Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - dvorište malog kaktusa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

dvorište malog kaktusa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 222>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 22:20
tamnolisna regina prva je procvala

gailardia

žuti stolisnik

i još svašta po nešto

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2011 u 22:49
došla sam se odmorit u tvom vrtu,stavrno kod tebe je odmor za dušu
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 04:27
Onaj kaktus s nježno roza cvjetovima je zbilja prelijep, ali znaš mene i kaktuse Tongue, zato danas od svega lijepog izdvajam ove ostiće, krasno!

Time is something you can never get back..
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 07:01
Divne si nam, toplje, osunčane, vedre slikice sliknula za prvi dan ljeta!
Ova posljednja slika, žuta ruža i ljubičasti klematis je predivna! Komplementarne boje, divni motivi - i nastane slika samo takva!!
Pusek do skorog viđenja!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Monny View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1028
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 11:34
ajme meni kakav divan stolisnik.... a koji je to mali plavi cvijet na 9. slici ja ga imam ali ne znam ime Question
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 12:59
kako lijepa i nježna boja kaktusa!!! svo cvijeće ti je za deset!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 13:45
ima svega lijepoga za uživanje
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 17:51

Heart jedva čekam da sutra prošećem i uživam u ovim divotama!!  I dolazim bosa!!!   Da uspijem zaviriti u svaki skriveni kutak tvog prelijepog vrta, da mi nešto ne promakne!!
smile78
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2011 u 22:36
žuti stolisnik me oduševio a vidim i hosta procvjetala prelijepe slike vrta kod tebesmile113
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 13:58
divno,divno ali stolisnik
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 14:29
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

gailardia

I kod tebe je sve rascvjetano i jako lijepo..Najviše mi se svidjela ona kombinacija ostića u dvije boje (sliku je ponovila Misty).

Ovu sliku sam ponovila jer mislim da to nije gailardia nego rudbeckia (pupavica).
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 14:41
Nataly,kad sam prije par godina dobila ovu biljku rečeno mi je da je to kokarda,a i ponaša se kao ona,jeste trajnica,ali svake dvije godine ju na proljeće moram tražiti na vrtu gdje je,stari grm se nakon 2,3 godine posuši,ali ona se sama jako rasijava i zbog toga je moram tražiti da je slučajno ne počupam a to su karakteristike gailardie,a ne redbeckie,možda je javi netko pametniji od mene.

Gioiaa,FanyHug

Free,nije mi jasno zašto buš bosa hodala,pa znaš da kod mene možeš svugdje zaviriti,čekam te sutraHug

Blue skyHug

Antonija,tog kaktusa sam ove godine kupila i baš mi je če čeHug

Monny to je nicandra,lani sam dobila od Anaide dvije biljčice,a ove godine sam ju morala čupati iz povrtnjaka,toliko se sama rasijala.Hug

Anaida,sutra ćeš vidjeti u živo ružicu i clematisHug

Misty,Kamenjar Hug
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 14:48
Thumbs%20Up  Thumbs%20Up  Thumbs%20Up
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Štefica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1800
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Štefica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Lipanj 2011 u 15:19
Tak je sve lijepo,veselo,šareno...
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 10:51
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Nataly,kad sam prije par godina dobila ovu biljku rečeno mi je da je to kokarda,a i ponaša se kao ona,jeste trajnica,ali svake dvije godine ju na proljeće moram tražiti na vrtu gdje je,stari grm se nakon 2,3 godine posuši,ali ona se sama jako rasijava i zbog toga je moram tražiti da je slučajno ne počupam a to su karakteristike gailardie,a ne redbeckie,možda je javi netko pametniji od mene.

I ja imam ovu biljku. Sve si točno napisala da se sama rasijava... Cvijetovi na tim rasijanim grmovima budu različito prošrani. No, ja sam u uvjerenju da je to rudbeckia.
Gailardiu sam lani kupila i nije mi prezimila.

Voljela bih da se javi netko tko je bolji poznavaoc pa da nas prosvjetli. Wink

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 10:52
Možda da pitamo Baku Beu,sigurna sam da ona zna.
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 10:56
Zuti stolisnik....san snova....HeartHeartHeartHeart
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 12:50
Originalno poslano od člana Anaida Anaida napisao:

Moje je smilje u kamenjaru prezimilo naveliko (od 4,5 grmića samo se jedan smrznuo).
Mali Kaktus - ne znam da li je to zato kaj smo tako blizu ili zato kaj te tak jako rada imam, ali i ja imam ISTI mak (isto mu je lišće, cvijet moram još dan,dva pričekati) i isto tako NE ZNAM otkud mi je došao u vrtek!!??

Zamisli ti to!!

Inače, uživam u tvojem vrteku i pogledu na krasno cvijeće, a najviše me veseli što već i ja mogu tvoju divnu žutu graničicu dijeliti dalje jer se tako lijepo kod mene razrasla!!

I jeste li vas dvije leptirice dokučile odakle vam je ovaj mak stigao!! Pa ne volite se samo vas dvije, i ja vas volim a toga maka ima kod mene po cijelom dvorištu!! Zaključak?
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 12:55
Free,kad smo nas dvije razmišljale odkud nam taj mak,nismo znale da ga i ti imašEmbarrassed,pa znaš dobro kak te rada imamoHug.

Jesi li poslala nekom oblakeWink,mislim da bi naše dalmatinke i otočanke bile zahvalne za malo kišice.Tongue
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Lipanj 2011 u 13:15
Da se i ja umiješam u ovu priču gailardia ili rudbeckia.

Po nazivu bi bila gailardia, ona se još zove i kokarda.
Ali, malo me muči ta glavica u sredini cvijeta - ona je kod gailardie nekako raščupana, a na slici mi izgleda glatko, takve su kod rudbeckia.

Ha, ha, sad sam još više zakomplicirala.

Skoro sam zaboravila pohvaliti to svašta nešto što kod tebe raste i cvate.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 108109110111112 222>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.