Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7980818283 131>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 14:29

Pa to je pravi kapitalac!
Bravo na njezi i pažnji koju si mu pružala i omogućila mu da izraste u ovako lijep, razgranat i velik primjerak!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 14:17

Uploaded with ImageShack.us

Ovo je moj hibić, star je preko 12 godina, ali cvate non stop, zimi i ljeti, sa kratkim pauzama da prikupi snagu za nastavak cvatnje!!

A imam i par nižih ovakvih crvenih hibića na  koje bih baš mogla probati kalemiti druge boje!!
Uploaded with ImageShack.us
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 09:43
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Tea, zaista je prelijep, savrsenog oblika i zarke boje. Pretpostavljam da je to neki Nizozemski kultivar, jer nije ovaj domaci crveni. Jesi li ga vec probala zakorjenjivati?

Hvala Nina,drago mi je da ti se sviđa.Do prije par mjeseci nisam baš puno obraćala pozornosti na njegasmile42 pa tako nisam ništa ni pokušavala al voljna samWink,jedino ne znam kako,al naučit ću.Ako su cvjetovi jednog i drugog hibija iste boje,da svejedno rađe čekam unakrsno križanje ili da se koristim sa polenom istoga cvijeta??
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 05:31

Tea, zaista je prelijep, savrsenog oblika i zarke boje. Pretpostavljam da je to neki Nizozemski kultivar, jer nije ovaj domaci crveni. Jesi li ga vec probala zakorjenjivati?

OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 18:09
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Ne znam zašto me cvijeće uvijek asocira na ljude i njihove osobine. Ovaj tvoj (mamin) hibi mi djeluje poput balerine na svom prvom nastupu: mlade, lijepe, savršene, a istovremeno stidljive i skromne. Jedan pljesak za prvi nastup! Clap

Andina smile79asocijacije su ti ClapOd kad sam mu se malo više okrenula i malo nadohranila izbilo je dosta pupova u odnosu na prije.Mislim da nikad prije nije imao ovako puno pupova.Mislim da osjeća moju toplinu i pozitivnu energiju.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 17:21
Ne znam zašto me cvijeće uvijek asocira na ljude i njihove osobine. Ovaj tvoj (mamin) hibi mi djeluje poput balerine na svom prvom nastupu: mlade, lijepe, savršene, a istovremeno stidljive i skromne. Jedan pljesak za prvi nastup! Clap
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 11:55
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Prekrasan je [IMG]smileys/smiley4.gif" align="absmiddle" alt="Big%20smile" />, nema veze što je jednobojan!

Hvala..drago mi je da ti se svidja
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 11:08
Prekrasan je Big%20smile, nema veze što je jednobojan!
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 11:04
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Koja ljepota za dobro jutro [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" />

Hvala draga...iako je jednobojan bas mi je ljepi.Svidja mi se njegova intenzivna boja.Bit ce ljepo kad se ostali pupovi otvore...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 09:45
Koja ljepota za dobro jutro
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2011 u 08:15
Evo dragi moji,ovo je prvi pup ove jeseni...sad čekam još i ostatak društvaLOL

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2011 u 22:40
Originalno poslano od člana Andina Andina napisao:

Ja već držim!

Hvala Andina smile79ako sve bude po planu,bit će sjemenja i za djeljenje..
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2011 u 21:49
Ja već držim!
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2011 u 15:57
Mamin hibi se razbahatio s novim pupovima i kad se rascvijeta imat će što pokazat.Trebalo mu je pokazat samo malo pažnje da i on postoji,malo prihrane i pupovi su vidljivi.Stavit ću sliku kad procvjeta.Mislim ovako pupova najedanput nikad nije dao.Držte fige da ne podbaciWink
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 17:28
2201tea slažem se, zato i jesmo tu da jedni drugima pomognemo
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2011 u 10:17
Sve još mi to stignemo naučiti samo dok je čovjek voljan Thumbs%20Up
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 17:29
Tek sada vidim kako nisam ništa znala o cvijeću. I tek sada shvaćam kako je uzgoj biljaka zapravo umjetnost potkrijepljena znanošću i iskustvom. Čudim se da mi je do sada uopće išta uspijevalo. Stern%20Smile
Zahvaljujem na savjetima i dobrim željama. Poslušat ću vas u svemu. Stavim sličice kad bude gotovo orezivanje i presađivanje.
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2011 u 15:05

Andina, dobro si napravila margotiranje, osim sto sada bas nije najbolje vrijeme za to, jer sokovi u biljci usporavaju kretanje posto ide zima. Cak i kada su na toplom, biljke znaju da je zima po duzini dana i kutu sunca, pa usporavaju.

Ako ti se ozili, kad odrezes, morat ces ono gore skroz skratiti, ostaviti samo jedno 15-20 cm drveta iznad korijena, sve ostalo maknuti, taj ostatak pobockaj, vjerojatno ce ti se zakorijeniti barem nesto.
Inace, Kreeka ti je dala dobar savjet za pinciranje i orezivanje, svakog proljeca treba ili orezati ako su grane duge (ostavi se jedno 5 listova odozdo grane), ili samo pinicrati vrsak ako su kratke, tako se dobije pun, zgusnu i kompaktan grmic i mnooooogo vise cvijeta nego inace.
Orezivati mozes u bilo koje doba godine ako ti je na toplom.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 15:27
Nadam se da će uspijeti,puno uspijeha želim
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2011 u 15:08
Hvala, keeka. Kad pusti korjenčiće i odrežem gornji dio, to ću napraviti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7980818283 131>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,047 sekundi.