Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8283848586 131> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ajoooj dmirce sad ti zavidim na crvenom hibiju,ja ga imala i uginuo mi,baš isto neki obični crveni,bio mi je jako lijep,ali nije mi uspio.Imam rozi dupli cvijet,taj se još nekako drži.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Jel ti hibiskusi od sjemena dobiju neku novu boju kad se trudite da ih uzgojite od sjemena.Ako je ista zar nije bolje da ih sadimo iz reznice.Meni dobro uspjeva obični crveni iz reznice pa zer nebi bio taj postupak bolji?
|
|
![]() |
|
Jelica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 22 |
Hihi, i ja probala oprašivati u srpnju i kada sam došla s godišnjeg gle čuda . Dvije čahure a u svakoj po 5-6 sjemenki.I naravno ja ih odmah posijem.
Posijala 6 nikle 3 i od toga 2 uvenule. Vrečica je još uvijek na teglici ali taj jedan preostali još miruje , ima samo 2 kotiledona. Možda nije dobro vrijeme za sijanje ? ili bolje rečeno kada je najbolje za sijati ? Pozdrav Jelica |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tea, sad cim dodje prava jesen bit ce super vrijeme za oprasivanje, pa pokusaj opet. Koji oprasujes? Ja nisam nikad imala uspjeha sa domacim crvenim jednostrukim, izgleda da on ne moze napraviti sjeme, ali to vrlo mnogo ovisi o klimi, tako da nikad ne znas koji ce praviti sjeme kod tebe, dok ne probas u pravo doba godine.
Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ajoj... ja sam, kak je tih pet crvenih jastučića (u mom slučaju), u sredinu stavljala pelud mislieći da je tučak unutar odnosno u sredini
![]() Sad znam zašto nije išlo ![]() hvala nbjelovu ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tea, uzmes pelud na stapic za uho i njime lagano potapsas onih pet jastucica tucka, i to je to. Samo, ne hvata se uvijek. Bolje se hvata u proljece i jesen nego u ljeto. Bolje se hvata za kisovitih i vlaznih dana.
Nije lose opraseni cvijet maknuti sa sunca.
Svi ne mogu napraviti sjeme, ima ih koji zaista rado rade, i koji slabije rade, i koji ne rade nikako.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Kako se oprašuje taj hibiskus?
Pitam zato jer sam probala i stvavila malo peluda sa prašnika i gurnula u tučak i ništa...to sam probala par puta. Ima li neki drugi postupak ili nisam možda pogodila vrijeme? |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Prelijep kao i svi tvoji hibiskusi.
![]() |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Jedan lijepi Moorea seedling,
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Ok,hvala.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Arim, te nocne im jos ne bi trebale smetati, ali je bolje unijeti ih dok jos ne pocne grijanje, da im prijelaz bude laksi.
Ne vjerujem da je odbacivanje pupoljaka zbog tih nocnih temp, provjeri da ti nemaju trips, otvori pupoljak nad bijelim papirom i treskaj ga, ako ima tripsa on ce poispadati i vidjet ces ga.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Nina jeli vrijema unijeti hibiće u kuću,noćne temperature su se spustile na 9-10 stupnjeva.Sve do sada su bili prepuni pupoljaka i cvietova ali su pupoljci bez vidljivog razloga počeli opadati.
|
|
|
|
![]() |
|
prelijepi,
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ova dva mirisu, tako su zgodno procvali da sam ih mogla mirisati naizmjence...vrlo fina nijansa mirisa:
I Nightfire, prelijep, neobican, iako ne cvate bas ludo kod mene.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo malo novih boja:
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ovoga obozavam, Ruby Rose. Na drugoj slici je sa jednim boje vina, Acai. Obje boje su prekrasne: Uploaded with ImageShack.us
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Hvala, Nina, nije još narastao pa vjerujem da će biti cvijetić slijedeće godine.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Milice,
coccineus moze cvasti vec prve godine, ako je posijan dovoljno rano (npr. u drugom mjesecu), i ako si mu dala dovoljno mjesta da ojaca.
Ako ne, onda druge sigurno.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Predivni hibići!!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8283848586 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |