Tropski hibiskus - Hibiscus rosa sinensis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7778798081 131> |
Korisnik | |
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bebolina
![]() P.S. Bit će hibiskusa.
![]() Ja sam probala sa par dobijenih reznica i ništaaa.
|
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ja sam jučer dobila nekoliko ogromnih primjeraka hibiskusa, bolje reči udomila ih od sigurnog smrzavanja na kontinentalnoj zimi vani i evo šta sam s onima koji su stigli orezani (nisu stali u paket) ućinila.
Post je na mojoj temi, ovo je c/p
![]() Bilo mi je žao sve orezane granćice baciti, pa sam si dala truda i stavila na zakorijenjavanje.
Evo kako sam to ućinila.
Uzela sam kištru od stiropora, one koje se koriste za transport ribe, oblijepila dno najlonom i krenula s pikiranjem. Male sam plastične čašice napunila zemlju u koju sam dodala pijeska i perlita, pa filigramski
![]() ![]() Reznice
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Nemam iskustva sa zakorjenjivanjem u ovo vrijeme, ali mislim da bi, uz dosta topline i svjetlosti, moglo uspjeti. Budi strpljiva do ožujka. Čini mi se da ti je jedna reznica u zelenoj boci koja sprječava dolazak svjetlosti. Prebaci je u bezbojnu bocu. Povremeno skini gornji dio da se sve prozrači i poprskaj reznice odstajalom vodom. Dio koji se upljesnivio pospi cimetom. Kod mene je upalilo. Držim palčeve da se zakorijene!
|
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
Nina
![]() ovo su moja tri hibija stavljena na zakorjenjivanje, na jednom mi se već uhvatila plijesan, ništa od njega... ![]() kakva su vaša iskustva sa zakorjenjivanjem u ovo vrime? |
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Meni su ovi dopadaju jer su drugačiji od ostalih
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Pa kakvo je vrijeme, nije ni čudo! Ni mi ponekad ne znamo koje je godišnje doba, a ovogodišnji prosinac je totalno uvrnut. ![]() Hibiji su ti stvarno lijepi, no moram priznati da se meni više sviđaju kad imaju cvjetove svjetlijih, vedrijih boja. Ove sivkasto-plavkaste nijanse mi nikako ne idu uz hibiskus, možda zato što sam naučena na jarko crveni. Uostalom, ukusi su različiti. Znam da je teško postići te neobične tonove i divim ti se zbog toga, no ja bih ipak željela da nam pokažeš još cvjetova toplijih tonova. Od tvojih registriranih hibrida najviše mi se sviđaju Athene, Bonnie B, Flameball, It's so easy, Kona, Persimmon, Key West i Fantasy Charm, a od neregistriranih 003All Ag X Antique Treas, dok su mi od domaćih vrsta svi dupli jednostavno predivni. |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Free, tvoj je stvarno ogroman
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Ajme, curke, od kada nisam tu virnula!!
Nina, tvoji hibići su prekrasni, možemo pasti okice na njima!! Moj hibić je jako star, Dugo godina je bio posađen u jednoj velikoj tegli u vrtnu zemlju, bez presađivanja, a od dodataka, samo voda!! Bez ikakvog prihranjivanja, a onda sam ga ja presadila u još veću teglu, uz otresanje čim više stare zemlje, dodala humus sa dodatkom kokosovih vlakana !! Preko cijele godine ga zalijevam razrijeđenom otopinom pileće kakice (dok je vani) jedamput u 3 tjedna, a dalje puno vodice!!! kanta od 15 litara je njemu samo za nazdraviti dok je vani na suncu, da na punom suncu!! A ni u zimskom vrtu, nije druga situacija, najveći je potrošać vode!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
arim,potpisujem
![]() Nina, ![]() |
|
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
A što reći ,PREKRASNO!
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Pocele su nevjerojatne promjene boja
Gabriel ljeti:
Uploaded with ImageShack.us
I u studenom, prosincu:
I jedan neobicni koji se nije mogao odluciti je li ljeto ili zima:
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Preljepe boje,Nina
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Dva Mooreanca koja cu vjerojatno sacuvati:
Ovaj je dobio i ime, Moorea Lagoon,
|
|
OPG 159365
|
![]() |
|
Da,zbilja je divan
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
anta 188 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
prrrrrrrrreeeeeeekrasan je.sve moje najdraze boj u jednom cvijetiću |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
OPG 159365
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Svi su lijepi, ali ovaj zadnji mi je poseban. Djeluje mi tako raskošno, moćno!
|
|
![]() |
|
anta 188 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 11 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 55 |
prekrasni su
|
|
![]() |
|
njbelovu prekrasne boje cvjetova
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo nesto slicica. HIbiskusi sada jako sporo otvaraju pupove, treba im i po sedam dana da od zrelog pupa otvore cvijet, ali zato i cvjetovi duze traju. Boje su nekima jarkije nego ljeti, a nekima svjetlije. Oni sa tockicama obicno gube tockice.
|
|
OPG 159365
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7778798081 131> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |