Planika maginja - Arbutus Unedo L. |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Korisnik | |
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Imam na južnoj strani kuće lođu, pa sam mislila ako može planika uspjevati u velikoj tegli (zavisi kako ima veliki korjen) da bi ju posadila u teglu za zaštitu od jakoga sunca ljeti, u jesen za ukras i slast. Sa tri strane bi bila zaštićena . Kako podnosi rez?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kod nas je ove zime bilo - 6 i naših par maleckih planika izgledaju živo (presađene prije nekih godinu dana)
ne znam koliki minus mogu podnijeti |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Planika sigurno ne podnosi niske temp. Kako bi se ponašala u tegli?
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
U našem riječkom botaničkom vrtu slikala sam jednu punu plodova pod snijegom, da sam znala da je tako fina bila bi probala ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nisam probala sijati ni saditi, jer planika kod nas raste sama. Obično se takve biljke koje su sastavni dio makije i rastu same teško razmnožavaju.
Čula sam da se sjemenke trebaju držati u hladnom barem mjesec dana, a da se prije sijanja nekoliko dana namaču u vodi. Sjeme sporo klija - 2-3 mjeseca |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Da li netko ima iskustva sa sijanjem,imam sjemenke pa bi probala?
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Planika se ne smije jesti u većim količinama, daju osjećaj pijanstva
|
|
![]() |
|
alias ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 09 Siječanj 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 22 |
Ajme šta su te planike dobre
![]() ![]() |
|
![]() |
|
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
Ja sam plod planike brao jednom u Bergamu u Italiji oko nove godine, Bergamo je bio pod debelim snijegom....
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
hana, ja ću izviditi pa kada ti pošaljem ono što sam obećala možda i ovo bude u paketu
![]() |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
eh,blago si ga vama. Ima i u Vž MBM ali nema skoro niš ko zagrebački,nema šanse naći limun,naranču,maslinu, ne daj bože kaki a da o planiki ne govorim - ne znam kak su tak ignorantni
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Da, u MBM-u. Nisu skupe, a dosta su velike sadnice. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Gdje si je kupila hoya? U MBM -u ili?
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Miro, od kad sam je posadila do danas nisam joj posvetila niti pet minuta.
A ona raste bez vode, bez okopavanja i dohranjivanja.
Pustila sam je da se sama bori kao i u Dalmaciji. I ona raste.
Sad čekam da vidim njen prvi cvijet i plod.
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
hana me pitala za ovo a ja pojma nisam imala o čemu priča.
Hoya, baš me zanima ova voćka, divno izgleda i baš ću je potražiti da vidim uživo. Imali netko od vas cure i kakvo je vaše iskustvo? Tema je bila aktivna, skoro pa godinu dana u nazad i ja je nađoh umjesto da
![]() |
|
![]() |
|
Zvonkice, planike rastu na Krnjevu preko puta Toplane uz onu široku cestu, a sada ih imaš za kupiti u MBM na Škurinjama
Pitaj za Arbutus unedo
|
|
|
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Hvala , to je možda najbolje i najjeftinije rješenje
![]() |
|
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
E to stvarno ne znam gdje se mogu mladice kupit. Ja sam iz Zg i kod sebe nisam nigdje vidio planiku da ima za kupit. Ako ti išta znači znam da kod onog raspadnog hotela u Malinskoj zvan Haludovo imaš drveća planike koliko god očeš. Ona ti se još razmnožava i reznicama grane. |
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Vidim da puno znaš o tome pa te molim da li znaš i to da li se mladice mogu negdje kupiti jer ja nisam nikada naišla na njih . Svake godine mi se isto desi i s kakijem. Uvijek dođem prekasno . Ove godine moram sve kupiti na vrijeme jer planiram zasaditi više voćaka. Hvala ti na pomoći unaprijed.
![]() |
|
![]() |
|
Geko ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Prosinac 2007 Status: Offline Bodovi: 118 |
Možeš planiku uzgajat u Rijeci. Moja cura ima apartman na otoku Krku u Malinskoj a blizu apartmana rastu dvije planike. Velike su negdje oko 4m i daju plodove.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |