Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 131>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Status: Offline
Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 18:34
Nina dolje je temp 30 stupnjeva a gore 22 dali je to ok? Za sada je u sobi jer je vani temp u minusima ali čim bude prilika ide van zbog svijtlosti.
 Kada otvorim lijepo me zapuhne toplina nadam se da će ovo funkcionirati i da se uskoro čujemo pozz...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 19:27
Bromi, pa to je pravi projekt!!!

Ali kako vidim već je gužva unutra.Smile

Nina hvala ti na odgovoru, znat ću za drugi puta.Wink Ma bitno je da se oni prime, a ja ih neću dirati dok stvarno ne potjeraju listiće.
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2011 u 20:26
Bromi,bravo!!Super si to smislila..Pravi rasadnik!Nema čega tu nema..Big%20smile
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 08:00
Bromelija, to je super razlika.
A da li onaj gustercic tu zivi, ili?

Proljece, problem je upravo u tome sto oni mogu potjerati dosta listica, cak i  pupoljak, a da nemaju korijen, zato moras vidjeti korijen prije nego ides vaditi.  Ali dobro, moze naravno i tako, ali ces duze cekati.

Flavija, zaista su ti lijepi ti na prozoru, izgledaju jako zdravo i dobro.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 08:29
smile156ma gušter je slučajno tu završio naime sin ga je donesao sa pijeskom i nismo shvatili dok nije pijesak raširen čak je odbacio rep od straha.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2011 u 10:45
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Bromelija, to je super razlika.
A da li onaj gustercic tu zivi, ili?

Proljece, problem je upravo u tome sto oni mogu potjerati dosta listica, cak i  pupoljak, a da nemaju korijen, zato moras vidjeti korijen prije nego ides vaditi.  Ali dobro, moze naravno i tako, ali ces duze cekati.

Flavija, zaista su ti lijepi ti na prozoru, izgledaju jako zdravo i dobro.

smile157 Nina, eh sada si me totalno bacila u bed!!!

Znači, ove plastike će im biti tegle do slijedeće godine...

Sada vjerojatno ni u ludilu ne bih smjela vaditi iz ovih tegli i stavljati u manje, to bi samo pogoršalo stvari...ajme koja šteta, od starta sam zeznula. Sada se samo mogu izvući ako će se neki od njih primiti...
Nina hvala ti na informaciji.
Smile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 06:42

Proljece, kad si ih stavila na zakorjenjivanje? Mogu se oni prebacivati, njezno, kad god hoces, pogotovo dok korijen nije formiran. Treba samo njezno maknuti zemlju da se ne osteti kalus (koji ide prije korijena, to su neke bijele grombuljice). To se lakse ucini kad je zemlja suhlja.

Zakorjenjivanje tece jednako bez obzira na posudu, ali je tebi mnogo lakse donijeti odluku kad vidis korijen.  Nije neka velika steta ako oni dugo  stoje pokriveni, npr ako cekas da korijen ispuni vecu posudu da ga mozes vidjeti, samo onda treba malo vise vremena za prilagodbu na normalne uvjete i meni je draze kad ih mogu gledati bez tog najlona, zato ja nastojim da uvrebam korijen sto prije, i sto prije ih vadim van.
Dakle,  sve je u redu, samo da ti naprave korijen, ovako ili onako.
OPG 159365

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 10:11
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Proljece, kad si ih stavila na zakorjenjivanje? Mogu se oni prebacivati, njezno, kad god hoces, pogotovo dok korijen nije formiran. Treba samo njezno maknuti zemlju da se ne osteti kalus (koji ide prije korijena, to su neke bijele grombuljice). To se lakse ucini kad je zemlja suhlja.

Zakorjenjivanje tece jednako bez obzira na posudu, ali je tebi mnogo lakse donijeti odluku kad vidis korijen.  Nije neka velika steta ako oni dugo  stoje pokriveni, npr ako cekas da korijen ispuni vecu posudu da ga mozes vidjeti, samo onda treba malo vise vremena za prilagodbu na normalne uvjete i meni je draze kad ih mogu gledati bez tog najlona, zato ja nastojim da uvrebam korijen sto prije, i sto prije ih vadim van.
Dakle,  sve je u redu, samo da ti naprave korijen, ovako ili onako.

Evo, točno prije mjesec dana!!!Smile

Šta sada?
Već su se trebali privići, a korijen im ne vidim???

Ajme, čini mi se da vas pomalo već zamaram svojim pitanjima? Confused
Ali, jednostavno bih htjela da mi uspiju, a početnik sam...Smile
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2011 u 23:53
Ma najbolje da ih sada ostavis kako jesu. Kad budes mislila da vjerojatno imaju korijen, pocet ces lagano i postepeno otvarati, ali to ces raditi neki dan kad si slobodna i kad ih mozes promatrati cijeli dan. Ako kljoknu, ponovo ces zatvoriti, to ce biti znak da jos nemaju korije, i cekat ces desetak dana, pa ces ponoviti otvaranje.  Ako se budu dobro drzali, otvarat ces sve vise do potpunog otvaranja, i to je to.
OPG 159365

Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2011 u 10:57
Nina, molim te reci mi kad je najbolje vrijeme za kalemljenje hibiskusa, da li se to može napraviti na starijem hibiju i na kojem dijelu (grani) se to može raditi, npr.moj hibi ima jednu jednoipogodišnju šibu visoka je skoro 1,5m, narasla je iz korjena stabalca...voljela bi na nju nakalemiti bijeli hibiskus, a da donji dio krošnje ostane crveni? dok je rasla, maštala sam o bijeloj boji, zato sam je i puštala da raste u visinu...
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2011 u 21:49
Kalemljenje je najbolje kad je vegetacija jaka, u mojoj klimi od 3. do 9. mjeseca, dakle proljece i ljeto.

Mozes nakalemiti bijeli  gdje god hoces (posto ti podloga mora biti jednako debela kao i grancica koju kalemis, to ce odrediti gdje ga mozes kalemiti). Ja bih izabrala neku granu sa strane.
Mali problem je u tome da je bijeli slabiji od crvenog, pa ce crveni stalno vuci snagu sebi, i bijeli ce vjerojatno slabije napredovati, ali neko vrijeme ce to stimati. Mozes bijeli staviti i na nekoliko grana.
OPG 159365

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 13:18
Nina hvala ti na odgovoru!!!smile78
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 23:25
Rekorder procvao, manji nego obicno, i bljedji, ali to se i ocekivalo s obzirom na uvjete (zima i premlada biljka). Ubrala sam ga i stavila na susenje, a ostale pupoljke pokidala, da se biljka razvija:

Uploaded with ImageShack.us
OPG 159365

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 00:39
smile64 predivan mali.
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 09:49
Ajme kako je samo lijep, i meni se čini gorostasan, u odnosu na cjelokupnu biljku!!!

Jesi možda obratila pažnju, koliko je ovom trebalo (vremenski) da procvjeta od kada si ga posadila?

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 16:56
Mislim oko 2.5 mjeseci.
OPG 159365

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 18:13
...bas   je  smijesan  tako mali  s  velikim  cvjetom...Clap

....na  rupici  od  casice  mi  je  izisao   bijeli  korijen....ne  mogu  vjerovat  da  je  grancica  vec  pustila  zilice...Question
....jedva 20 dana je  pod   najlonom...
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 16:26

Manci, to je zaista brzo, ali sto je, tu je! Super!

OPG 159365

Na vrh
tiass View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 13
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tiass Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 17:02
Drage moje, hibiskusi su vam predivni! Moram priznati da sam malo ljubomorna. Ja imam crveni dupli, cvate mi cijelu zimu, a raspored grana mu je koma. Da li ga smijem orezati s obzirom da je pun pupoljaka? I da li mogu te grančice zakorjeniti? Fala!
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2011 u 20:28
Svoje grančice sam danas otvorila i malo pogledala izgledaju mi sve ok,nestrpljivo isčekujem konačan rezultat,koliko sam vidjela na svima se vide maliii pupovi.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3940414243 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.