Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrt za  dušu by Free
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrt za dušu by Free

Odgovori Odgovori Stranica  <1 195196197198199 251>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 16:49
U koliko si slikica stavila,mislim da sam nešto od toga i ja jučer u živo vidjela.Šta će to sve biti lijepo šareno na proljeće,Clap
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 16:15

Uploaded with ImageShack.us

Ovo je dio biljčica koje mi je poslala Mira K. Tu su samo biljčice koje mogu ostati vani, ali ih svejedno noću pokrivam, da nebi bilo nismo znali!!!!

Perunike, nisam takve još imala, a Mira je uspjela puno toga naći kaj ja nemam!!!  Ma, hvala ti, ženo, po neznam koji put, kako li ću ti se revanširati?

Tulipani peomaljaju iz zemlje, u društvu celera!! Ugodno i korisno!!

Malo je presvijetla slika, ali nadam se da se vidi broj pupoljaka, taj grm je najveći, jedva čekam da SE POČNU OTVARATI PUPOLJCI!!!  mOJ IMA ZELENE CVIJETOVE, NIJE PREKRASAN KAO tIJIN I OSTALIH CURA, bijeli, crveni, roza ali je moja  jedina vrsta  kukurijeka i zbog toga ga jako volim!!!

Mirini pelceri, nešto je posađeno i sklonjeno u podrum, a ovej dio je ostavljen u pijesku, i čeka sađenje vani, kada - nemam pojma jer kod mene opet pada snijeg!!!!

Još jedan encijan, manji ali ne i manje vrijedan!!

Prva i jedina narcisa za sada, ali ako je jedna krenula i ostale će uskoro za njom!!!!

Bergenija me neizmjesrno razveselila svojim prelijepim cvijetičima!!!!

Uploaded with

Žednjaci pod blicom!!!

ttp://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Jedna ali vrijedna iako mutna slika!!!

Dio Mirinih biljčica, u zimskom vrtu!!!!Heart

Uploaded with

Malecki pelcerić pandoree, vršni dio nije dobar za zakorjenjivanje, odmah propadne. Ali dio stabljike sa 2-3 para listova je idealan za pelcanje!!!!!  Ova Mirina reznica se pridružila  Tikvićevoj. Tikvićeva je dugo mirovala,i na kraju odustala od putovanja, nagovorila sam je da ostane samnom i na kraju potjerala grančicu od nekih 10-ak cm!! Tikvić i Mira smile79!!!!

//imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Mirina grančica, tj senekiova grančica od Mire, Mira imaš pusu za svaki mali korjenčić što ga ima moja žuta!!!!

Opet Mirine biljčice, nešto zakorjenjeno, nešto se želi zakorjeniti a ostalo se MORA zakorjeniti!!!!  Nema drugeWink

A ove male slatkice su došle na smile142 sa svojom mamom, opet ima biljčica koje su prvi put kod mene!!!!  Mali kaktus, Heart, jako si me obradovala posjetom, ugodno druženje, čak su i naši muževi imali o čemu pričati!!! 

Mali kaktus, ovo je vršnjakinja one koje si dobila od mene za našeg prvog druženja u 9.mjesecu lani, moja cvate, valjda će i tebe obradovati uskoro cvijetić!!!!

A ovo je mama, naravno da je ona onoj curici iznad pokazala kaj se od nje želi!!!

Bako, ovo je moja bugica o kojoj sam te pitala za savjet kako, koliko, dokle je obrezati. Pregusta je, ima milion malih grančica, obrezivanje joj je jako neophodno!!!  Visinu (1,60) nebih dirala ali prorjediti grančice - kako!!!!  Help mee!!!!!

Mislim da je achimentes već bio ovdje, ali tako brzo raste da je narastao već od slikanja!!!!

Mari, ovo je cvijetić zamiokulkasa, samo za tebe, malo već ocvao, ali ako ne nađen drugu sličicu, barem da mi vjeruješ da je cvao!!!

Uploaded with [URL

Ova grančica hibića me krasno iznenadila i izmamila mi osmjeh na lice!!!!

=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Bako, evo i mojih amarilisa, cvijetne stapke počele izvirivati!!!

Bako, a ovo je bugi stablašica, kako da je sfriziram, mislim da zato kaj nije bila frizirana ove tj prošle godine nije cvala osim jednog cvijetića pred novu godinu!!!

Male slatkice koje su preživjele zimu!!!!! A sada je opet snijeg na njima!!! FUUUJJJJ

Drvenasti božur,Broken%20Heart crveni bi trebao biti, dvije godine je kod mene, do sada nije cvao, lani je imao jedan pupić ali se nije uspio otvoriti, nešto ga izbušilo i pojelo, valjda će ove godine pasti slikica mog cvijeta drvenastog božura!!!   Bijeli  drvenasti božur, nije bio te sreće, išćupala sam ga nesretnim slučajem, ali možda je dio korjena ostao u zemlji,, u brzini sam pljevila i nisam vidjela da sam išćupala cijelu biljkicu!!!!smile220

Crveni mini rododendron počeo bacati mlade listiće!!!!

smile127 Horti kako se drži koji sam tebi poslala mladicu!!!

Srebrna santolina, dobro se drži, sada kad ovo pišem sjetim se da imam i zelenu!!!  Slikice drugi put!!

Mirini zvončići!!!Wink

Šteta kaj mi je OPET slika mutna, ali da li netko zna kaj je ovo za cvijetić?? Ovakvi zeleni listići su preživjeli pod snijegom iako izgledaju jako nježno, a imala je jesenas krasne lila-lila sitne cvijetiće!!!

Ovo je vrsta mrtve koprive, ima srebrne šare po lišću, jesenas je posađena a jedva čekam proljeće da vidim kako će joj pasati kod mene!!!!

Digitalis je rasipao sjemenke po cijelom vrtu, proviruju iz svakog ugla!!!

Uploaded with

Nebih se htjela prevariti ali ovo bi trebali biti zvončići, ukoliko ih nisam zamijenila sa visibabama jer jako nalikuju u ovom stadiju!!!

://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Zimska pustoš, samo lavanda kraljuje

Ovo je achinemtes slikan pred tjedan dana!!!! Za usporedbu sa današnjom sličicom koja je negdje više megu slikicama!!

Anaidina krosandrica!!!!!smile79 šalje Majčici Anaidi!!!

Podivljala dendrić orhideja, cvijetna stabljika visoka 1.40 cm

Opet jedna BABA visi  Wink

Pa opet BABA visi, nisam ni znala da ih toliko imam!!!

Ovo je slikica, ja bez glave, samo za usporedbu, da vidite kako je moj zamio veliki dečko!!!!

Mari, evo ga, pupoljak zamia!!!   Samo ga je trebalo naći!!!! Jel da da je krasan!!!Smile

Uploaded wi

th ImageShack.us

Krumpirko od Malog kaktusa, jako dobro napreduje, jako je veseo što ga je mamica došla vidjeti jučer, još se smijulji od veselja!!!Wink

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 15:42
Ahaha, jesmo te potjerale slikatiWink.
Bravo! I kod tebe proljeće počelo.ClapClapClap
A mlada, pa naravski da si mlada, isto si godište kao MSK!Big%20smile

Sad sam vidjela tvoj upit za bugicu! E ja sam ti "veliki" stručnjakWink. Upravo sam ovih dana na pp pitala OTOK!
Kaže sve sitne ,tanke grančice slobodno poreži. Ali mislim, obzirom da želiš da bude stabalce, kad staviš sliku upozori je i zamoli da pogleda. Ona i Lantana su, bar po meni, prave za bugice!Big%20smile

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 14:08
Mogu ti reči da se divim rododendronima, ali mojima se ne vidi nikakva promjena jesen-zima-proljeće- pa čak ni ljeti, listovi su stalno u takvom stanju. Ako temperatura jako padne onda se listovi malo ovjese, ali boja listova je stalno ista!!!

Ove dane kada sam prolazila po vrtu nisam uopšte vidjela ništa posebno, pa vjerojatno je svuda osim kod Lantane i Otok tako, ali kada uzmeš fotić, oko ti primjeti promjene koje nisi prije vidio!!!  A promjene su sve ljepše i ljepše!!!!

Nataly, hvala na posjeti, idem sada da snimim situaciju u tvom vrtu,....Heart da vidim razliku !!!!

Mirek, smile78!!!

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 13:54
Kod tebe je definitivno bolja situacija nego kod mene. A tek kad vidim kako ti je zdrav rododendron, za razliku od mog..Confused Možda mi se oporavi kad se vrijeme proljepša. 
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 13:31

Euforbija, koja je jako dobro podnijela mojih -23 zimi!!!!  Sada samo čekam da je sunce podigne,  nikada do sada nije bila u mome vrtu!!!

Jako mi je žao kaj nisam pisala koje biljčice mi je tko poslao, ali ako se donator prepozna, zahvaljujem se od srca!!!

Digitalisi izgledaju jako zdravo, novi listići su tu!!!!

Mladice šipka, već su sada izašle jedan pedalj iz litrene flaše kojom su poklopljeni!!!! Improvizacija ali jako učinkovito!!!

Jedva jedvice sam ga pronašla, encijan, posađen na više mjesta u vrtu, ali svi se dobro  drže.

Nažalost, naćula sam priče sinova da bih ovaj dio bilja trebala preseliti, jer bi im tu najviše odgovaralo mjesto za nadstrešnicu za limene ljubimce!!!!  Malo sutra, ali tko zna!!

Pupoljci na crvenom rododendronu

Pupoljci kukurijeka, čeka se samo sunce!!!!

Uploaded with [

URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Malecki mladi achimentes, mislim da je tikvićev, kutija cigareta je za usporedbu veličine, jako brzo raste, ima dovoljno sunca, malo vodice i dovoljno topline, mislim da sam ga prevarila, vjerojatno misli da je kraj aprila!!!Wink

Reznice Mirine lavande, samo čekaju povoljan trenutak da uskoče u ružičnjak!!!

Žednjacima ne smeta niska noćna temperatura i uzastopni mraz, krasno napreduju!!

Njih nisam ni primječivala  tako dugo, baš mi je žao zbog toga, ali prekrasni su kada procvatu!!!

Zlatnoglavica je odlično preživjela ispod snijega, sada iz dana u dan vidim kako buja!!

Vjesnici onoga što svi mi nestrpljivo očekujemo!!!!

A ovo je moj lila-lila ljepotan!!!!

Meni nepoznata biljčica, ali samo slutim kaj bi to moglo biti, ne po imenu nego zamišljam žute cvijetiće, a možda sam i u krivu!!

Onaj malac je ono lila-lila kaj sam rekla da cvate!!!  Ali za ovo doba meni i više nego dovoljno, za sada me zadovoljava i sama činjenica da je preživio!!!

Moje erike nisu tako reprezentativne kao neke koje sam vidjela neki dan u nečijem vrtu ali odoljevaju svemu već par godina!!!

Kada čitam i gledam vaše teme, naletim na biljkicu koju zovete crnac, e pa ovo je MOJ crnac, jer drugog nemam!!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 13:12

Vidim naradila si se draga ali kao nagradu imaš već olistali clematis ( čini mi se)Smile

Čekamo nove slikice!!!!
smile78
Rijeka

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 12:54

NIste trebale toliko moliti, sada se ne mogu zaustaviti!!!!!

Lantanice krasno napreduju!!!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 11:21
E nestrpljivice moje drage, evo poslikano, samo da prebacim na komp i da vidite da kod mene nema ništa novo vani, dobro tek pokoji nabucali kukurjek, jedna ponosna rana narcisa, i tek jedan ili dva ljubičasta cvijetića, uh nesmijem zaboraviti gospodične visibabe!!!!!!!!! Ali one cvijetaju uprkos tome da ih je dva puta zameo snijeg, i pod snijegom su se cvijetovi otvoreni uspijeli održati!!smile222Anđelčići strpljivi i izdržljivi moji mali!!!!

A vjerojatno za mjesec dana će biti situacija kudikamo bolja!!!! Ako nam naše curke od mora propuste sunčeke na koji dan!!!

Bako, sreća da sam mladasmile156, pa da, tek ušla u 49.Confused, ej di je moja mladost!!!smile107
Ipak sam se slatko nasmijala, i posadila sam sve, privremeno u manje posudice da biljčicama dam vremena da se zakorjene, pa da kasnije kada izađu, mogu pokazati svu svoju ljepotu!!! A sličice stižu jako skoro!!!Wink

Kratko posjet Baki, naveo me da i ja odem s fotičem u inspekciju u podrum: dočekao me jedan crveni pupoljak hibića, četiri pupoljka amarilisa tek proviruju iz lukovice!!!! A bugica stablašica, kao da je istrčala iz bajke o Trnoružici!!!!

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 10:26
Eto ti ga na! Sad imaš puno posla oko sadnje, slikanja.... a poslala cijeli kamion!LOLLOLLOL
Zezam se naravskiBig%20smile. Sreća pa si mlada i sve ćeš to lijepo i posaditi (vjerojatno već i jesi) i nama pokazati slikice.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 07:26
Moram se samo ponoviti..
E tako je - slikaj, slikaj!! Smile Čekamo te radosne i znatiželjne!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2011 u 13:35
E tako je - slikaj, slikaj!! Smile Čekamo te radosne i znatiželjne!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2011 u 12:24

E iskreno, kada sam vidjela kako mm unosi u kuću kutiju i vrečicu jednu za drugom, pa tako 5-6 puta, zaboljela me glava, ali.......  zato sada lječim glavobolju na tvojim i Jagodinim biljkicama!!!  Novi listić tu, novi listić tamo.....tra la la, tra la la!!!!smile125

Ajde, idem van raditi kaj tražite od mene, sliikkkaaatttiiiiii!!!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2011 u 12:10
Od viška glava ne boli...LOLLOLLOL
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2011 u 10:27
ima,ima free...
uslikaj ti nama koju slicicu
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2011 u 08:01
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2011 u 07:55

Hvala vama koji dođete i ostavite trag: bili smo tu, ali hvala i onima koji ne ostave trag, i ja u zadnje vrijeme odem u nečiji vrtić i ne ostavim trag, nekako se bojim, pa malo pasem oči i odem u drugi vrtić!!! Pa opet tako i samo šetam u krug!!! Vjerujem da takvih šetaća ima i kod mene!!!

Uglavnom, tu sam, mislim na vas, šetam vašim vrtićima!!

A Miro, nisam ti ušutila, znaš da ja nemogu šutit i da hoću, a trebala bi ponekad!  A tvoje biljke se nemože samo tako poslikat i stavit, prvo trebam tjedan dana da poslikam- koliko je raštrkano posađeno. pa tjedan da prebacim sa fotića u album pa vjerojatno još toliko da stigne na ove stranice, ali zato kada krene....smile226mislim da će se vam isplatiti čekanje!  Uostalom, i jučer sam kod šogora na kamionu pronašla još jedan snop mladica, tako da još uvijek sadim, a uostalom ti si mi poslala bilja kao da ću sadnicama zasaditi cijeli Čakovec!!!!

A kod mene, osim kaj sam propupala ja sama, još da se rascvatem-a i to će uskoro, cvatu samo visibabe, kukurjek je nabucao, još malo i on će dići pogled u nebo, samo da se ovi mrazevi ujutro smire, i danas je opet bilo grozno, uostalom kao i zadnjih 10 dana, mraz-mraz-mraz!!

Maslačak, imam još par komada slonovih uheka, pa nemoj patiti-jedan ti rezerviram, od srca!!!!

Eto curice, ovo je bilo samo brzinsko javljanje, da mislite da me nema, sada jurim dalje, a poslijepodne, možda, kapne koja slikica!!!!!

Volim vas sve, smile79

Na vrh
Duda-Lave View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Duda-Lave Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 22:34
halo samo da se javim da sam se prošetala "koračajuči unazad" da vidim kaj sam propustila LOL 
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 22:14
A što si se ušutila? Gdje su sve slike posađenog i noviteti proljeća u tvom vrtu? Zar ništa nije počelo pupati, cvjetati.. viriti iz zemlje?Smile
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2011 u 08:10
smile40
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 195196197198199 251>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.