Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nagradna igra: pogodite ljekovitu biljku
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Nagradna igra: pogodite ljekovitu biljku

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 12>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Nana View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 332
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 09:10
Jako mi se sviđa ova tema, baš je poticajna. Žao bi mi bilo da se ugasi. Pa da pokušam.

1. Anagallis arvensis  - poljska krivičica, vidac ... za ovo sam guglala i listala
2. Chelidonium majus - rosopas ... raste mi po vrtu iz svake pukotine
3. Calendula officinalis - neven ... volim njegov miris

Sada bježim družiti se sa suncem, možda napišem nešto više kada ono ode na spavanje. Naravno, ako su moji odgovori uopče točni  Embarrassed

(O)smijeh je najbolji facelifting   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 14:55
  :))) a  ako nećte pogađati možete stavljati druge fotke za pogađanje .)))..svoje ili sa naznakom autora ( da ne bude krađa :)
http://studio-martina-natura.hr/
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 116
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2010 u 00:23
Naravno, slobodno mozete pogađati jednu po jednu. Ako treba, trazite i pomoc. Sve sto nije ime nepoznate biljke dolazi u obzir ... Evo, ja cu za pocetak malo olaksati stvari: Prva biljka-veoma mala, cvet je bas sitan, pripada istoj familiji kojoj i jagorcevina; druga biljka-veoma rasprostranjena, voli tamnija mesta, kad se pokida stabljika iz nje tece narandzasti sok; treca biljka-pa sta da kazem, osim da je izuzetno cesta u bastama kao ukras, garant je znate... Verujem da je sada malo tezi zadatak zato sto su slikani cvetovi izbliza, nema listova, niti cele biljke.. Eh, da sam samo znao da cu je stavljati ovde, sigurno bih se potrudio da uhvatim malo vise detalja
Korov je biljka cije vrline jos nisu otkrivene!!!

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2010 u 19:22
Naaaaravno da ste pozvani pogađati jednu po jednu biljku a ne ovako na hori... inače i ovaj ljepi žuti makro je malo teže pogoditi jer se vidi samo cvijet ali možete bubati sve žuto šta ima pa će već izroniti ime-... ))) ili pogađaje po početnom slovu bilke :))))))))))))))))
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2010 u 22:36
cestitke za manci! Evo novog zadatka...

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2010 u 13:08
može, idemo dalje sa slikama, stavljajte nešto!!!smile89
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2010 u 15:20
.....hvala ti griva na nagradi....vec  si  ti  meni  puno  toga poslala......momentalno  nisam  u  zemlji pa  bi  nagrada  mogla  propasti...preskocit cemo  je....idemo   dalje  sa   slikama....
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2010 u 12:58
Originalno poslano od člana manči manči napisao:

...Solidago.....

smile166   bravooooo!!! :)))))))))))  tako je :)))))  ćemo na pm za nagradu?WinkTongue
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 21:40
...Solidago.....
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 15:07
smile78 ma hajde hajde manči :)))) nije toooooliko teško a i da bude jednostavnije...  treba se pogoditi tek vrsta biljke .... :))))

i smisli si poklon :)) j
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2010 u 12:25
smile60
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2010 u 23:54
Evo, koja je ovo biljka...? :) Nagrada ...što u razumnim granicama poželite :)
..ako imam .. :))

Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2010 u 16:19
Št je cenrius, dosadilo ti?:) Ja sam bila u nekoj  jakoj gužvi da uopće nisam mogla na forum, Fermina isto ima neke svoje obveze tako da... go for it :))))))))))  ljudi stavljate te slike :)))) pogađajte:))) pa niti običan trputac nije toliko lagan za pogađanje, ima podvrste! :))))
poslje ću priljepiti neku sliku :))
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 17:54
Jeste!!! Cestitam !!!

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 17:02
....Helleborus  odorus.....je li je?

....googla sam.....
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 14:55
Jeste! Hajde, jos malo se pomuci za latinski naziv! Mislim da je najcesci, to ti moze pomoci...   

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 10:01
....da nije br 2 neki kukurijek...za  njih  sam   truba....ne  poznam  ih.....
Na vrh
cenarius View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cenarius Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2010 u 00:32
Bravo! Biljku br. 1 si pogodila! Biljku br. 2 sam slikao pod malo cudnim uglom, kod nas je bas cesta, a cveta u rano prolece... Manci, uhvati se i ti zadatka.
Hajde, stavi neku biljku! ... Cim zavrsimo sa ovom br. 2 ....

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2010 u 23:10
.......kako bere grozdje??....kisa nam  pada vec par dana.....

.....ODgovor 1 :  Veronica officinalis ;  cestoslavica......

.....biljku   br 2  nisam  nikad  vidila .....  
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2010 u 21:51
..pa....s ozbirom da ja neću pogađati.... a i fermina valjda još bere grožđe ...i nitko se drugi još ne javlja...mijenjaj.... :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.