Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 52> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mali kaktus, kad bi bar znao, to ti se samo čini. Pomoću interneta još nekako ide.Za sada sam zadovoljan ako uspijem odrediti rod kaktusa. To mi je trenutni maksimum.
Zmaj prošlu godinu sam dočekao samo cvijet mammilarie i notokaktusa. To su većinom mladi kaktusi posađeni u teglama promjera 12 - 16 cm. Vjerojatno će i ovu godinu cvjetat samo mammilaria i notokaktus. Čini mi se da su ostali kaktusi premladi da bi cvjetali. Ovo je približno trećina moje zbirke i to ona koja prezimljuje u najhladnijim uvjetima. Ovdje sam ih ljepše slikao, vidi se više detalja : |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Pinus ljepa zbirka kaktusiča
Ljepo ih je vidjeti sada, a tek kad ti procvatu |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus sad neću moći spavati kad sam vidjela tvoje lijepe kaktuse
![]() Pa ti znaš puno imana kaktusa,ja samo nagađam
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Evo da predstavim svoje kaktuse koji prezimljuju na prozorskoj polici ne grijane garaže na sjevernoj strani kuče. Temperatura 5 – 10 C ovisno o vremenskim uvjetima.
![]() |
|
![]() |
|
Evo da probam prepoznati jagodine kaktuse.
1. Euphorbia lactea 2. Neka mammilaria najvjerojatnije Mammillaria carmenae 3. U maloj tegli možda Mammillaria gracilis, u večoj tegli 3 mammilarije 4. Najveći je Gimnocalycium desno echeveria, ljevo od njega cereus, ovog u pozadini neznam 1. Mammilaria 2. Neznam 3. Gimnocalycium 4. i 5. Neke Polaskie 6.Euphorbia 7. Neki gimnocalycium 8. ponvno neka mammilaria 9. neznam 10 stenokaktus (nisam siguran) 11,12 13 – ne znam 14 neka euphorbia. Vjerojatno nisam puno pomogao. Nisam previše vješt u identifikaciji. Inače kaktusi su za pohvaliti ! ![]() |
|
![]() |
|
cvjetoljubac ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 29 Lipanj 2008 Status: Offline Bodovi: 152 |
jagoda prekrasni su nemam rječi...samo divljenje
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Jagoda ljepa i njegovana kolekcija
Vidi se da uživaš u svojim bodljičima |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Hvala ti Mirjam, u protekloj sam godini napravila zbirku kaktusa, jer sam shvatila da su stvarno jednostavni, nezahtjevni i kako ti kažeš lijepi naročito kad cvjetaju....Imam nekoliko starih kaktusa još od moje mame, koji su uvijek vani i nema problema sa njima, dok ove novo-kupljene spremam u kuću ...
Stavila sam ove slike zbog imena, jer imena su mi totalna nepoznanica...Htjela bih to naučiti i zapisati...Nadam se da će se naći dobra dušica i napisati imena...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
Jagoda
![]() ![]() ![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo još malo kaktusa.... Dodajem nazive po identifikaciji PINUSa, kojem zahvaljujem na trudu...Ako nešto nije točno ispravite pa ću i ja ispraviti..
1. MAMMILARIA
![]() 2. ?
![]() 3. GIMNOCALYCIUM
![]() 4. POLASKIE
![]() 5. POLASKIE
![]() 6. EUPHORBIA
![]() 7. GIMNOCALYCIUM
![]() 8. MAMMILARIA
![]() 9. OPUNTIA IMPRICATA- visoki smokvin kaktus
![]() 10. STENOKAKTUS
![]() 11. ?
![]() 12. ?
![]() 13. CLEISTOCACTUC WINTERI, forma CRISTATA
![]() 14. EUPHORBIA
![]() Mislim da bi bilo dosta za ovaj put. Unaprijed zahvaljujem ....
Dodala sam još dva imena koje je identificirao Joop, hvala..
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Evo nekoliko mojih kaktusa... I ovdje dodajem imena po identifikaciji PINUSa
1. EUPHORBIA LACTEA
![]() 2.MAMMILARIA CARMENEA ( ? )
![]() 3. 3 MAMMILARIE
![]() 4. veliki GIMNOCALYCIUM
desno ESHEVERIA PULVINATA
lijevo CEREUS
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Pišući prethodni post pogledala sam samo zadnje slike kaktusa sa Tajvana. Krenula sam malo više unazad i pronašla da ima lijepih i interesantnih kaktusa i kod naših forumaša...Za BOŽIKOVINE znam da ima nekoliko stotina kaktusa
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Šareni i prekrasni |
|
![]() |
|
Prekrasni križanci, koje kombinacije boja....
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Bilo bi super kad bi se dalo nabavit bar sjeme takvih križanaca
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Mirjam
Slike su od jednog prijatelja sa fejsa iz Taiwana. |
|
![]() |
|
Šarenoliki bodljiči
I jako zanimljivi Bilo bi ih ljepo imati u kolekciji |
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3940414243 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |