Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Korisnik | ||
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Smrcko pozdrav tebi ,ali mislim da se tu neradi o paprati još ako raste među korovom vjerojatno je i to jedna vrsta korova jer paprati rastu pretežno u šumama,Jel ta biljka ima možda mekane i krhke listove,ako je tako onda je rijeć o korovu koji cvjeta kao peršun.Nadam se da će se neko već kaviti ko zna livadske biljke.Ali pogledaj za svaki slučaj na guglu pod imenom ANTHRISCUS SYLVESTRIS pa usporedi.
|
||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Ponavljam zamolbu identifikacije.
Ova biljka preovladava među travom, znali netko je li to paprat i smijeli se koristiti za malč. ![]() ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Pozdrav ja sam iz slavonije pa zato kažem da kod nas nemogu prezimiti iako sve češče viđam biljke koje do nedavno nisu mogle prezimiti sad prezime,a neki palme zaštite.
|
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Neznam gdje si ,da znam mogao bih ti reći što sa palmama,meni je Chamaedora elegans vani samo u zaklonu od vjetra,T.fortunei kod nas u Zadru normalni rastu vani,ovdašnji minusi im nikad nisu naškodili.Ta druga palma ti nije kentia,kentia ti sliči više na Chamaedoru,isto je perasta a ne lepezasta palma.
|
||
![]() |
||
|
Ajde da se i ja priudružim biljka 1.chamedora,2.kentia i 3.bromelija to je moje mišljenje nadam se da uvažavate.......Trava neznam dali može prezimjeti kod nas ja imam tri i držim ih preko zime u sobi mislim na palmu.
|
||
![]() |
||
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
|
Ta druga je Trachycarpus fortunei,to je palma koja na moru može biti vani,a u kontinentalnim krajevima uz zaštitu može također preživiti zimu,naravno kad još malo poraste.
|
||
![]() |
||
Tanja 20 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 20 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 294 |
|
1. slika ti je sobna palma chamaedorea
2. slika- to isto imam i ja, ali je puno puno veća, majka kaže da bi isto bilao nešto kao sobna palma, a ne mogu je baš naći na guglu pa ću vjerovat majci, a za treću bih rekla da je "aregelia neoregelia carolinae-tricolor" aregelija. Po listovima bih rekla da je, imam u knjizi gdje i cvjeta, ali ne mogu ti reći 100%. Nadam se da sam ti barem malo pomogla. |
||
![]() |
||
FLORAMYE ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 14 Siječanj 2011 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 1337 |
|
SVARUN - ova treća biljka mislim da je billbergia nutans ili kraljičine suze
|
||
![]() |
||
Svarun ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
![]() |
||
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
||
![]() |
||
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
|
ako ova biljka izbaci dugu cvijetnu stapku sa ljubicastim cvijetovima, i ako mirise na luk onda je to Tulbaghia violacea Silver lace. |
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
Mislim da je to lozasti bršljan! I ja sam si kod zubarke u hodniku "posudila" grančicu, tak je lijepo napredovala, i druge godine, šmrc, umrla!!!! Baš sam nedugo išla kod zubarke na kontrolu i sa željom da si opet šćuknem grančicu, ali biljčice nigdje na vidiku- Sliku sam skinula s neta, samo radi identifikacije! ![]() |
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
viridarivm ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 224 |
|
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
|
dal netko ima feioja ili feđoja ?
našla na goglu slike ali se baš ne sjećam da ima netko od forumaša ...
|
||
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
||
![]() |
||
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
|
nema na čemu
![]() |
||
![]() |
||
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
|
HVALA mari 5510
|
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |