Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Četinjače i zimzelene vrste
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Thuja occidentalis "Smaragd"
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Thuja occidentalis "Smaragd"

Odgovori Odgovori Stranica  <12345>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Status: Offline
Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 00:24
Moje iskustvo je sljedeće.

Oko četinjače ubacim jednom godišnje zemlju za četinjače, i dodam u proljeće kad je kišnije vrijeme prihranu za četinjače i grmove ( šimširi....), takođe dodam gorku sol za četinjače kad dodajem ovo prvo đubrivo.

Žućenje može biti privremeno i da se biljka oporavi, meni se to desilo i na tisama, pačempresima i tuji.

Ako je pas mokrio po tuji može požutjeti, a mogu biti oštećenja od zime, jer šteta na četinjačama može biti vidljiva i mjesecima nakon stradavanja.

Takođe može biti i crveni pauk.
Da zaštitim tuju zimi je šricam crvenim uljem. A sada je možeš špricati sretstvom protiv pauka za ljetnje špricanje.

A oštećene dijelove bi uvijek odstranila, ako u njima nema života i ako su bolesni.

Možda se netko javi sa boljim savjetimaSmile
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ornela.sikanjic View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ornela.sikanjic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2012 u 15:09
Želim da Vam postavim par pitanja u vezi tuja-ukrasne trave
Počeli su da žute listovi tj iglice na tuji da li se smiju otklanjati tj rezati ili treba ostaviti.
Da li i kada u kojem periodu se vrši prehrana tuja i koje sredstvo se koristi za prehranu?
Na vrh
katja View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 08:12
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Pogledaj si ovdje ako ti može pomoći.Smile

http://www.evergreenhedging.co.uk/comparison-tables.htm

Hvala ti na linku..

Na njemu je spomenuta druga vrsta thuje pa sada ne znam da li se to može odnositi i na thuju smaragd?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 22:13
Pogledaj si ovdje ako ti može pomoći.Smile

http://www.evergreenhedging.co.uk/comparison-tables.htm
Na vrh
katja View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje katja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 21:14
Na koji razmak se sade Thuje Smaragd a da nakon nekoliko godina nema rupa između ograde?

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 21:02
Recimo da je to tako kao što piše Ing. Vladislav Beltram.
Citiram:.... Gotovo dvostruki žetveni prinosi očituju se na oranicama sa ugljem kod svih usjeva....

Zašto onda uvozimo hranu a imamo tako jednostavna rješenja da podvojimo proizvodnju kod SVIH   usjeva ?

Ili još bolje: Zašto ne podijelimo to znanje cijelom Svijetu. Dvostruki žetveni prinosi kod SVIH usjeva rješavaju problem gladi za cijelo stoljeće unaprijed za cijeli planet.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2011 u 18:56
Evo jedan zanimljiv članak u vezi primjene uglja, možda nekome bude zanimljivo. Možda može pomoći i kod  drveća.Nisam znala gdje da stavim link, pa ću tu.Smile

http://sumlist.sumari.hr/gootxt.asp?id=196305&s=12&s2=24

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Prosinac 2010 u 00:57
Napravila sam slično kao na ovim zadnjim slikama, pa što bu bu. Još je sve zeleno i izgleda dobro. Posude u kojima je mješavina zemlje i pjeska su umotane u termo bermude Big%20smile

Hvala na pomoćismilie_mil_025.gif
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 22:17
Pogledaj ove slike sa neta:

Izgleda da nema univerzalnog pravila. Svatko upotrebljava svoju fintu.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 21:42
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 21:40
Čitao sam neke rasprave i o upotrebi hormona prilikom razmnožavanja Thuje. Zaključak je bio isti. Nema bitne razlike u postotku uspješno ukorijenjenih reznica sa ili bez hormona. Internet je pun kontradiktornih podataka. Treba dobro plivati između takvih „savjeta“ . Ja nemam rasadnik i moje iskustvo nije veliko. Tako da ti preporučujem i hormon i reznice sa petom, jedno i drugo štetiti ne mogu , dapače postotak uspješno ukorijenjenih bi ipak morao biti veći.
Po meni je glavni problem kod razmnožavanja u ovo doba godine temperatura, svijetlo i starost reznica .
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 20:36
Ja bi odrezao ovako :

Peta nije obavezna . Čitao sam neke diplomske radove studenata koji su provodili istraživanje razmnožavanja reznica Thuje sa i bez pete. Zaključak je bio da nema bitne razlike u postotku uspješno ukorijenjenih reznica sa i bez pete. Ako pustiš petu odreži ju upravo onako kako si to učinila na zadnjoj slici. Reznice neka budu dugačke od 15 – 20 cm.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 19:57
Ako sam dobro shvatila repić na peti mora se odsjeći, ovako???

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 19:57

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 19:56
Pinus molim pomoćSmile

Nisam doblo napravila sa reznicama tuje. Što bi trebala napraviti i odsjeći ( što je višak) na ovakvim granama?

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:22
Ufff si me prepaosmile182
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:20
ma ta je sasvim u redu...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:16
Pa koritila sam ovako nešto.

A je li trebala neka jača maska?Shocked
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 21:00
Ivna nisi napisala koju tuju bi ti malo skratila ?
Ja orezujem npr. Thuju occidentalis „Golden Globe“ prvi puta krajem zime ili početkom proljeća. Drugi puta tokom sezone krajem Lipnja. Recimo Thuju occidentalis „Smaragd“ ne orezujem. Thuju occidentalis „Smaragd“ nije potrebno orezivati itd.......

Ako ne znaš o kojoj tuji se radi ne možeš niti odgovoriti na pitanje jeli tako ? Najbolje je da ti nju slikaš i postaviš slike sigurno će se netko naći da ti zna odgovoriti.

Smrčko koju masku si koristila ? Onu pravu vojničku ili kakvu krpicu ? Joj kak sam radoznal...
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 20:39
Pinus će ti dati najbolji odgovorWink

E ja sam danas pošpricala sve crvenim uljem, pa i tuju. Tko živ tko mrtavCry

Temperatura je bila 15 stupnjeva, i vjetrovito. Koristila sam maskuEmbarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.