Bobičasto voće : ogrozd, maline, kupine... |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Korisnik | |
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Divlja vrsta kupine - Rubus caesius
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Drug Mile ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 22 Studeni 2010 Status: Offline Bodovi: 58 |
Ovo je divlja kupina.
![]() Pored nje, imam grm nečeg sličnog. Stabljika kao kod maline, bez trnja, duga, tanka. Plod kao kupina, ali presvučen nečim bijelim. Okus, jao lele, kao okus kupine, samo daleko jači. Dovoljna je jedna bobica, promjera 2-3mm da ispuni usta okusom. Zna li netko, je li ovo neki slučajni hibrid kupine i maline, ili samo neka od sorti divlje kupine? Ovo je 100% samoniklo, nikad nitko ovdje nije ništa sadio, pogotovo ne kupine kojih je na svakom koraku, i sigurno ne kupine bez trnja koje su relativna novost. Zapravo ljudi spominju da tu ima malina. Do nedavno sam i mislio da će ovdje roditi maline, pa nisam pokosio grm. Kad sam vidio plod, prvo sam pomislio da je crna malina, za koju sam samo čuo, da navodno postoji. Ali kad se ubere, u sredini ne ostaje rupica, malina bi morala biti s rupicom. Je li netko već sretao ovo u prirodi? Ja ću si sigurno rasaditi, ali volio bih bar otprilike znati što je. Evo slike: ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
molim pogledati :
http://www.kupinko.com/patolosko_susenje.htm |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Baš je krcat plodova
![]() Prošlu godinu sam pobrala, ostavila ga i plodovi su mijenjali boju i sazrijevali. Bili su sve slađi ![]() Kako sam proučavala ogrozde kroz knjige iz knjižnice, ali i dalje nemam pojma, čini mi se da ti je stablo pregusto i da treba prorjeđivanje. Ako se to ne radi vremenom se vide posljedice. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
bravo lovro
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Jedan od dva moja ogrozda te vrste, slikan sa svih strana,prepun plodova...
![]() ![]() ![]() ![]() (ukoliko već postoji tema OGROZD, molim preselite, ja je vidjela nisam) |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
ok...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
tek posađene zalij barem 2 x tjedno
|
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Ja ne polijevam uopče, dali trebam?
|
|
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...posadila , eksperimentalno, 2 maline i 1 kupinu, na jedan malo manje osuncan polozaj...sad cekam...problem je voda...da li je dovoljno 2x sedmicno dobro politi????
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nek cvatu i plode da buš i vina imal!
|
|
![]() |
|
Ne, ja sm od njih kupio ogrozde i kupine i one su razlistale i već cvatu...
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kaj nisi kupil maline tam gdje sam i ja lani?
|
|
![]() |
|
Maline "Toulamen" kupljene na njuškalu za 5 kn po sadnici niti jedna nije nikla, pokušao sam naći kontakt tog čovjeka ali da više nema, inače ogrozdi mi neki već cvatu, pogledajte temu Ranč Vallis Aurea....
|
|
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...danas sam kupila 2 maline i 1 kupinu...pocinje avantura sa novim biljkama....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
POgledajte si malo o lisnim ušima na bobičastom voću :
http://www.vocarstvo.net/index.php?option=com_content&task=view&id=90&Itemid=1 |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Koje su sorte?
|
|
![]() |
|
kerber ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 18 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 278 |
Pozdrav svima,
evo virim iz prikrajka, čitam, učim... Obožavam bobičasto voće, a vidim da nas ima dosta ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo malo i o ljekovitosti malina :
RL=http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,7631.0.html]http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,7631.0.html[/URL] http://www.mojezdravlje.net/Bolesti/863/zlocudne-maligne-bolesti/Malinama-protiv-karcinoma.aspx http://www.artlife.info/Herbs%20pages/malina.htm http://djuliman.blogger.ba/arhiva/2007/06/20/996832 |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |