Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8889909192 131> |
Korisnik | |
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
...pa to je super,ljudi stvarno imaju super ideja.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Manci, zakorjenjuju se cijelu toplu sezonu, bez obzira na cvjetanje, jedino se neki varijeteti zakorjenjuju lagano, neki teze, a neki nikako.
Arim, rekli su mi na jednom forumu. Ubere se, okrene se naopacke, ispod njega se pazljivo stavi vata, tako da mu se ne osteti tucak, sve se to polozi da smotuljak novine, opet tako da mu se tucak ne slomi, a da mu novina drzi oblik da se ne moze zatvoriti, i na vrh se opet oblozi vatom, i stavi na suho mjesto...nekoliko tjedana. Dakle skroz je jednostavno. Probat cu i sa drugim bojama da vidim kako ce ostati.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Nina ovako suh nije izgubio na ljepoti!Kako si ga samo uspijela tako osušit da ja zadržao lijepu boju a ni tučak mu nije oštećen?
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...skidala sam polako, vise dana po malo, vjerojatno je stvar u korijenu...
....kad je ponovo dobro vrijeme za ovu akciju razmnozavanja, kraj ljeta??kad prestane cvjetati??
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Manchi, prije skidanja kesice moras biti sigurna da je napravio korijen. Ako se nakon skidanja vrecice oklempusi, mora se brzo opet vratiti vrecica, jer to znaci da korijena ili jos nema, ili nije dovoljno jak.
Cak i kad ima dobar korijen, vrecicu moras skidati postepeno, tijekom 5-7 dana, ne naglo, da se uspije prilagoditi novim uvjetima.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...moj izvjestaj o zapelcavanju ispod plasticne folije....1 od 2 nije uspio....divno je izgledao, napravio listice, nakon 1,5 mj pomalo ga otkrila i nista - poceo se susiti.... drugog cu jos drzati pokrivenog ali on nema ni listica , sami stapic
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sjecate se onog "rekordera". E pa, posusen je, i postao je dio suhog vjencica:
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tiass, mozes pricekati ovu sezonu, pa ga orezati tek u jesen kad zavrsi sa cvatnjom.
Mozes orezati selektivno, tj. dio grana orezati kako mislis da bi bilo najbolje, a dio ostaviti da cvate, pa kad te orezane grane dobiju pupoljke, onda orezati one koje si bila ostavila da cvatu.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
tiass ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Hvala Arim, našla sam nešto, ali tako mi je žao tih pupoljaka.
|
|
![]() |
|
Pročitaj ove stranice o hibiscusima i sigurno ćeš pronać odgovor. |
|
![]() |
|
Svoje grančice sam danas otvorila i malo pogledala izgledaju mi sve ok,nestrpljivo isčekujem konačan rezultat,koliko sam vidjela na svima se vide maliii pupovi.
|
|
![]() |
|
tiass ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 13 |
Drage moje, hibiskusi su vam predivni! Moram priznati da sam malo ljubomorna. Ja imam crveni dupli, cvate mi cijelu zimu, a raspored grana mu je koma. Da li ga smijem orezati s obzirom da je pun pupoljaka? I da li mogu te grančice zakorjeniti? Fala!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Manci, to je zaista brzo, ali sto je, tu je! Super! |
|
OPG 159365
|
![]() |
|
...bas je smijesan tako mali s velikim cvjetom...
![]() ....na rupici od casice mi je izisao bijeli korijen....ne mogu vjerovat da je grancica vec pustila zilice...
![]() ....jedva 20 dana je pod najlonom...
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Mislim oko 2.5 mjeseci.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ajme kako je samo lijep, i meni se čini gorostasan, u odnosu na cjelokupnu biljku!!!
Jesi možda obratila pažnju, koliko je ovom trebalo (vremenski) da procvjeta od kada si ga posadila?
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Rekorder procvao, manji nego obicno, i bljedji, ali to se i ocekivalo s obzirom na uvjete (zima i premlada biljka). Ubrala sam ga i stavila na susenje, a ostale pupoljke pokidala, da se biljka razvija:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Nina hvala ti na odgovoru!!!
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kalemljenje je najbolje kad je vegetacija jaka, u mojoj klimi od 3. do 9. mjeseca, dakle proljece i ljeto.
Mozes nakalemiti bijeli gdje god hoces (posto ti podloga mora biti jednako debela kao i grancica koju kalemis, to ce odrediti gdje ga mozes kalemiti). Ja bih izabrala neku granu sa strane. Mali problem je u tome da je bijeli slabiji od crvenog, pa ce crveni stalno vuci snagu sebi, i bijeli ce vjerojatno slabije napredovati, ali neko vrijeme ce to stimati. Mozes bijeli staviti i na nekoliko grana. |
|
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8889909192 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |