Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 15>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 15:02
koja bi ovo bila biljka.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 20:47
Smrcko pozdrav tebi ,ali mislim da se tu neradi o paprati još ako raste među korovom vjerojatno je i to jedna vrsta korova jer paprati rastu pretežno u šumama,Jel ta biljka ima možda mekane i krhke listove,ako je tako onda je rijeć o korovu koji cvjeta kao peršun.Nadam se da će se neko već kaviti ko zna livadske biljke.Ali pogledaj za svaki slučaj na guglu pod imenom ANTHRISCUS SYLVESTRIS pa usporedi.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:39
Ponavljam zamolbu identifikacije.

Ova biljka preovladava među travom, znali netko je li to paprat i smijeli se koristiti za malč.Embarrassed

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2011 u 23:07
Pozdrav ja sam iz slavonije pa zato kažem da kod nas nemogu prezimiti iako sve češče viđam biljke koje do nedavno nisu mogle prezimiti sad prezime,a neki palme zaštite.
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 00:08
Neznam gdje si ,da znam mogao bih ti reći što sa palmama,meni je Chamaedora elegans vani samo u zaklonu od vjetra,T.fortunei kod nas u Zadru normalni rastu vani,ovdašnji minusi im nikad nisu naškodili.Ta druga palma ti nije kentia,kentia ti sliči više na Chamaedoru,isto je perasta a ne lepezasta palma.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 22:00
Ajde da se i ja priudružim biljka 1.chamedora,2.kentia i 3.bromelija to je moje mišljenje nadam se da uvažavate.......Trava neznam dali može prezimjeti kod nas ja imam tri i držim ih preko zime u sobi mislim na palmu.
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 23:18
Ta druga je Trachycarpus fortunei,to je palma koja na moru može biti vani,a u kontinentalnim krajevima uz zaštitu može također preživiti zimu,naravno kad još malo poraste.
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2011 u 18:11
1. slika ti je sobna palma chamaedorea
2. slika- to isto imam i ja, ali je puno puno veća, majka kaže da bi isto bilao nešto kao sobna palma, a ne mogu je baš naći na guglu pa ću vjerovat majci, a za treću bih rekla da je "aregelia neoregelia carolinae-tricolor"
aregelija.
Po listovima bih rekla da je, imam u knjizi gdje i cvjeta, ali ne mogu ti reći 100%.
Nadam se da sam ti barem malo pomogla.
Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 08:53
SVARUN - ova treća biljka mislim da je billbergia nutans ili kraljičine suze
Na vrh
Svarun View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Svarun Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 21:57
Evo vjerojatno se radi o biljkama koje poznavaoci lako raspoznaju ali rekoh da si uštedim googlanje pa odlučih ovdje ostaviti post pa ako ko može pomoći...

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 23:50

Kat.rea ovu biljku sam i ja kupila ime joj je : COLEUS CANINA (Mačija trava).
Mislim da je kao i tvoja

Čula sam da tjera pse i mačke da vrše one stvari po cvijeću.
Mačke je otjeralo ali pse ne.
Da li je kod tebe uspijelo sa Reom?
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2010 u 13:57
Originalno poslano od člana viridarivm viridarivm napisao:

Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

i malo krupniji plan da se vidi i list
prva biljka sa vrvenim cvijetom je schyzanthus

ako ova biljka izbaci dugu cvijetnu stapku sa ljubicastim cvijetovima, i ako mirise na luk onda je to Tulbaghia violacea Silver lace.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2010 u 12:20
Originalno poslano od člana sun of eart sun of eart napisao:

Imam big problem! Imam neko sobno cvijeće jako je osjetljivo,brzo se množi,i isto tako ugiba,smeta mu jaka sunčeva svjetlost,ne podnosi veliku vlagu.Ne cvjeta lisnato je cvijeće, list mu je sličan divljem bršljanu tanak i krhak zelen bez šara,preljep je kad se proširi u grmić,imam ga već par god.i stalno isto dok se lijepo raširi i krene onda se poćnu listovi sušiti.

Neznam koje je to cvijeće i šta mu treba da ne boluje?

Promijenila sam mu u proljeće zemlju, držim ga u polu sjeni u sobi,ima vlage taman koliko treba,neznam više šta bi s njim! Hellp!

Nažalost nemam mogućnost staviti nj.sliku. 

Mislim da je to lozasti bršljan!
I ja sam si kod zubarke u hodniku "posudila" grančicu, tak je lijepo napredovala, i druge godine, šmrc, umrla!!!!
Baš sam nedugo išla kod zubarke na kontrolu i sa željom da si opet šćuknem grančicu, ali biljčice nigdje na vidiku-
Sliku sam skinula s neta, samo radi identifikacije!

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
viridarivm View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 224
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2010 u 11:45
Originalno poslano od člana kat.rea kat.rea napisao:

Prepoznaje li netko ovaj cvijet?

i malo krupniji plan da se vidi i list
 Ova biljka navodno tjera voluharice
a ova bi trebala otjerati moju Reu ( psa) sa neželjenog mjesta Confused
prva biljka sa vrvenim cvijetom je schyzanthus
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2010 u 11:41
Originalno poslano od člana seni seni napisao:

Danas sam kupila ove dvije biljčice kod prodavača koji nema pojma o cvijeću. On ne zna ni kako se zovu, ni jesu li trajnice ili ne, koliko velike narastu. Naravno, ne znam ni ja. Ako netko zna, molim da mi odgovori.

plavo je torenia,žuto je lysimachia
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2010 u 11:40
Originalno poslano od člana LOVRO LOVRO napisao:

Pomoć molim, a koja je ova biljkica???
 Neka vrsta scindapsusa???
 Umire, htela bi ju spasiti. Lepo je rasla, al onda mi je pala tegla i nikak da se opravi. Već su uginule dve velike "grančice" i još je samo ova jedna.

liči ma hoya carnosa, ali hoya je mesnatija
Na vrh
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje viridarivm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Prosinac 2010 u 11:40
Originalno poslano od člana shasha shasha napisao:

Ovo mi liči na neku vrstu seduma ??!!!

peperomia
Na vrh
nata07 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 904
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nata07 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2010 u 10:55
dal netko ima feioja ili feđoja ?
našla na goglu slike ali se baš ne sjećam da ima netko od forumaša ...
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 11:47
nema na čemusmile78
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 11:45
HVALA mari 5510
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.