Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krizanteme - uzgoj na otvorenim gredicama
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krizanteme - uzgoj na otvorenim gredicama

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Status: Offline
Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2011 u 19:27
krizantema je biljka kratkog dana.. tj. cvijeta kada su kracidani. zamracivanjem se postize upravo skracuju se dani i produzuje noc i krizantema pocinje stvarati pupove ranije i samim time ima i raniju cvatnju.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2011 u 14:59
Hvala Fee,ja gajim one grmaste koje su u saksijama ali ih do sad nisam zamracivala pa mi taj deo bas nije jasan...za cega to sluzi?jel ranije procvetaju ili?
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Kolovoz 2011 u 00:24
Originalno poslano od člana Olja Olja napisao:

Ja bih volela da mi neko objasni kako se tacno sprovodi to zamracivanje...Question

Moja sogorica je stavila stapove i na njih crnu foliju , ali to je dosta "opasno" , treba kontrolirati da nebi obolile ! Osim toga , ona ih je i obtrgavala , tako da je svaka stabljika imala samo 1 cvijet ali zato veliki !
Na vrh
suzi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 11
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Kolovoz 2011 u 16:11
bune me određeni članci. neki kažu da krupno cvjetne krizanteme trebaju puno vode i sunca a u članku green gardena piše da ne trpe previše vlage sunčan i vjetrovit položaj što bi po meni trebalo znaćiti da se ne smiju saditi na gredici koja je direktno izložena suncu u ljetnim mjesecima i vjetrovitim u jesen. i još nešto mi nije jasno; kada se zalijevaju u vrijeme zamračivanja jer kaže da se ne smije zamračivati vlažna biljka. ako zamračivanje počinje u 19 sati a završava u 8 ili od 18 do 7
Na vrh
suzi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2011 u 22:13
hvala puno ! pozdrav
Na vrh
Olja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 842
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Olja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Kolovoz 2011 u 15:48
Ja bih volela da mi neko objasni kako se tacno sprovodi to zamracivanje...Question
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 19:43
navodnjavanje je dobro i jedno i drugo iako se vise vode potrosi zalijevanjem "gumom" dok "kap na kap" manje treba vode za isti efekat....

ali je skuplje prvu godinu zbog ulaganja - ali se sljedece godine moze ponovo koristiti ista oprema.

takodjer je dobro postaviti i mrezu : kao onu za krastavac da ih drzi na okupu i da nebi se savijala i eventualno pucale.

tlo : sto je bolje pripremito to bolje... kao i svatko sto voli biti i boraviti u sredito tako i biljka voli.

zamracivati se nemora... isto kao i zalijevanja ali onda ne treba ocekivati uspjesan uzgoj a niti prodaju istih.

tako da svakako treba zamracivati... ranija sorta "citronka" se nije morala zamracivati ali ova se mora :o))

pozdrav:o))

Na vrh
suzi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 13:53
krupno cvjetne..yellowsmith
Na vrh
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 05:57
a nakoje krizanteme tocno mislis??? jer ima razlike u uzgoju.

krizanteme krupno cvijetne za rezanje ili u posudama - multiflora
Na vrh
suzi View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suzi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 01:09
zanima me sve vezano o uzgoju krizanteme na otvorenoj gredici , način navodnjavanja npr, dali je bolje kap na kap ili može i obično zalijevanje gumom,dali se tlo mora pripremiti prije sadnje ijeli zamračivanje obavezno ili može i bez njega? Molila bih nekog tko zna da mi odgovori:s]
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.