Ficus benjamina - Fikus benjamin |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 16> |
Korisnik | |
NiNe ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ovako, dobila sam benjamina od mame, dosta je velik, ali imam osjećaj da mi se stalno suši, istina izlaze novi listovi,ali i stalno otpadaju.
Mama mi je rekla da ga zalijevam svaki treći dan,i to ne u tanjurić nego ravno u zemlju. Par grana mu se osušilo, lišće mu stalno opada, ali i izlazi novo,pa ne znam šta mu smeta. Stoji pokraj prozora, koji ne otvaram, nije na propuhu, ne dira mu se često po listovima. Kako da se oporavi, jer bi mi bilo žao da propadne. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gia118 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 1 |
Monk, moj Benji je star oko 2 godine za vrijeme ljeta se super oporavio i dobio puno listova, no sada je u 1 mj. izgubio oko 70% listova, ne smijem ga taknuti koliko ispada, očajna sam, ne znam što da radim, možda mu je vruće jer je stan mali i centralno je grijanje, ili ima malo svijetla jer sam ga morala maknuti od prozora radi radijatora
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Možda ti zato i odbacuje lišće - možda mu je prehladno. I ne voli propuh i promjene temperature, isto kao i mjenjanje položaja.
|
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
Vec vidim nove listice, ali oni taaaako sporo rastu u odnosu na koliko brzo on odbacuje ove velike ![]() ![]() Ne znam koliko vremena mu treba za adaptaciju kad je kod mene vec skoro dva mjeseca? Cak se i smrzavam u dnevnom jer drzim tu i tamo skroz vrata otvorena da mu ne bude prevruce i mislim se kako cu se prehladiti radi biiiljkeeee!!! |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
mimar tvoj benjamin je zaista prekrasan, pravi kapitalac.
![]() strada kod benjamina je normalna pojava da počne odbacivati lišće kad ga se unese u kuću. Nakon prilagodbe počet će rasti novi listići. |
|
![]() |
|
strada ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 19 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 140 |
e pa ja sam vec luda od skupljanja lisca koje moj benjo odbacuje :(
Mislim da bi mu mozda moglo biti malcice vruce u dnevnom ali nemam ga gdje drugdje staviti da bude na sigurnom. Barem ne dok druga mica maca ne odraste i okani se igre po mojim biljkama ![]() Ima li nacina da ga spasim a da ostane u dnevom..vrata od balkona su uvijek otvorena na "kipu" i stvarno nije vruce kao recimo kod mojih.. Spricam ga svako jutro baj d vej. |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Draga, kad budeš došla videćeš da je još veći nego na slici
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Pa to je stvarno Div! Zamišljala sam ga velikog ali opet ne tako.
|
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Uhhhh...identična situacija...kao kod blizanaca
![]() Sinoć smo većali u vezi smanjivanja troškova i usaglasili se da ušteda ide na račun nabavke novogodišnje jelke, čiju ulogu preuzima dotični
![]() ![]() ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
pa sad...trebala bih josh jednom za Sh i jednom za Makedoniju ALI poshto me neshto novci BASH nece
![]() ![]() a saksija moz' da se na lagimo ![]() ![]() ![]() |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
Blizanac, konacno i ti dodje doma
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Monk ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 138 |
e pa blizanac
![]() ovu "samanthu " sam pre nekoliko godina uspela da ![]() |
|
Monk...
prijateljstvo nije velika stvar...vec milion malih stvari |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Možda se šokirao naglom promjenom temperature ili mjesta, možda je propuh u pitanju ili mu je prevruće...Ako nije ništa od toga, mislim da ti je najbolje posjetiti neku dobru poljoapoteku sa stručnjacima (sad ih svaka bolje opremljena ima) i zatražiti savjet...Ili čekati da ti netko od cvjetoljubaca da još neki prijedlog iz svog iskustva...
|
|
![]() |
|
mikica.dm ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2010 Lokacija: Donji Miholjac Status: Offline Bodovi: 611 |
molim pomoc!
![]() imam i dva benjamina, oni se dobro drze a jednako ih tretiram. ne znam gdje sam pogrijesila? |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
mimar blizanci su stani - pani
![]() |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
jao jacu si morat nabavit ovaj sareni prekrasan mi je ja sam vidjo al sa jako malo tih bijelih mrljica a ovaj je poseban :)
|
|
![]() |
|
istovremeno oziljeni, trebali bi biti blizanci ali razlika je ocigledna
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Jedino , ako ima one tanke suhe grancice , njih mozete odstraniti , ali treba paziti da nisu jos "zive" , jer "zive" dobiju natrag lisce !
|
|
![]() |
|
Ivna utjesila si me!! Tnx!!
![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Anastazija, u mom db je tropska vrućina
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 16> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |