Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 23> |
Korisnik | ||
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nikola, ako je paulovnijaa u tegli, rezanje nema smisla.
Drži je u tegli do proljeća. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
|
E, da se pohvalim da sam odrezala svoju paulowniju.Komsija sa motorkom do dna orezo.Vidjecemo sta ce se desiti iduce godine.
|
||
![]() |
||
nikola25 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
ali svejedno ce joj otpasti lišće?
jer je počeklo žutjeti... |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
|
To je normalno, ide u fazu mirovanja.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Sljedeće godine ćeš imati brigu s paulovnijama - bebicama. |
||
![]() |
||
nikola25 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 14 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 10 |
|
a da li ju treba i dalje zalijevati?
ima neki poseban tretman? |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Smanji zalijevanje na minimum, kada se tlo osuši lagano zalij i to je sve.
|
||
![]() |
||
jjadra ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 60 |
|
A gdje bi se u zagrebu ili sisku mogla na proljeće uputiti sa lopaticom, mislim na neku javnu površinu i slično, prije nego ih pokose?
|
||
![]() |
||
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
|
Ja danas odrezo paulovniju u razini s zemljom.Ako na proljeće ništa ne iznikne ti ćeš je Božikovino nositi na duši....
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Elzear, stavi na "batrljak" slame a na slamu malo stajskog gnoja i grickaj nokte do proljeća.
Ako ne potjera, dobiš flanac paulovnije od nas! ![]() |
||
![]() |
||
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
|
Dobro, bumo vidili na proljeće.
|
||
![]() |
||
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
|
Sve vas lijepo pozdravljam, nova sam na forumu. Zainteresirana sam za paulowniu, ako netko slučajno ima sadnicu viška, molila bih da se javi. Hvala unaprijed!!!!!!!!
|
||
![]() |
||
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
|
Dali je moguće reznicama dobiti nove biljke? ili je to moguće samo sa korijenom? ![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
S korjenom ide najbrže i uspješnost je povelika.
Dali je moguće reznciama - razmisli, zašto nitko to ne radi?! Možda tebi uspije. ![]() |
||
![]() |
||
tanja j ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: GOSPIĆ-ZADAR Status: Offline Bodovi: 159 |
|
Nisam htjela pametovati već mi se učinilo da sam negdje to čitala, sad sam čitala od početka o paulowniji pa ne nađoh ![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Pogledaj malo na bugraskim stranicama (www.paulownia.bg). Oni su odmakli daleko s uzgojem paulovnija.
![]() |
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
ljiljus,
stavi na temu ponudu, potražnju. Tamo će ti se već netko javiti tko ima paulowniu. ![]() Ja ću pokušati pronać mlade biljčice (ako ih netko ne pokosi) na početku proljeća, pa ti javim. Pozdrav ![]() |
||
![]() |
||
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
|
Hvala ti puno Silvy, nadam se da me nećeš zaboraviti do proljeća
![]() |
||
![]() |
||
|
Božikovine, da li je sad prekasno da se biljka odreže?
Stavio sam ju u šumu prije mjesec dana i sad vidim da se primila ali joj je otpalo lišće. Visoka je oko 10-15 cm pa pitam dal da je sad režem ili ostavim tako? |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Nikola, reži je pošto nemaš što izgubiti.
Posadio si je prekasno i biljčica je još uvijek zeljasta pa će se smrznuti tako i tako. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |