Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 131> |
Korisnik | |
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Proljece,
Neki dupli su poznati po tome da odbacuju pupoljke na vrucini.
Ovo su najcesci uzroci odbacivanja pupoljaka opcenitO:
-vrucina
- pocetak cvatnje u proljece
-previse vode
- trips
- lose opce stanje biljke
Kod tebe sada nije ni prvo ni drugo. Lako ces znati da li je voda. Ako je to zasusi i zalijevaj samo kad se dobro osusi.
Da li je trips, mozes otkriti da uzmes pupoljak i dobro ga rastreses nad bijelim papirom, ako je trips lako ces ga vidjeti, za trips treba insekticid, moras pitati u poljo apoteci koji
Lose opce stanje znaci da je vise od godinu dana u istom pitaru, da je pojeo svu zemlju i da ima na dnu mnogo zamotanog korijena. Ovo je najlakse rijesiti, presadi u vecu, dodaj plodne i lagane zemlje, Zuti obicno ima vrlo kloroticno lisce ako mu nesto nedostaje. Ako je to, prihrani kvalitetnim gnojivom, presadi u veci pitar i dodaj dobre, plodne i lagane zemlje. Rezultati su vidljivi vec za 2 tjedna.
Kad je odbacivanje rezultat vrucine, pomaze da se pokida dio pupoljaka, onda biljka ima snage iznijeti onaj ostatak.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
nbjelovu pretpostavljam da se navedeni razlozi opadanja neotvorenih pupova događaju i kod drugih biljaka..meni se isto dogodilo s ljiljanom.Razlozi isti???
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Nbjelov ma ti si jedno veeeliko
![]() Vodu je dobivao svaki dan jer je bio na vrelom suncu, a prihranu jednom tjedno. Sada sam ga unijela u kuću i još uvijek imam par pupoljaka, nadam se da će se bar još jedan uspjeti otvoriti jer je cvijet zaista prekrasan. Hvala ti još jednom. ![]() P.S. zaboravila sam reći i da sam ga već presadila u veću teglu, jer je kupljen na proljeće. Ma jednostavno ću ga poslikati i staviti sliku, da vidiš da izgleda zdravo, osim što ima jedan žuti list, ali mislim da je to zbog promjene mjesta boravka i klime. |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Andina to si dobro skužila. Nbjelov će ti dati savjet za sve što je pitaš i svaka joj čast za to!!!
Nina ![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
nbjelovu moram pohvalit tekst sa tvoje web stranice
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Budući da je moj hibi star i jadan, odlučila sam ga pomladiti margotiranjem te tako dobiti još jednoga. Hoće li mi to uspjeti?
Rez ![]() Vrećica za zemlju (nemam mahovinu) pričvršćena gumicom ispod reza: ![]() Humus + treset ubačen u vrećicu, zaliven odstajalom vodom i zavezan užetom. ![]() Evo kako izgleda hibi u cjelini: ![]() Otkako sam ga unijela, počeo je luđački tjerati nove listiće (vidi se odmah iznad vrećice) pa se nadam uspjehu. Kad ga prepolovim, presadit ću ga, orezati i skratiti mu korijenje. Griješim li gdje? Da ga prebacim u hladniji prostor? |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Andina, ja bi na tvom mjestu njega dobro orezala i obavezno presadila u veću teglu, a vrhove tijekom ljeta pinciraj (zakidaj) tako da ne ide u visinu vec da pusta nove grančice u širinu da dobijes na masi.
Ako nije u sobi jako vruće ostavi ga, al ako počne lisće opadat prebaci ga u neku hladniju prostoriju. |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
E da i sve grane koje orežes s njega možeš zasadit tako da ti neće propast i neće ti biti žao.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala, keeka. Kad pusti korjenčiće i odrežem gornji dio, to ću napraviti.
|
|
![]() |
|
Nadam se da će uspijeti,puno uspijeha želim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Andina, dobro si napravila margotiranje, osim sto sada bas nije najbolje vrijeme za to, jer sokovi u biljci usporavaju kretanje posto ide zima. Cak i kada su na toplom, biljke znaju da je zima po duzini dana i kutu sunca, pa usporavaju. Ako ti se ozili, kad odrezes, morat ces ono gore skroz skratiti, ostaviti samo jedno 15-20 cm drveta iznad korijena, sve ostalo maknuti, taj ostatak pobockaj, vjerojatno ce ti se zakorijeniti barem nesto.
Inace, Kreeka ti je dala dobar savjet za pinciranje i orezivanje, svakog proljeca treba ili orezati ako su grane duge (ostavi se jedno 5 listova odozdo grane), ili samo pinicrati vrsak ako su kratke, tako se dobije pun, zgusnu i kompaktan grmic i mnooooogo vise cvijeta nego inace.
Orezivati mozes u bilo koje doba godine ako ti je na toplom.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tek sada vidim kako nisam ništa znala o cvijeću. I tek sada shvaćam kako je uzgoj biljaka zapravo umjetnost potkrijepljena znanošću i iskustvom. Čudim se da mi je do sada uopće išta uspijevalo.
![]() Zahvaljujem na savjetima i dobrim željama. Poslušat ću vas u svemu. Stavim sličice kad bude gotovo orezivanje i presađivanje. |
|
![]() |
|
Sve još mi to stignemo naučiti samo dok je čovjek voljan
![]() |
|
|
|
![]() |
|
2201tea slažem se, zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo
![]() |
|
![]() |
|
Mamin hibi se razbahatio s novim pupovima i kad se rascvijeta imat će što pokazat.Trebalo mu je pokazat samo malo pažnje da i on postoji,malo prihrane i pupovi su vidljivi.Stavit ću sliku kad procvjeta.Mislim ovako pupova najedanput nikad nije dao.Držte fige da ne podbaci
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |