Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9192939495 131> |
Korisnik | |
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vidjela sam u trgovini prekrasan cvijet koji sam morala kupiti pod nazivom hibiskus.Došla kući i odmah na net da saznam pojedinosti o njemu.Otvorila slučajno tvoj link o hibiskusima i zaljubila se ![]() Poslala sam ti email. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Evo dva koja ja jako volim, imaju manji cvijet, ali jako zanimljive boje, i vrlo lijepe grmove i stalno su u cvatu.
VAL
Uploaded with ImageShack.us
RUBY ROSE
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Arim, ma je li ona slika sa terase slika od ljeta, ili od sada?? Ta terasa je onda u staklu? PRelijepi su ti, zaista prelijepi.
Imas Magic Moments? Jedan od najljepsih duplih hibiskusa koje ja imam, ali vrlo sporo raste. Je li i kod tebe tako? I istina je, ljeti odbacuje pupoljke, ali je u hladniji dio godine prvoklasan.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
čaooo!!!Prekrasni hibiskusi imam i ja jedan,a mlad je ima samo 30 godina obilno je cvjetao svakog ljeta i zime s tim da ljeti izgubi zimsko lišče,a zimi ljetnje pa ponovo cvjeta zimi jako mi je drag.Pokušao sam da uzgojim i druge boje ali neide osim cvrvene da mogu ubaciti sliku ubacio bi,alio mi nepolazi za rukom.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Makk, hvala!
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ka bi se mene pitalo, hibiskus godine bi bio Tihy.
Meni je divan. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hana,
Na zalost, ne gajim neke velike nade. Tihy jeste jedna lijepa i kvalitetna biljka, ali mislim da nije toliko poseban da bi bas postao hibiskus godine. Poslala sam ga samo zato jer nam to natjecanje za HOTY zamire, pa da malo "uzburkam" zabokrecinu i da ljudi pocnu ucestvovati. Cak smo ove godine dali i nagradu od 500 dolara za ucestvovanje, pa smo uspjeli natjecanje malo pokrenuti.
Inace, pravo na ucestvovanje ima svatko tko uzgoji hibiskus iz sjemena.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
oooo pa čestitke,držim palčeve da Tihy pobijedi
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
nina prekrasni su ti hibiskusi, al ovi plavi ima malu prednost
![]() ja sam svog i ovu godinu prilično dobro ošišala |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Svi su prelijepi. Ne bih se lako odlučila koji je ljepši.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo ovdje mozete pogledati nove kandidate za hibiskus godine. Oni sada idu na trogodisnje testiranje na nekoliko mjesta na svijetu, nakon toga glasanje i izbor pobjednika. |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
Nina, odlična informacija vezano uz orezivanje hibija, a Acai je stvarno lijep
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo vam jedna slicica da vidite kako se hibiskus, kad se oreze, lijepo razgranava. Tko ga drzi u kuci, moze orezivati bilo kada, najbolje je tijekom zime, kada uspori sa cvatnjom. Tko ga drzi vani, orezuje se nekoliko tjedana prije nego sto je sigurno da temp. nece padati ispod nule. Ja orezujem krajem sijecnja one unutra, one vani krajem veljace. Orezivanje kod hibiskusa je obavezno, koliko god vas srce boljelo!!!
Na ovoj slici se vidi gdje je orezano, i kako su se u lisnim pupovima ispod reza razvile grane. Grane se uvijek razvija u lisnim pupovima koji su najblize mjestu gdje se odrezalo. Ponekad se razviju 3-4 grane, to je kod varijeteta koji se dobro granaju, najcesce po 2, to je prosjecno grananje, ali i ono tijekom godina daje lijep grm, a ponekad samo jedan, to je los kultivar, od njega je tesko napraviti lijep grmic.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
toni ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() ![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 9192939495 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |