Lovrina okolina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5051525354 120> |
Korisnik | |
toni ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Babotok Status: Offline Bodovi: 13567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
toni
o Babotok,moj Babotok |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Maločas smo se vratili iz berbe!
Vinograd je na području VŽ-toplica, na lijepom bregeku, di stalno peče sunčeko....i kak je tam uvijek lijepo toplo...grožđe brzo zasladi, a osice to iskoriste, pogotovo u vrijeme suše....dakle uz onaj kvar kaj naprave ose plus ftičeki, grožđe se počelo sušiti poput suhih grožđica ![]() Lovrek i ja smo došli samo na ručak...i tak smo se nadelali... ![]() ...doprema grožđa k kleti di su muljača i preša... ![]() ...njam-njam.... ![]() ...ručak...hm...nisam slikala...kak bi moja mama rekla...još nikad nije poslikan pun stol nego već kad su prazne zdjele...paaa ručak je...mora se jesti...neee slikati... ![]() ![]() ...zato sam ipak uspjela poslikati dio onog "malo za posladiti"... ![]() ![]() ...za drugu berbu, kraj ove kleti, pokušat ću više "fizički"raditi! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
super
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
baka, toni, Mari, Monny, Moon, svima vama jedna pusa!
....jesen dolazi...svaki novi dan me sve više podsjeća na nju ... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
....dal ga se sjećate...batat..
. ..danas.... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
...muhica se sunča na mekanoj zelenoj prostirki...
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Koliko finoga grožđa!! Mljac!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
...pa...i sedumi se odmaraju na sunčeku...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida, grozđe je već mošt!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
prekrasno Lovro, zaista imaš pravo blago...gorice, kolači, mošt, jabuke, cvijeće...nema čega nema u našem dragom Zagorju
![]() Znaš kaj sam čula za siroticu? Ako se prihranjuje da manje cvate...niš ne velim, osim, čula sam...
lijepi pozdrav
![]() |
|
![]() |
|
Saro, ima svega, hvala Bogu!
Ove godine nam je sve lijepo rodilo osim oraha i šljiva! Nego, mm neda reći za VŽ da je Zagorje...veli da su stariji stanovnici je većinom Zagorci, al da VŽ nije u Zagorju... ![]() Geografski bi i bil i pravu, al ja velim :Fala Bogu kaj sam Zagorka!! siroticu, baš ovu rasprostranjenu, ne prihranjujem, jer raste vani, na otvorenoj gredici, dok onu na balkonu prihranjujem, al nije ništ bolja ni lošija! Tak da ne znam kaj jim je! Možda da im zapjevam koju dalmatinsku? ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Suša i sunce ove će godine biti zaslužni za posebno dobro vino, puno sladora! A ako dio grožđa još malo pustiš da se osuši imat ćete i savršeni prošek! Moj otac je svake godine napravio samo po litru-dvije prošeka i u podrumu djedove kuće na Braču, uredno poslagane s obilježenim godištima, zapečaćene voskom, čekale su te flaše neku posebnu priliku. Prošek je u njima bio gust, a otac je znao reći da su to boce pune sunca i zdravlja.. |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
misty-da, rado bi vremeplovom u podrum tvog djeda, na čašu Sunca i zdravlja!!
![]() Evo malo slikica.... Danas smo opet bili u berbi...iz berbe nema puno slika...aktivno sam sudjelovala ovaj put...ko glavni logističar...il bolje reći...mali od kuhinje i šanka!!! ![]() Da bi naš Lovrek mogel biti od koristi u berbi, morala sam mu napraviti putu, mislim da se to u drgim krajevima HR zove brenta. Pa, evo kak je to išlo: ...poveću kutiju od dedinih cipela br.46 sam malo kaširala da ju očvrsnem...i nešto popravljala krep trakom.... ![]() ... kad se osušila sam obojala... ![]() ...stavila iznutra vreću da se ipak ne razmoći...i pričvrstila... ....polakirala i tak "ugradila" na nju par grozdeka... ....stavila gurtnu... i evo je.... ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
...malo grozdeki...
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Sretan je mali Lovro kad mu je mama tako kreativna.
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Kaktusić moj...da je vremena...ovo sam radila i još najmanje pet drugih poslova usput....mogla je ispast i ljepša...al zadovoljila je svrsi!!!!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
....iako ih je vrijeme već pregazilo...meni su prekrasne....
![]() |
|
|
|
![]() |
|
...šmrc...ne znam kaj sam mu kriva...tpic mi neće obrađivat slike.....
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5051525354 120> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |