Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 9192939495 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 11:57
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Arim, ma je li ona slika sa terase slika od ljeta, ili od sada?? Ta terasa je onda u staklu? PRelijepi su ti, zaista prelijepi.

Imas Magic Moments? Jedan od najljepsih duplih hibiskusa koje ja imam, ali vrlo sporo raste. Je li i kod tebe tako? I istina je, ljeti odbacuje pupoljke, ali je u hladniji dio godine prvoklasan.

Nina to nije moja slika već by djeka

Vidjela sam u trgovini prekrasan cvijet koji sam morala kupiti pod nazivom hibiskus.Došla kući i odmah na net da saznam pojedinosti o njemu.Otvorila slučajno tvoj link o hibiskusima i zaljubila sesmile86.Koju divotu imaš.
Poslala sam ti email.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 19:36
Evo dva koja ja jako volim, imaju manji cvijet, ali jako zanimljive boje, i vrlo lijepe grmove i stalno su u cvatu.
VAL
Uploaded with ImageShack.us

RUBY ROSE
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 19:29
Arim, ma je li ona slika sa terase slika od ljeta, ili od sada?? Ta terasa je onda u staklu? PRelijepi su ti, zaista prelijepi.

Imas Magic Moments? Jedan od najljepsih duplih hibiskusa koje ja imam, ali vrlo sporo raste. Je li i kod tebe tako? I istina je, ljeti odbacuje pupoljke, ali je u hladniji dio godine prvoklasan.

OPG 159365

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 23:02
Ponovila sam se ovih dana

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2011 u 21:56
čaooo!!!Prekrasni hibiskusi imam i ja jedan,a mlad je ima samo 30 godina obilno je cvjetao svakog ljeta i zime s tim da ljeti izgubi zimsko lišče,a zimi ljetnje pa ponovo cvjeta zimi jako mi je drag.Pokušao sam da uzgojim i druge boje ali neide osim cvrvene da mogu ubaciti sliku ubacio bi,alio mi nepolazi za rukom.
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 18:38

Mislim da vam ovaj nisam cesto pokazivala, vrlo je neobican, a jako obilno cvate.

a joj divote,ludnica su mi ovi narandžasti
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 18:29

Evo jedna vrsta koja najvise voli jesen i zimu za cvatnju:

Magic Moments:

moja boja, ovaj je za mene kao stvoren
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 17:38
Originalno poslano od člana djeka djeka napisao:

evo jedan deo mojih hibija na terasi Wink

Ovaj danas drzi rekord  Smile 17 cveta, mada se ne vide svi

koja ljepota,prekrasni su
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2011 u 17:08

Hibiscus coccineus, Texas Star, podnosi do minus 20:

ja bi ovaj??? ako može -20 znači na kontinentu bez problema pzezimi vani
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Prosinac 2010 u 18:10
Makk, hvala!
OPG 159365

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 14:41
Ka bi se mene pitalo, hibiskus godine bi bio Tihy.
Meni je divan.
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 06:21
Hana,

Na zalost, ne gajim neke velike nade. Tihy jeste jedna lijepa i kvalitetna biljka, ali  mislim da nije toliko poseban da bi bas postao hibiskus godine. Poslala sam ga samo zato jer nam to natjecanje za HOTY zamire, pa da malo "uzburkam" zabokrecinu i da ljudi pocnu ucestvovati. Cak smo ove godine dali i nagradu od 500 dolara za ucestvovanje, pa smo uspjeli natjecanje malo pokrenuti.
Inace, pravo na ucestvovanje ima svatko tko uzgoji hibiskus iz sjemena.
OPG 159365

Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 10:41
oooo pa čestitke,držim palčeve da Tihy pobijedi
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 22:13
nina prekrasni su ti hibiskusi, al ovi plavi ima malu prednost

ja sam svog i ovu godinu prilično dobro ošišala
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 18:36
Svi su prelijepi. Ne bih se lako odlučila koji je ljepši.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Prosinac 2010 u 20:14

Evo ovdje mozete pogledati nove kandidate za hibiskus godine. Oni sada idu na trogodisnje testiranje na nekoliko mjesta na svijetu, nakon toga glasanje i izbor pobjednika.

http://www.internationalhibiscussociety.org/TPCPhotos/SOTY2010/Winners2010/soty_winners_for_2010.htm

OPG 159365

Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 08:25
Nina, odlična informacija vezano uz orezivanje hibija, a Acai je stvarno lijep Thumbs%20UpBig%20smile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Prosinac 2010 u 07:00
Evo vam jedna slicica da vidite kako se hibiskus, kad se oreze, lijepo razgranava. Tko ga drzi u kuci, moze orezivati bilo kada, najbolje je tijekom zime, kada uspori sa cvatnjom. Tko ga drzi vani, orezuje se nekoliko tjedana prije nego sto je sigurno da temp. nece padati ispod nule. Ja orezujem krajem sijecnja one unutra, one vani krajem veljace. Orezivanje kod hibiskusa je obavezno, koliko god vas srce boljelo!!!
Na ovoj slici se vidi gdje je orezano, i kako su se u lisnim pupovima ispod reza razvile grane. Grane se uvijek razvija u lisnim pupovima koji su najblize mjestu gdje se odrezalo. Ponekad se razviju 3-4 grane, to je kod varijeteta koji se dobro granaju, najcesce po 2, to je prosjecno grananje, ali i ono tijekom godina daje lijep grm, a ponekad samo jedan, to je los kultivar, od njega je tesko napraviti lijep grmic.
OPG 159365

Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2010 u 22:35
smile227smile169
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Prosinac 2010 u 22:33
Acai, boja tamnog vina, vrlo snazna biljka, i vrlo cvatna.

OPG 159365

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 9192939495 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,955 sekundi.