Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vrt za  dušu by Free
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vrt za dušu by Free

Odgovori Odgovori Stranica  <1 194195196197198 251>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 4,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 06:14
Time is something you can never get back..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:56
Lovro, ne skićem i mladi su ušuškani!!!Smile

Milica, kakav je achimentes, neznam, samo znam da želim da bude lila-lila!!!!Heart

Fani, drago mi je kaj ti se dopada!!!Embarrassed

Vesna, hvala, sada si mi pojasnila neke stvari na koje ja nebi obračala pažnju!!!smile78

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:36
Kod mene počel za ozbiljno padat snijeg!
Nadam se da se ne skićeš i da si stigla pokriti "mlade"!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:30

Uploaded with ImageShack.us  e baš se kod tebe nagledah svakojake ljepote i što drugo reći nego

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:28
Sve je lijepo počelo rasti. Samo što sada ponovo najavljuju hladnije dane. Valjda im neće naštetiti. Kakve je boje achimenes??
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:24
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Vesna, nisam je dirala ni lani ni predlani pa nije cvala!!!!Ima cijelu šumu grančica, ni škare ne mogu uči u krošnju, a počasno sunčano mjesto, vode imala je koliko joj srce želi, možda je greška kaj je nisam prihranjivala redovito!!!  U manjoj tegli je i bila, da li bih je možda trebala presaditi u proljeće, ili barem malo promjeniti zemlju pa u veću teglu bez diranja korjenja, naravno!A orezivanje na dva -tri pupa nakon cvatnje, kako kad nije ni cvala, jedan cvijetić u 12. mjesecu, to nije nikaj!!!!

Ako prihrana nije bila redovita, može biti uzrok što nije cvala. Slobodno ju prihranjivati i 2x tjedno, jer je zaista veliki potrošač, ali i činjenica što je to lončanica i voli sunce, i zato toliko traži.
Pravilo je da se presađuje u kolovozu iz razloga što se radi o lončanici stablašici, koja cvjeta cijelo ljeto. Iako meni cvijeta do mraza. Za iduću cvjetnu sezonu biljka ima vremena razviti korijen i promrežiti teglu, i tu gubi svoju energiju. Kasnije, u toku sezone, biljka daje energiju za nadzemni rast i razvoj.
Da ju presadiš sada na proljeće, biljka bi stagnirala. Energija biljke bila bi usmjerena na stvaranje korijena, a to nam nije cilj.
Pozdravček!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:10
Vesna, nisam je dirala ni lani ni predlani pa nije cvala!!!!

Ima cijelu šumu grančica, ni škare ne mogu uči u krošnju, a počasno sunčano mjesto, vode imala je koliko joj srce želi, možda je greška kaj je nisam prihranjivala redovito!!!  U manjoj tegli je i bila, da li bih je možda trebala presaditi u proljeće, ili barem malo promjeniti zemlju pa u veću teglu bez diranja korjenja, naravno!

A orezivanje na dva -tri pupa nakon cvatnje, kako kad nije ni cvala, jedan cvijetić u 12. mjesecu, to nije nikaj!!!!

Na vrh
vesna34 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 39
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vesna34 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 19:01
freeland44, pozdrav!
Bugu stablašicu imam i zasad izgleda kao i tvoja.
Početkom proljeća treba ju orezati, da napraviš formu, odnosno orezati grane koje kvare oblik kugle.
U krošnju nemoj dirati, jer možeš oštetiti neke grančice, pošto su dosta krhke. Kada prolista, lako ćeš odstraniti suhe grančice, iako to i nije toliko nužno.
Kada dobro zagrije, staviti je na sunčano mjesto. Važno je da voli puno sunca, a time i puno vode i obavezno puno prihrane, dovoljno jednom tjedno, iako ju ja često hranim, jer je zaista veliki potrošač.
Odgovara joj manja tegla, zbog forme stabla, a kada preraste teglu, presađuje se u veću i to u kolovozu.
Nakon prve cvatnje treba ju orezati za 2 - 3 pupa.
Cvatnja ne bi trebala izostati...
Sretno!
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:48
Kod tebe je free bas zanimljivo ,zelim ti da se sve nove biljkice zakorjene
Na vrh
springy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 447
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje springy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:46
Ajme koliko novih biljčica!!!! Želim ti da se sve i jedna primi i da cvijetna sezona bude baš onako racvjetana kako si i želiš! Joj jedva čekam proljeće... ... ...!!!!!!!!!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:35

Moje omiljene "TRI MIRE" isti dan u mome vrtu!!!!smile86

Da samo znate koliko šetam vašim vrtičima, Ali malo kada uspijem ostavit trag......mama samo se malo digni....i opet zaboravim kod koga sam bila!!!!

Ali mi je zato drago da svratite do mene!!!!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:31

Otok, kak sam napisala, nešto je sa korjenjem, nešto će se primiti a ostalo se MORA primiti!!!!

Tikvić, nitko nije ostao bez mjesta, svi su zadržali svoje, a ja mogu zasaditi još 5 puta toliko i netrebam nikoga izbacivati, ali zalijevanje-e to je već problem!!!  Za samo ovo sada, 15 velikih kanti vode!!!

A o spektakularnosti vrta.......ccccccccc   Da ti samo čuješ što se kod mene šuška kada ja zamaknem za prvi ugao?????  Mama mora ovo preseliti-tu će biti parking za aute, pa ovo mama mora preseliti, tu bi ja ogradio dio da Donna može slobodno trčati vani ( balavac samo želi da je ne mora voditi u šetnju), tu gdje sam htio ograditi sada mi je posadila 100 ruža.....  e ne da će ovo biti spektakularno ljeto....bit će jako burno!!!!!

Na vrh
mirjam View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 592
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirjam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:27

Kaj da velim na sve ovo ... osim Free smile84si smile78

*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:24
Puuuuno bebica i odraslog cvića-uživala sam u svemu,a zamio je zaista zanimljiv i lipsmile55
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:20
Tikvić,ne brini,naša Free ima veliki zimski vrt,a dvorište ogromno,bit će mjesta za sve.Tongue
Na vrh
tikvić View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2349
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tikvić Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 18:13
 Bože dragi koliko novih sadnica.  Pitam se samo gdje ti je sve to stalo   (nadam se da nitko od tvojih  nije ostao bez smještaja).  Radujem  se cvijetnoj sezoni u tvom vrtu. Već se vidi da će biti spektakularna.smile79

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 17:59
Želim da ti se primi sve ovo što si popikala
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 17:57

Gle, Mirica mi uletjela dok sam pisala!!!!!! smile79 Mirice, ne da je manje više posađeno, nego je posađeno sve!!!!!!  Prije popikala i lavandice i onu živicu sa crvenim vršnim reznicama za ogradu!!!!!  A sad pada snijeg!!!   Kako je kod tebe, neće valjda i tamo snijeg!!!!

Jedan grmić pampasice Mali kaktus jučer ponijela sa kavice, da krasi i njeno dvorište, vidiš da nisam škrtica, ja podijelila!!!!

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 17:53

Pa ja sam ti takva, dugo ništa pa onda nemogu stati!!!!

Ali kad su curke tako željele nove slikice, pa šteta da stavim samo par!!!!

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2011 u 17:53

Evo, drago mi je vidjeti da su manje više sve biljčice posađene koje sam ti poslala!

Tako mi je drago što vidim da se moj trud u slanju a tvoj u primanju ovako reflektira! Ja od srca pošaljem a ti od seca sadiš Smile 
Ako što ne uspije, ponavljamo!!!!!!!!! Još će tvoj MM doći u Njivice, rekao je a možda i ti osobno pa da sa nama popiješ kavuWink

U petak sam poslala nove pakete onima kojima sam obećela i vjerujem da će i oni uspjeti zasaditi kao i ti. Sezona sadnje je na pragu Smile
Rijeka

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 194195196197198 251>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.