Vrt za dušu by Free |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 194195196197198 251> |
Korisnik | |
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Lovro, ne skićem i mladi su ušuškani!!!
![]() Milica, kakav je achimentes, neznam, samo znam da želim da bude lila-lila!!!! ![]() Fani, drago mi je kaj ti se dopada!!! ![]() Vesna, hvala, sada si mi pojasnila neke stvari na koje ja nebi obračala pažnju!!! ![]() |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Kod mene počel za ozbiljno padat snijeg!
Nadam se da se ne skićeš i da si stigla pokriti "mlade"! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
![]() Uploaded with ImageShack.us e baš se kod tebe nagledah svakojake ljepote i što drugo reći nego ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Sve je lijepo počelo rasti. Samo što sada ponovo najavljuju hladnije dane. Valjda im neće naštetiti. Kakve je boje achimenes??
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
vesna34 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
Ako prihrana nije bila redovita, može biti uzrok što nije cvala. Slobodno ju prihranjivati i 2x tjedno, jer je zaista veliki potrošač, ali i činjenica što je to lončanica i voli sunce, i zato toliko traži. Pravilo je da se presađuje u kolovozu iz razloga što se radi o lončanici stablašici, koja cvjeta cijelo ljeto. Iako meni cvijeta do mraza. Za iduću cvjetnu sezonu biljka ima vremena razviti korijen i promrežiti teglu, i tu gubi svoju energiju. Kasnije, u toku sezone, biljka daje energiju za nadzemni rast i razvoj. Da ju presadiš sada na proljeće, biljka bi stagnirala. Energija biljke bila bi usmjerena na stvaranje korijena, a to nam nije cilj. Pozdravček! |
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Vesna, nisam je dirala ni lani ni predlani pa nije cvala!!!!
Ima cijelu šumu grančica, ni škare ne mogu uči u krošnju, a počasno sunčano mjesto, vode imala je koliko joj srce želi, možda je greška kaj je nisam prihranjivala redovito!!! U manjoj tegli je i bila, da li bih je možda trebala presaditi u proljeće, ili barem malo promjeniti zemlju pa u veću teglu bez diranja korjenja, naravno! A orezivanje na dva -tri pupa nakon cvatnje, kako kad nije ni cvala, jedan cvijetić u 12. mjesecu, to nije nikaj!!!! |
|
|
|
![]() |
|
vesna34 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 06 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 39 |
freeland44, pozdrav!
Bugu stablašicu imam i zasad izgleda kao i tvoja. Početkom proljeća treba ju orezati, da napraviš formu, odnosno orezati grane koje kvare oblik kugle. U krošnju nemoj dirati, jer možeš oštetiti neke grančice, pošto su dosta krhke. Kada prolista, lako ćeš odstraniti suhe grančice, iako to i nije toliko nužno. Kada dobro zagrije, staviti je na sunčano mjesto. Važno je da voli puno sunca, a time i puno vode i obavezno puno prihrane, dovoljno jednom tjedno, iako ju ja često hranim, jer je zaista veliki potrošač. Odgovara joj manja tegla, zbog forme stabla, a kada preraste teglu, presađuje se u veću i to u kolovozu. Nakon prve cvatnje treba ju orezati za 2 - 3 pupa. Cvatnja ne bi trebala izostati... Sretno! |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Kod tebe je free bas zanimljivo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Ajme koliko novih biljčica!!!! Želim ti da se sve i jedna primi i da cvijetna sezona bude baš onako racvjetana kako si i želiš! Joj jedva čekam proljeće... ... ...!!!!!!!!!
|
|
![]() |
|
Moje omiljene "TRI MIRE" isti dan u mome vrtu!!!! ![]() Da samo znate koliko šetam vašim vrtičima, Ali malo kada uspijem ostavit trag......mama samo se malo digni....i opet zaboravim kod koga sam bila!!!! Ali mi je zato drago da svratite do mene!!!! |
|
|
|
![]() |
|
Otok, kak sam napisala, nešto je sa korjenjem, nešto će se primiti a ostalo se MORA primiti!!!! Tikvić, nitko nije ostao bez mjesta, svi su zadržali svoje, a ja mogu zasaditi još 5 puta toliko i netrebam nikoga izbacivati, ali zalijevanje-e to je već problem!!! Za samo ovo sada, 15 velikih kanti vode!!! A o spektakularnosti vrta.......ccccccccc Da ti samo čuješ što se kod mene šuška kada ja zamaknem za prvi ugao????? Mama mora ovo preseliti-tu će biti parking za aute, pa ovo mama mora preseliti, tu bi ja ogradio dio da Donna može slobodno trčati vani ( balavac samo želi da je ne mora voditi u šetnju), tu gdje sam htio ograditi sada mi je posadila 100 ruža..... e ne da će ovo biti spektakularno ljeto....bit će jako burno!!!!! |
|
|
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
Kaj da velim na sve ovo ... osim Free |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Puuuuno bebica i odraslog cvića-uživala sam u svemu,a zamio je zaista zanimljiv i lip
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Tikvić,ne brini,naša Free ima veliki zimski vrt,a dvorište ogromno,bit će mjesta za sve.
![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Bože dragi koliko novih sadnica. Pitam se samo gdje ti je sve to stalo (nadam se da nitko od tvojih nije ostao bez smještaja). Radujem se cvijetnoj sezoni u tvom vrtu. Već se vidi da će biti spektakularna.
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Želim da ti se primi sve ovo što si popikala
|
|
![]() |
|
Gle, Mirica mi uletjela dok sam pisala!!!!!! ![]() Jedan grmić pampasice Mali kaktus jučer ponijela sa kavice, da krasi i njeno dvorište, vidiš da nisam škrtica, ja podijelila!!!! |
|
|
|
![]() |
|
Pa ja sam ti takva, dugo ništa pa onda nemogu stati!!!! Ali kad su curke tako željele nove slikice, pa šteta da stavim samo par!!!! |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo, drago mi je vidjeti da su manje više sve biljčice posađene koje sam ti poslala! Tako mi je drago što vidim da se moj trud u slanju a tvoj u primanju ovako reflektira! Ja od srca pošaljem a ti od seca sadiš
![]() Ako što ne uspije, ponavljamo!!!!!!!!! Još će tvoj MM doći u Njivice, rekao je a možda i ti osobno pa da sa nama popiješ kavu
![]() U petak sam poslala nove pakete onima kojima sam obećela i vjerujem da će i oni uspjeti zasaditi kao i ti. Sezona sadnje je na pragu
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 194195196197198 251> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |