Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 52> |
Korisnik | |
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Stenocereus thurberi
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Lora u istom smo poslu, i mogu ti reči da i nije to tako jednostavno kako sam mislio
Radim neku vrstu kartoteke za svoje ljubimce gdje ću upisivat sve što im se bitnije događa Treba dosta vremena da se sve poslika, ispišu podaci što im odgovara u tretmanu, a stalno se doznaje nešto novo i samo se dopunjuje i nešto dopisuje, a svako malo nešo novo upadne u kolekciju Treba uložit prije svega puno vremena, ali kad se sve to posloži, isprinta bit će to ljepa poučna knjižica |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Baš van hvala. Moram isprintati i konačno dati imena mojim kaktusima
![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Oreocereus celsianus
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Identifikacija kaktusa je teška (meni). Malo sam tražio po netu i našao na Helianthocereus escayachensis Čini mi se da je on najsličniji mojim kaktusima sa gornje slike. Možda je to to.
Imam još ovaj stupčasti kaktus, za sada ga ne znam identificirati. Prepoznaje li tko o kojem kaktusu se radi ? |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Pinus, ovo bi mogao biti notocactus buiningii.
Fino izgleda. |
|
![]() |
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
E to je to!! Fala ti puno Pinus!
|
|
![]() |
|
Joope, mislim da je to Gimnocalycium erinaceum
Da da, Hvala Semira to je Neoporteria paucicostata forma roja. Malo sam googlao i to je to. |
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
![]() |
|
Jagoda, mislim da je ovo pod
9. Opuntia impricata, negdi sam našla da je zovu Visoki smokvin kaktus,
a 13. bi bila Cleistocactus winteri forma cristata.
Ako sam u krivu ispravite me ![]() |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Ovo gore je neoporteria (eriosyce) paucicostata.
I meni je jako lijep kaktus, koji mi je, na žalost, uginuo prošle zime. |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
LJepi kaktusići
Sigurno je zadovoljstvo i ponos imati kolekciju poput tvoje susjede |
|
![]() |
|
Zmaj hvala na trudu.
Vjerojatno je to neka Copiapoa ali siguran u to nisam. Kada smo već kod Copiapoe evo mojih slika susjedinih Copiapoa. Njezine Copiapoe sve do jedne imaju bijele iglice. To je vjerojatno razlog što nisam niti pomislio na Copiapou kod identifikacije mojeg kaktusa. U stvari njezine Copiapoe izgledaju sasvim drugačije. Pogledajte: |
|
![]() |
|
Švrljajuči netom naišao sam da neke Copiapoe, Eriosyce
Provjeri detaljnije pa će ti bit lakše usporedit kad je biljka pred tobom |
|
![]() |
|
![]() |
|
Saguaro
![]() ![]() ![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Carnegiea gigantea ili Saguaro kaktus
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
PINUS hvala ti na trudu za imena...Staviti ću te nazive na photobucket tako da ih uvijek mogu naći, jer zapamtiti sigurno neću jer mi je prekomplicirano..Idem imena upisati i na post tako da bude pregledno i da ako ima neka greška mogu popraviti... ZMAj i CVJETOLJUBAC hvala vam za pohvale mojih bodljića....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |