Mammillaria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oba dvije mammillarie su dosta slične i postoji mogućnost da sam pogriješio. Ali tvoja cvijeta u pravom trenutku i sa odgovarajućom bojom cvijeta . Boja cvijeta je crvena, cvijeta krajem zime – početkom proljeća to su sve podaci koji odgovaraju Mammillaria compressi.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,rekli su mi da je Mammilaria mystax
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Evo i na tvoju Mammillaria compressu (mislim da sam točno ID) sam ljubomoran. Biti će uskoro sva u cvatu. Ali ništa zato, gledam vaše i uživam.
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
OK,bit ću oprezna
![]() |
|
![]() |
|
Kaktusić potreban je oprez ! Sunce je sada dosta jako i potreban je oprez dok se malo po malo ne naviknu na sunce. Svoje sam držao polovicu vremena pokrivene sa vrtnom folijom.
|
|
![]() |
|
Pinus onda ću i ja sutra malo kaktuse na sunce,ja sam ih danas malo zalila,neki su već totalno dehidrirali,valjda nisam pogrešila,samo sam otvorila prozore da budu malo na svježem zraku.
|
|
![]() |
|
Ah, kako lijepa mammillaria i kako krasni cvijet !!!
![]() Lantana mislime da je to Mammillaria laui. Slikao sam ju jučer u kaktusarniku moje susjede. |
|
![]() |
|
Lantana to ti sad cvate?????Koliko ima cvjetića
![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Jako lijepi primjerci Pinus. Mammilaria je jedan od najljepših kaktusa, barem što se cvijeta tiće, evo jedne moje u cvatu, neznam koja je vrsta
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
![]() Olja hvala na pohvali. Nemam niti ja neko hvale vrijedno iskustvo sa kaktusima. Danas je kod nas bilo toplo 18 C. Iznio sam mammillarie i ferokaktuse da se malo naviknu na sunce. Mammillarie sam ovih dana prvi puta oprezno zalio. Navečer sam sve kaktuse vratio u kuću. |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Pinus,
prekrasni su ti kaktusi,sve uredno slozeno sa puno ukusa...kad ih gledam,mislim da cu i ja poceti da ih sakupljam... |
|
![]() |
|
![]() Mammillaria laui var. subducta. Počela je cvjetati još u zimi. Slikao sam ju danas. |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Pupa hvala. ![]() Lijeva Mammillaria je skoro identična desnoj. Razlika u boji i nešto vrlo malo u obliku iglica pa pretpostavljam da su to varijeteti iste vrste. Srednju sam identificirao kao Mammillariu mammillaris. Kod identifikacije kaktusa pogledajte na CactiGvide.com |
|
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
pupa031 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 40 |
Za prve dvije nisam sigurna, ali ova treca crvankasta je Mammillaria bombycina. Samo to znam :-) !
|
|
![]() |
|
Mammillaria rod kaktusa od gotovo 200 vrsta. Neke vrste imaju i do 10 varijeteta. Pojedini varijeteti se između sebe razlikuju u ovisnosti od starosti, uvjeta rasta, ...Kombinacija malo more. Identifikacija mammillarie mi zbog toga izgleda nemoguča misija. Pokušavam skoro dva mjeseca (otprilike toliko su kod mene) identificirati svoje kaktuse ali sam još uvijek na početku. Za sada samo znam da su ova tri kaktusa mammillarie i ništa više. Kakva su vaša iskustva sa identifikacijom mammillaria ? |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pinus, zmaj velika vam hvala vidim ja da ću tu puno naučiti i staviti nazive mojim kaktusima. Baš ste me obradovali - volim ih bez obzira na sve, ali zgodno je znati kako se zovu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Prava Mammillaria elongata je na onoj slici što je Pinus stavio Mammillariu elongatu svoje susjede
Ove dvije Mammillarie sa posta Malog kaktusa su ljeva: Mammillaria elongata subcrocea desna: Mammillaria elongata rufrocrocea Pinus je u pravu kad kaže da i ova Mammillaria ima popriličan broj variatea, neki se samo razlikuju u boji bodlji a neki i u obliku, ima kristata i monstruoza oblik |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |