jedno predivno poljoprivredno gospodarstvo, koje smo također namjeravali posjetiti.
Unajmljujemo sobu u hotelu i kako je već mrak palimo grijanje i tu smo se vrlo udobno smjestiti.
Soba je luksuzna, tri zvjezdice - noćenje 50 Eura
![]() Ujutro razgledavamo - sve je prekrasno uređeno. Šetaju konji, poniji, a vidjeli smo i jelene lopatara, kao i srne, koji u ogromnom ograđenom prostoru slobodno šetaju. Tu je i pravo i najpoznatije uzgajalište batata.
Evo malo slikica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdravljam vas za večeras, a sutra nastavak, prema parku prirode Papuk i Orahovici, gradu našeg administratora
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 456 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |