Koraljna zvončika - Heuchera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 30> |
Korisnik | |
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rein, Perla lijepo vas je vidjeti aktivne....a i lijepo je vidjeti cvijetne teme aktivne.
Baka Bea nema straha ja Kamenjar neću imati, ali jezerce hoću.
Te mini Heuchere su Baka Bea one koje imate bliže kuće??
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Sad se ja smijem kao onaj Trišin emoticon, curke, albume u ruke i u determinaciju. Prve Heuchere uvedene su u hortikulturu 1830-tih, od onda se mnogo toga promijenilo, mnogo se radi na novim križancima poboljšanih svojstava. Što je novo teško je reći, našla sam mnogo različitih naziva za iste biljke. Triša tvoje pokusno polje je spremno, rain čeka da se odmrzne.
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Dobar dan, drage vrtlarice.
Kad smo već u proljetnom raspoloženju odlučile osvježiti temu nama dragih heuchera, evo par reklamnih sličica iz kataloga uzgajivača heuchera, koje čuvam. Ovo je heuchera ''Apple Crips'' - novitet za 2011. godinu, zelenih ''čupavih'' nazubljenih listova s bijelom koprenom. Cvatovi su bijeli, grmić kompaktan, srednje veličine, a predviđena je za sadnju na sunčanim položajima. (Ja bih dodala da je odličan kontrast heucheriama ''Marmelade'', ''Ginger Peach''' ili ''Caramel'' koje također vole sunčane položaje, a toplih su vatrenih boja) ![]() Ovo je reklamna fotka mini heuchere ''Petite marbled burgundy''. Listići su bordo-smeđi prošarani svjetlim mramorastim uzorkom, veličine noktiju na ruci. Iako je malena, uzgojena za sadnju u kamenjare traži polusjenu. (Rekla bi Baka Bea, odlična za sadnju uz neke male šarenolisne travice. ![]() ![]() Ova mini ljepotica, heuchera ''Petite Pearl Fairy'', smeđe-zelenih listića, zbijenih grmića, također traži polusjenu (društvo travica u kamenjaru ![]() ![]() ![]() Eto, drage moje, na h. ''Apple Crips'' ćemo još malo pričekati, jer još nema sjemenja u prodaji (mogu se kupiti samo sadnice preko net-a), ali za to vrijeme možemo uživati u već dostupnim kultivarima. |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
A moj nazovi "kamenjar" Pokusno polje br. 3 i to iza pravih velikih , na gornjoj slici-izmislim kamenje, bar toga kod mene ima
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Ljubek živa si? "Petite" su stvarno male, još se moraju dokazati, pojma nemam kakve će biti, ali veličinom se bitno razlikuju. Tvoj kamenjar će biti Pokusno polje br. 2.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Baka Bea,bilježim se sa štovanjem za barem 2 petite Heuchere.Več kombiniram i premještam velike iz kamenjara,pripremam mjesta za male
![]() |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Tija ne treba ti kamenjar, lijep je tvoj vrt i bez njega.
Triša blago si ga tebi, počela vrtne radove. Pošalji malo sunca, kod nas sve smrznuto. |
|
![]() |
|
Natalija oprosti nisam odgovorila, družila se s dvije mlade šarmantne forumašice. Evo potraži na Googlu The "Petite" Heuchera.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
maloprije sam odlučila pronaći mjesta za još heuchera, pa sam tu gdje mi je bila aptenia cordifolia i još neki sukulenti, koji su smrzi, ostavila sedume, a kamenje m odvojila prostor za heuchere. Kako one ne narastu jako velike širina od četrdeseta cm biti će im dovoljna a duljina je skoro 2 metra, pa evo mjesto budućih heuchera. ![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
baka bea može naziv neke od tih mlenih za kamenjar,
kad već nema slika da uguglam i vidim ih kako izgledaju ![]() |
|
![]() |
|
Čim vidim otvorenu ovu temu, odmah požurim vidjeti što se događa, jer moje će dvorište ovo proljeće opsjedati heuchere, naručeno i jedva čekam isporuku- svih malih velikih, srednjih, naći će se mjesta za njih sigurno.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Baka Bea to onda znači da si kamenjar moram složiti??? Mislim da za to čudo ipak nemam mjesta. Već se veselim proljetnom izletu u Zgb!
|
|
![]() |
|
Curke, proljeće se bliži raste zanimanje za trajnice. Jel novo ili staro teško mi je procijeniti, koji je kriterij? Ima ih svakakovih. Mene najviše vesele one minijaturne za kamenjar, Perla zna o kojima je riječ. Konačno sam ih mogla izdvojiti.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
ja san se tu zaljubila u ovu prelijepu i skromnu biljčicu! morati ću je nabaviti, valjda će je biti za kupiti!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Peach flambe i onu crvenokosu ljepoticu voljela bih i ja imati
![]() |
|
![]() |
|
Jedva čekam da malo "oživimo" ovu temu - moglo bi to biti već koncem mjeseca kad krećem u nabavku novih heuchera (baka bea zna).
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Vau Šmrckica opustošila Bau...., ali i ja sam prije nešto ugrabila, no sada u dosluhu s b.b planiram neke nove.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Zasto kod mene ne postoji Bauhaus?!? Ovoja hibrid Peach flambe trazim vec 2 godine!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Moje su posađene jedna uz drugu, u polusjeni. One tamnijih listova (ljubičaste) se puno bolje drže nego one za zelenim lišćem.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 30> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |