Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 131> |
Korisnik | |
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa to je pravi kapitalac! Bravo na njezi i pažnji koju si mu pružala i omogućila mu da izraste u ovako lijep, razgranat i velik primjerak! |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Ovo je moj hibić, star je preko 12 godina, ali cvate non stop, zimi i ljeti, sa kratkim pauzama da prikupi snagu za nastavak cvatnje!! ![]() A imam i par nižih ovakvih crvenih hibića na koje bih baš mogla probati kalemiti druge boje!! Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Hvala Nina,drago mi je da ti se sviđa.Do prije par mjeseci nisam baš puno obraćala pozornosti na njega ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Tea, zaista je prelijep, savrsenog oblika i zarke boje. Pretpostavljam da je to neki Nizozemski kultivar, jer nije ovaj domaci crveni. Jesi li ga vec probala zakorjenjivati? |
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Andina ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ne znam zašto me cvijeće uvijek asocira na ljude i njihove osobine. Ovaj tvoj (mamin) hibi mi djeluje poput balerine na svom prvom nastupu: mlade, lijepe, savršene, a istovremeno stidljive i skromne. Jedan pljesak za prvi nastup!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala..drago mi je da ti se svidja ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Prekrasan je
![]() |
|
![]() |
|
Hvala draga...iako je jednobojan bas mi je ljepi.Svidja mi se njegova intenzivna boja.Bit ce ljepo kad se ostali pupovi otvore... |
|
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Koja ljepota za dobro jutro
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
![]() |
|
Mamin hibi se razbahatio s novim pupovima i kad se rascvijeta imat će što pokazat.Trebalo mu je pokazat samo malo pažnje da i on postoji,malo prihrane i pupovi su vidljivi.Stavit ću sliku kad procvjeta.Mislim ovako pupova najedanput nikad nije dao.Držte fige da ne podbaci
![]() |
|
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
2201tea slažem se, zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo
![]() |
|
![]() |
|
Sve još mi to stignemo naučiti samo dok je čovjek voljan
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tek sada vidim kako nisam ništa znala o cvijeću. I tek sada shvaćam kako je uzgoj biljaka zapravo umjetnost potkrijepljena znanošću i iskustvom. Čudim se da mi je do sada uopće išta uspijevalo.
![]() Zahvaljujem na savjetima i dobrim željama. Poslušat ću vas u svemu. Stavim sličice kad bude gotovo orezivanje i presađivanje. |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Andina, dobro si napravila margotiranje, osim sto sada bas nije najbolje vrijeme za to, jer sokovi u biljci usporavaju kretanje posto ide zima. Cak i kada su na toplom, biljke znaju da je zima po duzini dana i kutu sunca, pa usporavaju. Ako ti se ozili, kad odrezes, morat ces ono gore skroz skratiti, ostaviti samo jedno 15-20 cm drveta iznad korijena, sve ostalo maknuti, taj ostatak pobockaj, vjerojatno ce ti se zakorijeniti barem nesto.
Inace, Kreeka ti je dala dobar savjet za pinciranje i orezivanje, svakog proljeca treba ili orezati ako su grane duge (ostavi se jedno 5 listova odozdo grane), ili samo pinicrati vrsak ako su kratke, tako se dobije pun, zgusnu i kompaktan grmic i mnooooogo vise cvijeta nego inace.
Orezivati mozes u bilo koje doba godine ako ti je na toplom.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Nadam se da će uspijeti,puno uspijeha želim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala, keeka. Kad pusti korjenčiće i odrežem gornji dio, to ću napraviti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7980818283 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |