Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slike kaktusa i njihova imena
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slike kaktusa i njihova imena

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 52>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 21:28
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Miss M, kaktus sam kupio u Sloveniji. Kaktus je inače od Zvoneta Rovška. To je veliki uzgajivač kaktusa. U Evropskoj uniji nije zabranjen promet sa Lophophorom. Pogledajte OVDJE možete kupiti sjemena i Lophophora koliko hoćete. Ne znam zašto je u Hrvatskoj zabranjena. Kaktusi koji su u prodaji u EU na lophophoru mislim su uzgojeni u rasadnicima. Mislim da bi cijena kaktusa bila previsoka kada bi ih vadili iz svog prirodnog staništa. Vjerujem vašoj ID samo sam u prvi moment bio ono full happy misleći da sam kupio lophophoru. Dali netko zna razlog zabrane prodaje Lophophore u Hrvatskoj ?
Pinus zato što sadrži haluciogene tvari indijanski vračevi su ju koristili u te svrhe. no nitko nije objasnio policiji da je to potpuno neisplativa biljka što se tiče proizvodnje droge.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 16:00
Miss M, kaktus sam kupio u Sloveniji. Kaktus je inače od Zvoneta Rovška. To je veliki uzgajivač kaktusa. U Evropskoj uniji nije zabranjen promet sa Lophophorom. Pogledajte OVDJE možete kupiti sjemena i Lophophora koliko hoćete. Ne znam zašto je u Hrvatskoj zabranjena. Kaktusi koji su u prodaji u EU na lophophoru mislim su uzgojeni u rasadnicima. Mislim da bi cijena kaktusa bila previsoka kada bi ih vadili iz svog prirodnog staništa. Vjerujem vašoj ID samo sam u prvi moment bio ono full happy misleći da sam kupio lophophoru. Dali netko zna razlog zabrane prodaje Lophophore u Hrvatskoj ?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 15:19
To je matucana madisoniorum Pinus kod nas nema u prodaji lophophora zakonom zabranjeno osim na crno popipaj prstom po tijelu površina ti je hrapava. [IMG]http://i676.photobucket.com/albums/vv127/mirjana_album/noviteti%20u%20mojoj%20zbirci/Picture557-1.jpg" />[/URL]
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 10:48
Pinus,nemoj to uzeti za gotovo,nisam ni ja neki stručnjak za ID kaktusa.Nisam te htjela razočarati,možda se još netko javi da nam kaže što je to.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 09:04
Mali kaktus, sada sam zbilja razočaran. No svejedno ako je i matucana dobro je. Ja kao velik „stručnjak“ za ID kaktusa mislio sam da sam kupio Lophophoru. Kada posjetim kakav šoping ili vrtni centar često navratim u cvjećarnu pogledati kakvu imaju ponudu kaktusa i sukulenata.

U zadnjih mjesec dana sam dva puta naletio na meni zanimljive biljke. Prvo me je ugodno iznenadio Bešlić.   Poslao je u vrtne centre lithopse i krasne euphorbie sve po 15 kn. Nedugo zatim naletim na ovaj kaktus sa slike, mislio sam da je to Lophophora williamsii (3,25 €), za matucanu madisoniorum nisam niti čuo dok ju ti nisi ID.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 21:12
Pinus,meni izgleda kao matucana madisoniorum.
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 11:13
Koje predivne kaktuse imate!
                                       smile227
I mjesta za njih. Neke prvi put vidim.
                  smile183  smile79
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2011 u 10:14

Ovo mi je najnoviji kaktus. Mislim da znam koje je vrste ali nisam 100 % siguran. Može li mala pomoć kod ID, da se uvjerim da je to, to   ?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 10:23
Super, evo ispravit ću si ime u mojoj kolekciji, hvala ti.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 10:10
Pa da Triša taj tvoj prvi je kao Emllyn: austrocylindropuntia vestita forma cristata(sin. opuntia vestita f. cristata)Smile Imam je i ja pa slučajno znam.
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2011 u 09:35
Evo i moj mali doprinos ovoj temi. Na žalost imam ih jkoš puno čija imena ne znam, ali polako pronalazim i učim.

Ova zadnja je "prava" kraljica noći, iako mnogi ljubitelji tako zovu i neke druge kaktuse.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 20:57
Hvala vam smile78

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2011 u 06:38
Emilly ta cristata je opuntia vestita f. cristata. Lijep je taj fero Pinus
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 23:18
Emilly , zadnji lijevo mislim da je echinopsis subdenudata, u prvom redu recimo da su: lijevo stenokaktus, desno gimnokalicium, kristatu iz drugog reda ne poznam.

Evo jedan moj plavi po imenu (glaucescens) ferić:

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 12:58
Opet sam se navukla Embarrassed

Zna li netko njihova imena?
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 12:57
Malo sam se ponovila danas Tongue

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 18:10
Originalno poslano od člana Gricka Gricka napisao:

Iznenadila bi se Miss M kakvih rijetkih vrsta imaju neki kolekcionari

Imaju ali ih nisu kupili u Bauhausu ni u Pevecu. Imam ih i ja ali su kupljeni od privatnih osoba.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 16:21
Iznenadila bi se Miss M kakvih rijetkih vrsta imaju neki kolekcionari
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 16:19
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

ja mislim da ti je to noto submamulosus na našem tržištu nemaš baš nekih rijeđih vrsta.
Pa da: notocactus mammulosus- var.pampeanus
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 13:25
Miss M,šta bi mi bez tebe.Embarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3233343536 52>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.