Moj mali gradski vrt - 2 |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 78> |
Korisnik | |
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
stvarno zelim da je od moje lukovice taj cvet
![]() Veceras sam shvatila da sam upravo juce napunila tri godine od kako sam na CIF-u i povodom toga, zelim da bas u ovom vrtu ostavim komentar, uz izvinjenje njegovim vlasnicima,mojim dragim prijateljima, sto to cinim na njihovom tlu. Pre svega, zahvaljujuci forumu, ja sam bila njihov gost a otkricu vam i jednu malu tajnu . I sami znate da je posle svih desavanja koja su zadesila nase dve drzave bilo razlicitih misljenja i komentara kada sam rekla da krecem put Cakoveca, kod ljudi koje znam samo sa foruma, sto znaci, nikad videla, nikad cula do tada. Ako je to bilo hrabro ili ludo od mene, mislim da je isto toliko bilo hrabro od njih primiti u kucu apsolutne strance. Na pitanje zasto bas tamo, kada sam planirala prvo put i Rijeku, odgovor je, zato sto je na Tiju bilo toliko povike i kritike da sam pozelela da upoznam bas tu osobu i vidim kakva je. Ljudi se mogu pretvarati ali se ipak negde odaju, onog trena kada sam videla osmeh na zeleznickoj stanici, znala sam da sam dosla kod prijatelja. Necu o detaljima, samo cu vam reci da su ti ljudi uradili nesto sto nikada necu zaboraviti i da sam shvatila da su granice izmisljene i politika bespotrebna kada je neko covek. Duboko sam uverena da ce nase prijateljstvo opstati jos dugo, sa nestrpljenjem moja porodica i ja ocekujemo to prolece kada cu pokusati da im uzvratim, barem delic onog gostoprimstva i paznje kojom su me obasipali. Jos jednom, izvinjenje i njima i svima koji dolaze (javno i tajno ![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
krasan cijet a i maca Mikica predivna,pozdrav za obje mačkice
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
amarilisi su predivni a tek mikicin pogled obara s nogu kao i gazdarica
![]() ![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
mikici pusa kao itebi naravno
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
...malo smo se doma igrali........fotoaparatom naravno....
![]() ![]() i moj Mikica uhvaćen u trenu buđenja.....
![]() |
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Nonice, Gioiaa hvala.
Mali kaktuse uspijela sam s jednim a ostala dva ništa. Tako da sam na ovom ispitu prošla sa +2. Nekad je moja baka imala puno Amarilisa pa ih je deda "sredio" kad je ona umrla i izgledalo je vrlo lako uzgojiti ga do cvijeta......ali sad dok ja to isto pokušavam ne ide. Drži ih tu, drži ih tamo, valjda dok jednom uđem u kolotečinu će sve biti puno lakše i uspijeh će biti 100 postotni, a do onda davim Vokia za savjete.
Gogić Hvala! Ti nikom ne dosađuješ, barem ne meni a nikad ni nećeš.
"Velika većina ljudi neprestano pokušava uniformirati svijet po svome kroju i svojoj mjeri, umjesto da se bar malčice ugledamo na Onu koja je bila ovdje milijarde godina prije nas i koja će nas nadživjeti za bar još toliko." - i ja tako mislim
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Prekrasan portret amarilisa. Ponavljam se već, ali stvarno obožavam portrete biljaka koje načini tvoj dragi.
Uvijek uhvati to čudo stvaranja Majčice Prirode (ono s kojim ja neprestano dosađujem ljudima oko sebe
![]() Gledaj samo kakve šare, kakvi oblici, a sve tako skladno i uravnoteženo. Uvijek me zadivi koliko je maštovitija Majka Priroda, koliko je otvorenija i talentiranija za različitost od nas ljudi.
Velika većina ljudi neprestano pokušava uniformirati svijet po svome kroju i svojoj mjeri, umjesto da se bar malčice ugledamo na Onu koja je bila ovdje milijarde godina prije nas i koja će nas nadživjeti za bar još toliko.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Postaješ dobar odgajatelj uz dobre učitelje
![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Tija ovaj ti je savrsen(amarilis)
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
bravo Tija za amarilis, moji jos spavaju zimski san
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Gt, "nabubreno" je ono što kod drugih već odavno cvate a to su Kukurjeci, ostatak je još "mrtav", tak da kod mene "prek brega" još uvijek nije proljeće.
Olja ja sam ti "samouki vrtlar" koji je uz pomoć BBC-ovih emisija o vrtlarstvu, knjiga, časopisa i naravno moje drage Baka Bee stekla neka osnovna saznanja o uređenju vrtova. Trudim se da svoj vrt uredim baš onako kako želim, a sad ako se i drugima sviđa što radim moje zadovoljstvo postignutim je veliko.
Macama sad nedostaje trava pa grickaju sve što ih na to podsjeća, pa ja pokušavam svaki dan barem na 15 minuta izvesti frajera da se napase trave, mada je to sad nemoguća misija, jer svježe trave nema.
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Tija draga,
ipak ces morati da se slozis da si puno toga naucila od velikih majstora jer onako lepi vrt koji si od nule napravila majstorsko je delo! A za Mikija samo sam pitala jer je i moja maca stalno u kuci pa ne znam dali iz dosade ili joj nesto nedostaje koristi svaku priliku da gricka cvece! Borimo se ali sta cu kad nemogu da razdvojim te dve velike ljubavi! |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Bravo, samo mi jedno nije jasno. Čakovec je, bumo rekli, prek brega, pa kak je kod tebe već tak sve nabubrilo?
|
|
![]() |
|
Olja daleko sam ti ja od majstorice, ali učim od majstora. Moj Miki ti je kućna maca.Živimo u centaru grada i teško bi bilo da je drugačije, htjeli smo ljubimca a da ljubimac i živi s nama u kući. Dira on cvijeće, najzanimljivija mu je Dracena i Nolina (slonova noga) ali samo dok želi da ga se zamijeti inače nemamo problema.
Sarajko i meni, a ovu pjesmicu moj dragi pjevuši cijeli dan pa me "zarazio" njome iako je danas tmuran i siv dan, ali bit će bolje.
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Prekrasan cvijet,a i pjesmica za 5 ,hvala ti jer takve stvari mi razgaljuju dušu
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Tija,
amarilis ti je divan,kakva boja i tekstura, ma za desetku.... vidi se da si majstorica.Sad mi pade na pamet....jel ti maca ne dira cvece? Videla sam da ga pustas u kucu,uzgred i moj macak je tako siv i redovno dira cvece! |
|
![]() |
|
Konačno je i meni uspijelo, moj Amarilis je procvao! Od tri koliko ih imam jedan sam uspijela "odgojiti". Ima nade za mene, sad još samo da dotjeram do cvijeta Cliviju i Orhideje i nitko sretniji od mene.
![]() ![]() ![]() ![]() Pošto vidim svi pomalo prizivamo proljeće, jedna proljetna pjesmica
Luka Nižetić, Proljeće
Otkako sam tebe upoznao ja
nisam više isti, to već svako zna a i sam se pitam, što to sa mnom bi kakvom si me čarolijom začarala ti Proljeće je, a u meni nemir od sreće bi zagrlio svemir proljeće je i miriše trava srce kaže ti si ona prava za mene, za mene Večere, parfemi, nakit pa i veš poklona milion, ne računam keš a ti hočes samo da mi budeš žena da kraj tebe, dušo, hodam kao sjena .....uživajte
|
|
![]() |
|
može me slobodno zaobići jer mi ga se ne čisti
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ma sad sam vidjela sliku na TV, vas je zaobišlo, pada (nešto) po Slavoniji i niže do mora.
![]() |
|
![]() |
|
Bako niti proljeća niti snijega....puše vjetar i miriše na snijeg, ali meteorolozi vele da ga kod nas neće biti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |