Hvala na sjemenju, pelcerima, sadnicama...... |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 103104105106107 151> |
Korisnik | |
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jagoda i Korjenko, lijepo što ste se javile, sada znam kod koga pratiti kako biljčice napreduju.
Jagoda, banana je posađena u zemlju za lončanice, zalijevanje prema potrebi, osjetiš pod prstima, ujesen je unesem u zinski vrt i tu uživa u obilju sunčanih zraka i topline a kada zatopli vani, u proljeće, iznesem je van, ispod bora, i tu opet uživa. Moram ti reči, to je prva biljčica banane koju sam vadila iz tegle, jer vele ako se dira korijen, biljka ode..... ![]() A slonovo uheko, ovako:zemlja za lončanice, zalijevanje svakih 7 dana, svakodnevno titranje oko nje, biljka bila kod mene 19 godina i NIKADA nije cvala. Dakle, zanemari redovito zalijevanje i titranje oko nje!!! Slonova uheka kod moje prijateljice cvatu redovito, i dva-tri puta godišnje, posađena u vrtnu zemlju koju je izbacila krtica, barem svaka dva mjeseca je bace s terase, više je žedna nego nije, nitko je ne zamječuje dok cvjetna stapka nije pedalj visoka, zimi je u hladnom negrijanom hodniku a cijelo ljeto se peće na suncu. Pa ti vidi pravila o uzgoju gdje znaš i umiješ!!!!!Ove godine u proljeće, odnjela sam svoje ohu kod prijateljice da vidi koji joj je zadatak, i već nako 3 tjedna kod nje ona procvala sa 2 pupoljka!!!! Ja sam ovdje bila dobra u njezinom održavanju na životu 19 godina, a ona odlučila procvasti u bijelom svijetu!!! ![]() Korjenko, Lora je u pravu, to je vrsta eonimusa, bijelo-zeleni, ali od hladnoće svake zime pocrveni, ne cijeli grm, nego samo par grančica, tako da je jako dekorativan, a zagolica i pokojeg znanca flore, pa zato sam i poslala tu zeleno-crvenu grančicu!!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Free, i ja ti se zahvaljujem na biljkama što si nam poslala. Udomila sam ovu šarenu "zeleno-crvenu" biljkicu koja je u prvom redu skroz lijevo bez najlona. Molim te da mi napišeš koja je to biljka jer ja i Lora nikako da odgonetnemo. Lora kaže da bi mogao biti vrsta eonimusa a ja kažem da je možda neka vrsta hebe ???
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Free evo da ti se javim da su kod mene udomljene banana i slonova uho. Hvala ti lijepa. Daj mi koji pametan savjet za slonovo uho; kakvu zemlju koristiš, koliko zaljevaš, gdje ga držiš? Izgleda mi vrlo lijepa biljka pa bi joj htjela pružiti pravu njegu.
Drago mi je da si posadila moje biljke, ako te nešto posebno zanima pošalji mi pp.
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Jagoda, zahvaljujem se na velikoj vrečici biljkica koje si mi poslala!!!!! Sve je već posađeno, u tegle, i čeka proljeće da se preseli na stalno mjesto!!
![]() Miro K, ![]() ![]() Curama 051, koje su odabrale ponešto od mojih poslanih biljčica, želim da krasno napreduju!! Baš bih voljela znati kod koga će moja biljčica završiti!! ![]() Pozz od Free ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Nataly, najljepše zahvaljujem, u paketu se našlo dosta sjemenja biljaka koje nisam nikad imala!!!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jako mi je drago da nakon 7 dana karantene izgledaju ovako dobro!!! Zaista dobro!!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Draga freeland44
Hvala na ovome velikom paketu u ime riječke ekipe 051 ( koje još nisu dobile tvoje darove, tek će ih primiti u petak na kavici 4.02.) Ti si nama poslala po MM u Njivice a do tebe još nije stiglo ono spremljeno za tebe, sutra predajem tvom MM.
Dakle, ti nas darivala prije nego smo tebi dostavili i hvala ti na tome!
To je izgledalo ovako, da sve cure vide barem preko fotografije do trenutka podjele:
Još jednom hvala u ime svih!
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
shasha , hvala na sjemenkama!!!
![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Gospina travo, i ovim ti se putem zahvaljujem na paketiću!
Sad ćemo saditi, maziti, paziti....
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
LOVRO, hvala ti najljepša na crnoj rotkvi! znan da ti nije bilo lako tražiti i nositi je na autobus u ranu zoru, želim da znaš da to jako cijenim!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Mari,5510, hvala ti!
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Gospođi Mariji najljepša hvala na bilju koje mi je upravo stiglo.
Mari 5510, ja tikva pišem vlastito ime umjesto korisničko ime |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Drage curke želim vas obavjestiti kako je bilje koje sam dobila od vas.
Puzavci od naše Lovorke su (sram ih bilo) izvrsno, lijepo napreduju. Hortenzija ona sa žilama od Mire K je također dobro, hoja je na moju neizmjernu radost krenula. Biserak od Antonije malo kunja, ali ja mislim da bu dobro. Ostalo tj. reznice su malo nabubrile, pa bumo vidli dalje. Cure svima želim sreću u vrtu i drugdje nek vam cvjeta sve što dotaknete. ![]() Nakon što sam pelargonije spremila i orezala, izvukla sa 11 pelcera koje sam s pomoću hormona za zakorjenjivanje zapelcala. Dva su propala, a ostali su krenuli, jdan smo još malo kilavi. Dakle pelargonije se primaju i u listopadu . Nadam se da će uspješno dočekati proljeće. Lijep pozdrav svima! |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
danas je stigao paketić od Natalije
![]() samo što sam stavila u oglase što tražim i ona odmah reagirala ![]() natalija hvala baš si srce ![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Mali gogo vidim da su neke cure već dobile pošiljku, moja je stigla danas,
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
LOVRO danas sam primila sjeme lunarije i još više toga
![]() Puno hvala ![]() |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
mali gogo, puno ti hvala na sjemenju i detaljnim uputama, krasan "mali paketić", brižno i pedantno poslan. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Mali Gogo zahvaljujem se na sjemenkama i uputama
![]() ![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Ja tek sada po snijegu napipala ovu temu!!!!
A tražim ako ima tema kada sijati koje cvijeće, pogotovo ono koje teže niće!!! A velikkkiii pozdrav svima koji šalju ali i primaju pakete!!!! ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sarajka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Tek sam sad vidjela ovu temu pa da se i ja zahvalim Triši,Tikviću,Wilmać,Alisi,Josipi,Magnoliji,Fany na sjemenkama i cvjećkicama.drage moje od srca hvala
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 103104105106107 151> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |