Polygala myrtifolia |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na Čiovu sam vidjela je i kad smo odlazili prije 15.8. je već drugi put cvjetavala, pa me baš interesiralo i tvoje/mamino iskustvo!!!
![]() Meni se pelcer nije primio!!! ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Baš je super.
![]() |
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Da li je sjeme sitno ili je krupnije?I meni se dopada, ali da li kod nas moze da prezimi u basti?
|
|
![]() |
|
Donata ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2260 |
Nisam primjetila nikakvo sjeme, cvijetić jednostavno otpadne..Razmnožava se reznicama..
fatka bojim se da bi tu biljkicu morala unositi, jer u vrtu ne bi prezimila .To je ipak egzotična biljka iz južne afrike...
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
|
![]() |
|
jellena ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Listopad 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 10 |
Prelepa biljka. Jedna od narednih koje zelim da nabavim.
![]() |
|
![]() |
|
seni ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 626 |
Ja sam ju imala u vrtu prije 5-6god. pa mi je zimi propala iako sam na moru dvadesetak km sjevernije od Donate.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Stvarno cvate cijelu godinu i jako je nezahtjevna biljka, ja sam ubola par reznica i mislim da su se zakorijenile.
U punom cvatu u veljači. ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Wauuu kod tebe proljece, haj kod mene sinoc bvilo -11C. Grm je super.Ma doci cu ja do sjemena.
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja osobno više volim sve uzgojiti iz reznice. Nije da neću kupiti, to mi je poseban gušt!
Ali u MBM imaju grmiće cca 20-25 cm i (nisam baš sigurna) tu su negdje oko 70,00 kn.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
minimode ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1418 |
sve bih htjela, cvijet po cvijet hrpa kuna, jednostavno ne mogu sve izfinancirat
![]() |
|
«Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ma, možda i ja tako mislim pa samu sebe tješim ja više volim uzgojiti iz reznice. A kad razdijeljujem lukovice i gomolje i bockam nazad u zemlju sama sa sobom zbrajam, množim ...
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Evo je ista ljeti još uvijek cvate samo manjim intenzitetom
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
Lantana, čime je prihranjuješ? Moja dobro raste ali su joj listići nekako žučkasti. Dodavala sam željeza, ali izgleda da nije baš puno pomoglo. |
|
![]() |
|
prije neki dan sam u vrtnom centru kupila sadnicu poligale, tek sam doma vidjela da piše na etiketi "nana" (mini)- da li to znači da postoji minijaturnija verzija ili su oni nešto pogriješili..-. još ga nisam posadila jer ako JE mini onda moram naći drugu poziciju...što znate o tome?
|
|
O. Wilde |
|
![]() |
|
Sonja nije moja ova sa slike nego prijateljice, imala je 5 godina i ovu godinu joj se posušila, bez razloga, samo se posušila.
Minimode ispred hotela sam vidjela male, a sad da li ima mini ili jednostavno nisu narasle. |
|
život je more
|
|
![]() |
|
sonja50 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 256 |
I moja je nekako čudna, nema lijepu zelenu boju listova a i grane joj se suše. Još je živa, nadam se da će tako i ostati. Pazila sam na nju, hranila je i mazila, a ona ne reagira baš. Na kraju sam pomislila da su mi je sredili moji psi i mačke...
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Malo stara tema ali uvjek aktualna. Lijepi cvijet i ja ga kupila u Pordenone na sajmu. Lijepo je napredovao, čak se razgranao i jednoga dana ja je odlučim presaditi, odvojiti u dva grma ( bila je u važu). Važ mi je pao sa neke visine ali sve jedno ja zasadila. To je bilo u ljeti. Sdada izgleda grozno ( gore nego na slici) i neznam ima li joj spasa. Orezala sam je ali se ništa ne događa već duže vrijeme. Pokušala sam zabosti neke reznice i tu ne vidim pomaka...Dajte mi savjet i mišljenje.
URL=http[://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/polygala_myrtifolia/17813.aspx]
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Zar mi nitko nezna reći što a napravim? Da orežem ili da je tako pustim pa će možda na proljeće baciti listiće?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |