Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Još ih nismo identificirali...pokušajmo ponovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
Korisnik
Poruka
Svarun View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Svarun Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 21:57
Evo vjerojatno se radi o biljkama koje poznavaoci lako raspoznaju ali rekoh da si uštedim googlanje pa odlučih ovdje ostaviti post pa ako ko može pomoći...

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FLORAMYE View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FLORAMYE Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 08:53
SVARUN - ova treća biljka mislim da je billbergia nutans ili kraljičine suze
Na vrh
Tanja 20 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 294
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tanja 20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2011 u 18:11
1. slika ti je sobna palma chamaedorea
2. slika- to isto imam i ja, ali je puno puno veća, majka kaže da bi isto bilao nešto kao sobna palma, a ne mogu je baš naći na guglu pa ću vjerovat majci, a za treću bih rekla da je "aregelia neoregelia carolinae-tricolor"
aregelija.
Po listovima bih rekla da je, imam u knjizi gdje i cvjeta, ali ne mogu ti reći 100%.
Nadam se da sam ti barem malo pomogla.
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2011 u 23:18
Ta druga je Trachycarpus fortunei,to je palma koja na moru može biti vani,a u kontinentalnim krajevima uz zaštitu može također preživiti zimu,naravno kad još malo poraste.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Veljača 2011 u 22:00
Ajde da se i ja priudružim biljka 1.chamedora,2.kentia i 3.bromelija to je moje mišljenje nadam se da uvažavate.......Trava neznam dali može prezimjeti kod nas ja imam tri i držim ih preko zime u sobi mislim na palmu.
Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2011 u 00:08
Neznam gdje si ,da znam mogao bih ti reći što sa palmama,meni je Chamaedora elegans vani samo u zaklonu od vjetra,T.fortunei kod nas u Zadru normalni rastu vani,ovdašnji minusi im nikad nisu naškodili.Ta druga palma ti nije kentia,kentia ti sliči više na Chamaedoru,isto je perasta a ne lepezasta palma.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Veljača 2011 u 23:07
Pozdrav ja sam iz slavonije pa zato kažem da kod nas nemogu prezimiti iako sve češče viđam biljke koje do nedavno nisu mogle prezimiti sad prezime,a neki palme zaštite.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:39
Ponavljam zamolbu identifikacije.

Ova biljka preovladava među travom, znali netko je li to paprat i smijeli se koristiti za malč.Embarrassed

Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Svibanj 2011 u 20:47
Smrcko pozdrav tebi ,ali mislim da se tu neradi o paprati još ako raste među korovom vjerojatno je i to jedna vrsta korova jer paprati rastu pretežno u šumama,Jel ta biljka ima možda mekane i krhke listove,ako je tako onda je rijeć o korovu koji cvjeta kao peršun.Nadam se da će se neko već kaviti ko zna livadske biljke.Ali pogledaj za svaki slučaj na guglu pod imenom ANTHRISCUS SYLVESTRIS pa usporedi.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 15:02
koja bi ovo bila biljka.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 21:29
silvestra možda je chrysanthemum parthenium-gorka metva
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2011 u 00:15
JE NATALIJA,SAD SAM VIDLA KOD SARE IMA U VRTU.smile134
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 14:17
je Silvestra, ima kod Sare u vrtu, hehehe...

ovo još nismo identificirali, pokušajmo ponovno:

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 16:18
Sliči mi na sukulent koji sam nedavno dobio od natalije,zna ona valjda?
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2011 u 17:20
ima ona nešto takvo, ali nisam od nje dobila, dragi travaWink
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2011 u 02:51
Mislim da bi to mogao biti onaj šareni puzavac što vani raste i na proljeće ima plavi cvjet.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2011 u 02:53
KAJ JE OVO,JA POSIJALA UKRASNI SLAK ,A NIKLO MI OVO ČUDO,RASTE VRLO BRZO I IMA MALI NEUGLEDNI GROZDASTI CVJETIČ NA VRHU MALO SE VIDI.smile101
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2011 u 09:00
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

je Silvestra, ima kod Sare u vrtu, hehehe...

ovo još nismo identificirali, pokušajmo ponovno:

ja imam sedum - žednjak koji ima slične listove, ali definitivno nisu ista biljka

sara da nije Arabis ferdinandi-coburgi `Old Gold'
Na vrh
alad View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 790
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alad Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2011 u 12:30
Molim pomoč. Imam dva hibiskusa ,ali neznam koje vrste su .Da li su vrtni, kučni ili koji drugi.I dali je bolje držadi ih u tegli ili se mogu i vani posaditi.Evo slikica:

evo drugog:

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2011 u 14:05
Alad, prvi je vrtni,možeš direkt u zemlju s njim i prek zime,a drugi kućni!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.