Slike kaktusa i njihova imena |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 52> |
Korisnik | |
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Miss M, kaktus sam kupio u Sloveniji. Kaktus je inače od Zvoneta Rovška. To je veliki uzgajivač kaktusa. U Evropskoj uniji nije zabranjen promet sa Lophophorom. Pogledajte OVDJE možete kupiti sjemena i Lophophora koliko hoćete. Ne znam zašto je u Hrvatskoj zabranjena. Kaktusi koji su u prodaji u EU na lophophoru mislim su uzgojeni u rasadnicima. Mislim da bi cijena kaktusa bila previsoka kada bi ih vadili iz svog prirodnog staništa. Vjerujem vašoj ID samo sam u prvi moment bio ono full happy misleći da sam kupio lophophoru. Dali netko zna razlog zabrane prodaje Lophophore u Hrvatskoj ?
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
To je matucana madisoniorum Pinus kod nas nema u prodaji lophophora zakonom zabranjeno osim na crno popipaj prstom po tijelu površina ti je hrapava. [IMG]http://i676.photobucket.com/albums/vv127/mirjana_album/noviteti%20u%20mojoj%20zbirci/Picture557-1.jpg" />[/URL]
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,nemoj to uzeti za gotovo,nisam ni ja neki stručnjak za ID kaktusa.Nisam te htjela razočarati,možda se još netko javi da nam kaže što je to.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mali kaktus, sada sam zbilja razočaran. No svejedno ako je i matucana dobro je. Ja kao velik „stručnjak“ za ID kaktusa mislio sam da sam kupio Lophophoru. Kada posjetim kakav šoping ili vrtni centar često navratim u cvjećarnu pogledati kakvu imaju ponudu kaktusa i sukulenata.
U zadnjih mjesec dana sam dva puta naletio na meni zanimljive biljke. Prvo me je ugodno iznenadio Bešlić. Poslao je u vrtne centre lithopse i krasne euphorbie sve po 15 kn. Nedugo zatim naletim na ovaj kaktus sa slike, mislio sam da je to Lophophora williamsii (3,25 €), za matucanu madisoniorum nisam niti čuo dok ju ti nisi ID. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,meni izgleda kao matucana madisoniorum.
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Koje predivne kaktuse imate!
![]() I mjesta za njih. Neke prvi put vidim.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Super, evo ispravit ću si ime u mojoj kolekciji, hvala ti.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Pa da Triša taj tvoj prvi je kao Emllyn: austrocylindropuntia vestita forma cristata(sin. opuntia vestita f. cristata)
![]() |
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Evo i moj mali doprinos ovoj temi. Na žalost imam ih jkoš puno čija imena ne znam, ali polako pronalazim i učim.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ova zadnja je "prava" kraljica noći, iako mnogi ljubitelji tako zovu i neke druge kaktuse.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Hvala vam
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Emilly ta cristata je opuntia vestita f. cristata. Lijep je taj fero Pinus
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opet sam se navukla
![]() Zna li netko njihova imena? |
|
![]() |
|
Malo sam se ponovila danas
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Imaju ali ih nisu kupili u Bauhausu ni u Pevecu. Imam ih i ja ali su kupljeni od privatnih osoba. |
|
![]() |
|
Iznenadila bi se Miss M kakvih rijetkih vrsta imaju neki kolekcionari
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Miss M,šta bi mi bez tebe.
![]() |
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |