Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Putovanje lijepom našom i šire
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Putovanje lijepom našom i šire

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
Korisnik
Poruka
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2010 u 16:56
Thumbs%20Up.....bomeeeeeeeeeeeeeee ova zima ce van biti manje sumorna dok budete con calma gledali sve kamo ste bili.....Clap
ex rijeka53
mojblog
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Listopad 2010 u 22:02
Gospina trava, Gio, Rijeka, hvala vam što ste putovale samnom. Bio je to nezaboravan izlet i sigurno ću se često vraćati u mislima na njega, a kako ovdje imam putopis bit će to zanimacija za hladne zimske dane kako kaže Rijeka.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2011 u 22:49

Tvoja reportaža priuštila mi je dojam putovanja s vamaTongue

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2011 u 13:05
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Hvala ti za ovaj lijepi putopis, etno selo u Međugorju je nešto što treba vidjeti, a našoj Sarajki i NJM i ovdje sve pohvale za interijer i exterijer Clap

a gdje ti skrivaš svoje uspomene s nedavnog putovanja na sunce s njima
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2011 u 21:45
Da Mari nije aktivirala temu nebih ovo sve ni vidjela. Draga Triša, opet i tko zna po koji put sam oduševljena tvojim slikama, načinom prezentiranja svega u svim temama.Thumbs%20Up
Putovanje ti je bilo prekrasno, susreti još ljepši a sarajkin kutak je predivan. Split je uvjek lijep ali  je  sve upotpunjeno curama iz Splita, vašom kavicom.
smile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2011 u 22:06
Hvala vam drage moje, pa kad slijedeći put odem negdje aktivirat ću opet ovu temu, a do tada, veliki pozdrav svima.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 15:05

Prošla je godina dana i mjesec rujan, koji je ove godine bio naročito topao, pa smo ponovo odlučili poći na sedmodnevno putovanje "lijepom našom i šire".

15.9.2011. četvrtak, predivno jutro, torba spakirana još sinoć, nikad ne nosimo previše stvari, pa to i nije neki problem.
Najvažnija je autokarta, jer tu je zacrtan orjentacioni pravac kretanja - da baš ne bude put u nepoznato.

Napuštamo naš prekrasan Kvarner, gdje nam uvijek od pogleda na ove otoke zastaje dah

Krećemo prema Zadru, gdje se zadržavamo kratkom šetnjom preko orgulja

Nakon kave i sladoleda pravac autoput - odredište Skradin, odnosno nacionalni park Krka, gdje se zadnji tren ukracavamo na brodić

Pogled je predivan

ali najljepše nas tek očekuje. Neću ništa pričati o tome, jer svatko to može pročitati na internetu, već evo nekoliko fotografija

MM se ljuti da slikam samo prirodu, nebo, vodu, biljke, pa mu ponekad udovoljim......

Sati lete brže nego inače, pa se polako približava vrijeme odlaska, ponovnog ukrcaja na brod i nastavka putovanja za Split.

Točno na vrijeme u 18,00 stižem na dogovoreno mjesto, na kavu s dragim splićankama, Vanjom i Rose, a prisustvo naše Mari, baš me razveselilo

Noć provodimo u Splitu, kod kćerke mm, a ujutro put nastavljamo prema jugu.
Krećemo na jug,
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 15:25
Kratko obilazimo "Baćinska jezera", tek toliko da napravmo koju fotku tog predivnog prizora

Današnje južno odredište je poluotok Pelješac i zadržavanje u Stonu

I naravno bacamo pogled na kartu "stonskih zidina", jer biti u Stonu i ne popeti se zidinama, isto je kao biti u Stonu, a ne jesti kamenice.
No to je planirano za povratak.

.

Nastavljamo put prema Orebiću, pa trajektom na Korčulu.

No Orebić je tako fantastično mjesto da ne može proći bez razgledavanja, pa slijede slikice ......
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 15:43
Orebić, prekrasan gradić na Pelješcu zaslužuje posebnu pažnju. Meni najatraktivniji je franjevački samostan na 152 m n/m gdje se nalazi pomorski muzej, kapetansko grobljei prekrasan vidikovac , te pogled na more i stoljetne čemprese.

Razgledali smo što se moglo, no na žalost pomorski muzej bio je zatvoren, jer radi dvokratno, pa moraju se ljudi valjda malo odmoriti, otići na ručak ili sl. - uvijek ista "turistička priča".

Dok čekamo trajekt za Korčulu uživamo u toplom moru, predivnoj praznoj  plaži i nebu bez oblačka.

MM koristi svaki trenutak kasnog ljeta

Stižemo na trajek i bacamo još jedan pogled na Orebić

Korčula je pred nama i Otok i grad, za samo 20 minuta vožnje trajektom.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 16:09
Stižemo na Korčulu, gladni, pa to najbrže riješavamo pizzom, jer toliko toga još treba vidjeti.

MM je već nestrpljiv, vuče me u muzej, a ja bi prije u kuću Marka Pola - no imamo vremena za sve.

Gradski muzej Korčula smješten je u renesansnoj palači, te ima puno predivnih eksponata. Koga zanima nešto više, morat će se uputiti onamo - neć požaliti.

MM je obilazio i obilazio, a ja sam samo preletila i čekala ga vani na trgu na klupi.
Konačno se odlučio izaći

Krećemo u goste Marku Polu, te ovaj ljubazni gospodin pristaje na jednu fotku samnom

Razgledavamo kuću i penjemo se uskim stapenicama na terasicu.

I malo flore ovog područja, sve raste i živi vani, koja blagodat

Ne znam koliko je star ovaj oleandar, ali deblo mu je "debelo" kao ja.

Ono što me posebno oduševilo je ovaj plumbago, i ne samo ovaj, plavi se pola Korčule, raj na zemlji.

I šećer na kraju - ovdje se probaju korčulanske delicije, mljac.

Nakon duže šetnje, ispijanja kave, lizanja sladoleda, zbilja je bilo vrijeme da krenemo dalje, jer apartman nas čeka u Brni. Mjesto Brna je živopisno malo mjesto na moru, udaljeno cca 25 km od Korčule i gleda na Lastovo.

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 16:41
Apartman je na moru, u blizini dućana i plaže, konforan, ugodan, s mjestom za praking u hladu.

Pogled s velike terase

Lijevi balkon je naš

Skoro na svim zgradama

Pogled na mjestašce

Subotnje jutro, naše je slijedeće odredište Otok Lastovo - moja neostvarena dugogodišnja želja ostvarit će se - vidjet ću Lastovo i biti na njemu!

Krećemo cestom uz more, a prizori su jednostavno čarobni

Nakon kraćeg putovanja Vela luka

Trajekt stiže

Otok Lastovo je daleko, pa auto ostavljamo u V.luci, svuda oko nas plavetnilo, a putovanje traje 2 sata.

Vrijeme je svejedno brzo prošlo i približavamo se otoku mojih snova, zelenilo i još netaknuta priroda. Lastovo ima 46 crkvica, 46 otočića i grebena, koji ga okružuju i 46 polja, čaroban broj 46. Nismo na žalost vidjeli ni djelić toga, ali ipak Lastovo, kao zaboravljeni gradić pljeni pažnju.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 16:55
I karta Lastova

Cjeli Otok dugačak je desetak kilometara, a prilično je visok oko 430 m n/m, no mi smo u mjestu Lastovo. Uske uličice, kamene kućice i karakteristični fumarići (dimnjaci) odlike su ovog gradića, koji nije na moru.

Nemamo puno vremena, pa još obilazimo Skrivenu luku, gdje nema velike izgradnje, a kamp je udaljen oko 500 m od mora - neki baš to vole - kažu nam mještani.

Da smo se ranije javili znancima na Lastovu bila bi tu još i volžnja barkom i razgledavanje obale, prirode, mogli smo kod njih provesti nekoliko dana, no možda neki drugi put.
Nisam vidjela otočiće Lastovnjake, nisam naišla na "crnoglavog" (sukulent za kojim svi patimo), no želja mi se ostvarila.
Predvečer se vraćamo u apartman u Brni, jer sutra se kreće na Stonske zidine i prema Dubrovniku.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 18:17
Vraćajući se prema Korčuli na trajekt obilazimo još neka mjesta
Zavalatica

Ispod ovih visokih strmih stjena

krije se ponovo jedna prekrasna uvala - Pupnatska luka - ne idemo tamo, jer cesta nije asfaltirana

Prelazimo na drugu stranu otoka i tu se spuštamo u Račišće

gdje aster raste iz pjeska na samoj plaži

Inače svaka kuća ima cvijeća

I jedna tipična korčulanska barka

Dalje idemo prema Lumbardi, po važnosti i turizmu odmah iza Korčule. Nemam slike samog mjesta, jer smo se tu kupali na jednoj prekrasnoj pješčanoj plaži i sve je bilo mokro.

Uskoro se vraćamo i trajektom napuštamo Korčulu

Slijedi penjanje na Stonske zidine

Osim što su prilično napete, a i vruće je stepenice su zaista impozantne

Na samom početku penjanja ovaj ljepotan, mislim da je neki Pedrov predak

Procjenjujemo da je visok preko 10 metara

S vrha pogled na stonske solane

Na Mali Ston

Nije lako, ali što je to za nas

Spuštamo se do Malog Stona

A nazad asfaltiranom stazom dvadesetak minuta hoda u Ston.

Gladni stamanili nekoliko sirovih, nekoliko pohanih kamenica i hrpu dagnji (pedoća) na buzaru.
Nema slike, to bi pak bilo previše.

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 18:37
Dubrovnik - evo nas!
Dočekale su me Manči i Antonija i odvele na prekrasnu šetnicu. Priči nikad kraja, ali ja se ipak moram oprostiti, uz Antonijino obećanje da se vidimo u Ivanić gradu Od Anronije sam dobila na poklon prekrasan "Konavolski vez - njenih ruku djelo.
Ujutro situacija je napeta, toliko toga je još za vidjeti, a vrijeme se kvari, očekuje se kiša.

Krećemo na dubrovačke Gradske zidine i zaista uživamo. Ulaz je 70 kn, ali vrijedi svake lipe.

Preko puta je početak obilaska

Mislim da ovdje riječi nisu potrebne

Samo ovdje u Dubrovniku napunila mi se kartica slika, no nemoguće je staviti sve.

RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 18:58
Iz Dubrovnika krećemo u Cavtat s namjerom da idemo "do kraja" lijepe naše, to jest do Parka Prevlake.
Cavtat

Kiša pada ko luda, ali mi ne odustajemo.
Manči šalje poruku "u Dubrovniku je potop, čuvajte se". Sretni što nas kiša nije oprala na dubrovačkim zidinama, idemo ipak dalje.

Sada više nismo daleko, možda dvadesetak kilometara do Prevlake. Kiša pada sve jače i jače i na samo nekoliko km do Prevlake, stop - radovi - cesta se asfaltira?! Rizično je po bijeloj cesti, pa se nevoljko okrećemo i idemo nazad.

Negdje kod Dubrovnika kiša je stala, što me je jako razveselilo, jer ja imam još jedan cilj, a to je  Arboretum Trsteno. E dakle kad sam tu ušla, mogla bih ostati satima - prekrasno

Kako se arboretum prostire na površini od 28 ha bilo mi je teško sve pogledati, pa sam za vas odabrala ovaj dio.

Ovaj dio putovanje završava u Splitu, gdje ćemo prespavati, a sutra za BIH.
RIJEKA

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 19:22
Splitsko jutro osvanulo lijepo, ali ne pretoplo, pa je idealno za putovanje. Idemo preko Knina,a vozimo se uz rijeku Cetinu. 

Preko graničnog prelaza Strmica penjemo se na visinu od 1080 m n/m, a termometar u autu pokazuje samo 10 stupnjeva, pa palimo grijanje. Spuštamo se u Drvar, a tu je planiran obilazak

Pa neka smo i to vidjeli. Obnovljeno je sve, ali kažu da je sve kako je nekad bilo.

Tu je donacijama uređen i muzej, pa evo jedne zgodne koljevke stare oko 100 godina

MM se nešto više zadržao kod tkalačkog stana

Iz Drvara ponovo preko brda i dolina za Bihać, gdje nas nestrpljivo čeka Niho.
Naš je susret uvijek jako emotivan

Niho i gospodin Niho vode nas na ćevape, iako je u njihovom planu bila janjetina, mi smo željeli pojest ćevape, jer su odlični. Na kraju me Niho obradovala suvenirom Bihaća, a kupila mi je i "rahatluk", u kojem sam uživala
stotinjak kilometara do Skradnika.

Kako sam lanjske godine odlučila napisati putopis našeg putovanja, nastavila sam to iove godine, kako zbog vas tako i zbog mojih nasljednika.
RIJEKA

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 19:27
smile57Za ljepotu koju si nam pružilaClapClapClap.
A ovosmile71 za Dubrovnik. Grad u kojem bih, da ne živim u Rijeci, rado živjela.Dubrovačke zidine sam obišla tri puta u tri posjete Gradu. I ostavila srce tamo.Big%20smile
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 19:42
Bravo Triša! Krasno si osmislila ovo putovanje i još si i nas povela sa sobom.
Hvala ti na ovom izletu.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 20:16
Prekrasno si se provela na ovom putu i hvala ti što si imala strpljenja i nama to pokazati.Clap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 21:50
hvala draga moja na divnoj reportaži,ponovo sam obnovila stare staze  putujući sa tobomsmile79
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.